maandag 12 maart 2012

Go with the flow...

Zij was er één van alles onder controle willen hebben. Hij niet. Hij ziet het allemaal wel. Wie dan leeft die dan zorgt. Meer zo'n type waarvan sommigen met afgunst zeggen: "En bij hem komt het allemaal nog goed ook!". Ze zijn dit jaar al 31 jaar bij elkaar. En als je zo lang met elkaar bent, worden de verschillen kleiner...

Hij is gék op oldtimers. Een Spijl-busje had ie ooit en ook een Volkswagen Variant. Volkswagen Kevers, daar is hij ook dol op. Het stel is zelfs naar het gemeentehuis gereden in een hele stoet van die bolletjes. Dus zij wist met wie ze trouwde... tóch??

Soms werd ze er wel eens kriegel van. De onrust als het om auto's ging. Was er niet wat mis met zo'n auto, dan was ie er wel op uitgekeken. Hoe je het ook wendde of keerde, er ging meer geld in zitten dan haar lief was. 

En nu? Nu rijdt ie een Volvo. Ja, natuurlijk... een oude. Hij kocht hem van een kennis en dacht dat dat betrouwbaar was. Niets was minder waar. Er is inmiddels al van alles vervangen in de auto. En als je eenmaal bezig bent... tsja... dan ga je door ook. Dus...

Een paar weken geleden kwam ie thuis. En bracht voorzichtig ter sprake dat nu de buitenkant wel een opknapbeurt kon gebruiken. Of zou ie toch maar weer wat anders kopen? Maar dat vond zij niet zo'n aantrekkelijk plan. Haar vertrouwen was compleet weg, als het ging om verkopers van oude wagens. Gék hè?

Dus informeren. Het lassen van de hele boel ging dik geld kosten, was de eerste mededeling waar ie mee thuis kwam. En dan was ie er nog niet. Ook moesten er nieuwe deuren in, en....  Waar hád ze zo iets eerder gehoord? Maar ja, wat moesten ze?

Even laten zakken maar. Dat deden ze altijd als er zoiets was. En vaak pakte dat goed uit...

Van de week bedacht ze zich ineens dat er ooit een man was die aangeboden had dat hij wel met zijn auto in diens garage mocht sleutelen. En dat die man ook een las-apparaat had. Hè.... zou dat aanbod nog gelden?

Vanochtend trok hij zijn stoute schoenen aan en ging eens langs bij de man. Na een gezellig praatje gooide hij zijn vraag voorzichtig op tafel. De reactie was gelukkig positief. 

"Natuurlijk kan je hier terecht. Dat zei ik je toch? En hoeveel tijd ik heb? Nou, dit jaar een dagje extra. 366 dagen!" Pff dat luchtte op zeg! Nu alleen nog de prangende vraag: "Wat vraag je ervoor?"  "Weet je wat ik ervoor wil hebben?" Zei de man. "Helemaal Niets! Als jij me komt helpen tenminste!". 

Voor een ander zou het weer zijn van: Hij krijgt het ook altijd voor elkaar. Wij zien het anders. Meer van: Heb vertrouwen, go with the flow!!!

Dit stukje is geschreven n.a.v. deze foto:


Foto monday is een initiatief van Aline. Klik hier als je ook mee wil doen!

Toen ik vorige week de foto zag kwam meteen de zin "Go with the flow" in me op. Vandaag wilde ik het schrijven. En ook vandaag kwam het materiaal voor het stukje vanzelf op m'n pad. Zo zie je maar weer... go with......

13 opmerkingen:

 1. Erg leuk geschreven. Maar gaat dit betekenen dat je hem de komende 366 dagen niet meer thuis ziet 's avonds?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi... nee hoor. Hij werkt in de ploegen en heeft telkens zeker 3 dagen tussendoor vrij. En het laswerk is ongeveer 40 uur... dus....

   Verwijderen
 2. Wat leuk.....mijn man is ook helemaal dol op oude auto's! Ook wij zijn in onze Kever getrouwd.....een paarse....helaas hebben we die niet meer. Maar de droom van mijn man was ooit een oude Porsche opknappen. En daar is ie nu mee bezig! Zijn lust en zijn leven! Ik vind het stiekum ook wel leuk hoor!
  Fijne dag verder en liefs van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig toch weer dat we meer gemeen hebben dan we dachten.. fijne dag verder!

   Verwijderen
 3. Heel goed geschreven stukje. Rare mannen met hun auto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke invulling van Photo Monday.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een verhaal,het komt vast helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk beschreven.
  Hij is in ieder geval een tijd van de straat,zullen we maar zeggen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Go with the flow dus, dat is het mooi van een foto, er komt bij iedereen iets anders op... ;) Enne heerlijk toch als een man een hobby heeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk als je man een hobby heeft. ;-) Ik was zelf niet op zo'n verhaal gekomen bij het zien van de foto, maar ik vind het erg leuk van je bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi verhaal. Bijzonder dat dingen zo op je pad komen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. erg leuk stukje hoor! nooit gedacht dat bij een foto van watervalletjes dit verhaaltje uit de bus zou komen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...