zondag 17 augustus 2014

Pino's tripje naar de Moezel tot zover.

(Dit stukje schreef ik tijdens de vakantie, op 8 augustus om precies te zijn. We hadden wel wifi op de camping daar, maar helaas was een en ander niet toereikend om dit geplaatst te krijgen. Inmiddels zijn we sinds vrijdag alweer thuis, maar voor ik weer verder schrijf, vind ik het toch nog leuk om jullie dit stukje te laten lezen...)


Tja, en dan leek het me toch wel een leuk idee jullie eventjes mee te laten genieten van onzes vakantie tot zover. Mocht je misschien ook erover denken een T3 campertje aan te schaffen maar er geen idee van hebben hoe leuk een reisje met zo'n exemplaar is... lees dan nu door! (en anders ben je ook van harte welkom hoor... )

Dinsdagochtend om een uur of 10 vertrokken we. Eerst nog even wat broodjes gekocht voor de lunch en toen... op naar de Oosterbuurtjes.

Je rijdt eerst een stukje snelweg. Leuk hoor, toeren met Pino, maar je moet reëel blijven... Er is echt niets aan als je uuuuren over een reis doet. Ook niet als je met Pino op stap bent. Vind ik dan hè. Ik ben meer van hoogstens zo een uurtje of 4 onderweg en dan.... rust! En genieten!

Maar voor het zover was, moesten eerst de broodjes nog verorberd worden. En daar zochten we dit plekje voor uit. Daar bij die molen... je bent Nederlander of je bent het niet ;


     Toen de broodjes verleden tijd waren en Tukker de pootjes gestrekt had, gingen we weer vrolijk verder. En voor we het wisten belandden we op de eerste camping, in Altenahr. Zo stonden we daar:

Een mooie plek vlakbij de waterkant. Van de Ahr, in dit geval. De Moezel was voor de dagen daarop. Na gisteren de tweede camping te hebben verlaten, in Brodenbach, waarvan we helaas helemaal vergeten zijn een foto te maken van de plek... stom hè... gingen we eerst nog even de toerist uithangen in Cochem. Een souvenirtje en een schnitsel met patatjes later gingen we weer verder. Om vervolgens op deze camping terecht te komen. In Eller-Ediger. En ook hier is het weer prima. Jan maakte de volgende foto's. Hoe we hier staan:Hoe het er 's ochtends uit ziet, zo'n 50 meter van onze plaats:En hoe mooi het hier een stukje verderop is. We pakten vanochtend de fietsen (het is hier zo mooi dat we voor 2 nachtjes boekten) voor een kort tochtje en wat boodschapjes halen:Trouwens, de mensen hier op de camping zijn hier heel erg creatief. Ja, en Jan ook, kijk maar. Pino moest weer wat water hebben, het is altijd makkelijk als je dat bij je hebt onderweg. Maar Jan vergat het trechtertje. Nou, het keteltje doet ook prima dienst:

En vanochtend, toen ik even bij de ingang van de camping op Jan wachtte, die moest het een en ander regelen bij de receptie, zag ik deze, een windmolentje gemaakt van plastic flessen.

Leuk toch? Nou, morgen vertrekken we weer. Waarheen? Dat gaan we vanavond even bekijken. Wij zijn niet zo van het heel lang van tevoren plannen. En dat is, zoals je leest en ziet, ook helemaal niet zo nodig als je met Pino bent ; )))


(Ik zie net dat het er allemaal net even anders uitziet (lettertype en indeling) dan dat jullie van mij gewend zijn. Krijg het ff niet goed, nou ja. Toch hoop ik dat dit het plezier van lezen niet beïnvloed...)

4 opmerkingen:

 1. Laatst reden we op de snelweg, we haalden een gele VW bus in. Moest even kijken, was wel geinig geweest als jullie dat waren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie plekken hebben jullie gevonden. Een vakantie met een volkswagen bus is de ultieme vakantiedroom in ons gezin. Nu ons huisje in Zweden te koop staat gaan we vast ergens de komende jaren weer met een bus op pad. Ondertussen kijk ik bij jullie de kunst af. Keteltje en of trechter op de paklijst schrijven. ;)

  Liefs Anna Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij staan op dit moment met onze T4 op een camping aan de Moldau, 20 km vanaf Praag. We zijn 2 keer op de fiets naar Praag geweest, fietspad loopt langs de Moldau.
  Trouwens, onze bus is tevens onze auto voor 'dagelijks' gebruik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha... onze bus ook hoor. Voor Jan dan. Ik heb natuurlijk mijn groene autootje. Maar in de toekomst is het de bedoeling (als Jan weer werk heeft) om een andere auto voor hem aan te schaffen. Zo kunnen we Pino sparen. Dan kan hij 's winters in het tuinhuis overwinteren : )

   Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...