vrijdag 1 augustus 2014

Goeiemorgen Junior!

Vandaag eventjes speciaal een berichtje voor jou. Jaaa... ik weet wel dat de rest van de lezers ook recht hebben op weer een schrijfsel zo ondertussen, maar jij gaat nu toch echt even voor!

Waarom? Nou, het is je verjaardag vandaag. En ook best een speciale. 18 jaar ben je geworden. So... weer eentje meerderjarig, en ook best wel weer geslaagd, al zeg ik het zelf ; )

Een leuke, behulpzame jongen ben je geworden. Tenminste, zo vanaf een uurtje of half elf. Eerder ben je in de vakantieperiode niet in zicht hier in huis. Uitslapen is iets wat je graag doet. Net als je vader ben ook jij een avond (nacht zelfs soms) mens.

Maar als je dan wakker bent, is het heel fijn dat je graag een handje mee helpt. Met de bouw van ons tuinhuis de laatste weken bijvoorbeeld. Zand scheppen, balken sjouwen en ook helpen ondersteunen van een loeizware balk die boven de hoofden van Pap en Ronald moest komen. Zonder jou was dat toch echt een beetje gevaarlijk geworden...
Goh, wat weet ik dat nog goed, als de dag van gisteren. Je was een echt verjaardagscadeau voor mij toen je de dag na je geboorte bij mij werd gebracht na een nachtje baby-zaal. Ik vond je super. Zomaar een jongetje na 2 meisjes, en dat terwijl ik daar helemaal geen rekening mee gehouden had. Ik was tot dat moment echt een meiden mamma maar wat was het ook leuk om een kindje van het andere geslacht te zien opgroeien!

Toch was dat niet altijd even makkelijk hoor. Een storm raasde er letterlijk en figuurlijk door ons leven vanaf dat je je zelfstandig kon verplaatsen. Er sneuvelde nogal wat in en om huis. Ook hebben we de nodige zorgen rondom jou gehad. Maar weet je... dat was achteraf helemaal niet nodig geweest!
Weet alles maar eens van tevoren. Dan had ik misschien nog wel veel meer genoten van jou en de meisjes. Maar ach, gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer. Wat nog wel mogelijk is is nu volop genieten. En dat doen we dan ook maar.

Vandaag met een stuk warme appeltaart, jou lievelingsgebak. En verder, verder gaan we lekker ons eigen gangetje. Zoals altijd. Want dat... dat doe jij nog het allerliefst. Gewoon. Daarom vind ik je ook zo speciaal.

Jan, nogmaals van harte gefeliciteerd met je verjaardag, en een dikke zoen ; ))

12 opmerkingen:

 1. gefeliciteerd, een hele mijlpaal. Maak er een mooie dag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beetje laat maar de avond is nog lang ;) Van harte gefeliciteerd met Jan.
  Mooie leeftijd!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Van Harte Gefeliciteerd.
   En ehhh....hele mooie woorden!
   Als we alles van te voren wisten....laten nu dan maar extra genieten!

   Verwijderen
 4. Geniet met zijn allen van de zoon zijn verjaardag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd! Wat een leuk idee om zo een stukje te schrijven voor de 18 jarige! Misschien copieer ik je idee wel als er hier jongeren 18 worden.....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met de verjaardag van dit bijzondere kind!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...