maandag 6 juni 2016

Nagenieten...

Stel je voor... je ontbijt zaterdagochtend al een beetje op tijd. Het ochtendzonnetje piept net nog onder het dak van het tuinhuis heen dus je zit daar heerlijk... De vogeltjes geven zoals elke ochtend een mooi concert.


De ontbijttafel is gedekt. Met verse aardbeitjes en warme broodjes. En natuurlijk een kopje thee en een glas sinaasappelsap. Ook in het tuinhuis. Op je gemakje geniet je met je man daarvan. (Zoonlief ligt nog ff op 1 oor)

Dan is er actie. De hond moet eruit en daarna komt de heggenschaar uit de schuur. De heggen zijn aan een flinke knipbeurt toe en samen klaar je deze klus. Met wat onderbrekingen voor koffie, een lunch met komkommer en tomaat en ook soms wat koude drankjes. Dat moet ook wel want 't is wel heel warm.

Daarna even een frisse douche, zomerjurkje aan en dochter 1 van het station halen. Zij komt, samen met jongere zus, dit weekend thuis. Om op zondag Vader- en Moederdag te vieren. (Was qua planning toch handiger ;))

Even gezellig samen kletsen, en dan vertrekt dochter voor een gezellig samenzijn met vriendinnen. In jouw autootje, maar ach, da's geen probleem. Al snel is het tijd om dochter 2 op te pikken bij 't station. Je man bakt frietjes en al snel zitten jullie gezellig te eten in... natuurlijk weer dat tuinhuis.

Na het eten stel je voor om het haar van dochter 2 eens even onder handen te nemen. Zeven maanden geleden geknipt, dus geen overbodige luxe. En gelukkig is ze het daarmee eens. Een half uurtje en 5 cm korter verder is het klaar. Ze keurt het meteen goed en 's avonds genieten jullie nog even van een bijpraat-avondje in de tuin. Bij een vuurtje dat je man heeft aangestoken. Om half 1 is het hoog tijd om het bed op te zoeken.

De volgende ochtend wordt er een ontbijtje gemaakt. Met eitjes er ook nog bij dit keer. En cadeautjes. Een leuke slinger lichtjes voor langs het dak van het tuinhuis, grappige melkbusjes voor erin als decoratie en ieder een heerlijk tijdschrift.

Zoonlief helpt afruimen en dochters vertrekken nog even naar oma. Zij was 19 mei jarig en dat viel doordeweeks. Dus besloten de meisjes een nieuwe afspraak te maken, vandaar dat ze die ochtend even gingen.

Dan stap je op de fiets. Thee en koekjes mee. Na een mooie route en gezellig theedrinken onderweg kom je weer thuis. Waar het al heerlijk ruikt naar het broodje wat je voor de fietstocht hebt voorbereid en alvast te rijzen in de oven hebt gezet. Met kaas, ham en gedroogde tomaatjes als vulling.

's Middags wordt er lui gedaan. Tijdschriftje lezen, thee drinken, kleuren en een dutje doen. Zo'n lazy sunday afternoon, heerlijk! Alleen dochter 2 is nog actief, zij maakt een pastasalade voor straks, bij de barbeque.

Dan duik je samen met je dochters de keuken in en bereid je de rest voor het eten voor. Manlief zet de barbeque klaar en voor je het weet zit je met heel je kroost aan tafel te genieten.

Om acht uur gaat Pino met man en meisjes op weg richting Nijmegen. Daar moet nog wat opgehaald worden wat gekocht is via M.P. en dan kunnen de meisjes mooi (een stukje, Mirte tot Dieren) meerijden.

Jij blijft achter. Je ruimt nog de laatste dingetjes op, samen met zoon, geeft de plantjes water, verbaast je over hoe snel de rucola groeit, laat de hond uit en dan... Dan geniet je na! Stel je voor....

Mij overkwam dit allemaal dit weekend. Ik ben dankbaar, heel erg dankbaar!!

9 opmerkingen:

 1. Dat is het genieten met een heel grote G.
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een mooi weekend was dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt inderdaad als heel erg genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt ook veel om dankbaar voor te zijn! Op naar nog veel meer mooie dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een weekend om in een lijstje te hangen (-: Heerlijk dat je zo genoten hebt. Ik hoop dat er nog veel van zulke mooie dagen voor je mogen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Ik lees het nu pas. Sorry Helene. Ik mis jullie en het schrijven ook. Misschien moet ik daar maar snel iets aan doen. Dankjewel voor het duwtje dat je me nu geeft :)

   Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...