zaterdag 27 december 2014

Engeltjes in de keuken : )

Ja, die waren hier met kerst. Deze:
We hebben een heel leuke kerst gehad, en ook bijna de hele familie gezien en gesproken. Op kerstavond waren we uitgenodigd bij Jan's moeder. Twee van zijn zussen met hun gezin waren er ook, de derde ontbrak helaas. Die was op wintersport. Het gourmetset kwam op tafel en toen de pannetjes eenmaal warm waren en de gesprekken op gang kwamen was het heel gezellig. Bedankt nog, oma!

De eerste kerstdag brachten we bij mijn zus en gezin door. Iedereen nam wat lekkers mee. Omdat ik toch een beetje als de broodbakker van de familie word gezien, nam ik dit mee:


Een pestobrood in de vorm van een ster...

Een kaas-uienbrood in kerstboomvorm..

En nog een rundvleessalade in stijl : )
Ook heel geslaagd, deze middag en avond. Wel lawaaierig zo al die dames die elkaar al een poosje niet gezien hadden, maar opa, mijn zwager, de 2 Jannen en de vriend van mijn nicht sloegen zich er dapper doorheen.

Maar dan gisteren... Ik ben, als het op een kerstdiner aankomt, nogal traditioneel. Kom eigenlijk niet verder dan een varkenshaasje met champignonsaus, salade, gebakken aardappelpartjes en natuurlijk de stoofpeertjes. En dat... dat werd me vooral door Mirte iets minder in dank afgenomen.

Ik opperde dus door de whats-app, een tijdje geleden dan al. dat ze misschien zelf het diner maar moest maken. Ja, toegegeven, ik was ook een klein beetje aangebrand. Maar zij liet zich dat geen 2 keer zeggen! Met zus als bondgenote dook ze, nadat ze de boodschappen deze week al binnen hadden gehaald,de keuken in.

Stel je voor... Jan en ik in de woonkamer, lezend, doezelend en afwachtend. En in de keuken? Daaruit kwam een gezellig geluid van rammelende pannen, kletsen, lachen en vooral lekkere geurtjes. Zo na een poosje vroeg ik of er nog tijd was om de hond uit te laten. En ja, dat kon.

Toen ik eenmaal koud en opgefrist terug kwam, was de tafel gedekt en stonden daar heerlijke dingetjes op.

Ja, wel een varkenshaasje, maar nu met jachtsaus met uitjes. Oh ja,en champignonnetjes. Daarbij een stamppotje van zoete aardappel met knoflook en spinazie erdoor. Ook ontbraken de spruitjes niet. In paarse variant, met gebakken spekjes erdoor. En om het geheel af te maken was er nog een salade van spinazie, met zongedroogde tomaatjes en mozzarella erdoor.

Wow! Dat was lekker! Zo lekker dat het al op was voor er foto's van gemaakt konden worden... en er is een traditie geboren die dag! Want je denkt natuurlijk niet dat ik me dit volgend jaar laat ontzeggen... Die engeltjes in de keuken, die houden we erin!

13 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Jullie hebben dus echt heerlijke dagen gehad, met familie en de laatste dag met eigen gezin. En wat fijn dat de meiden het diner in elkaar hebben gezet. Jij hebt het lang genoeg gedaan dus laat je maar fijn verwennen door je engelen... Ik ben gek op dit soort tradities...
  Fijn weekend,
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier op kerstavond een 2,03 grote kerstengel in de keuken, en eerste kerstdag een van 1,98. Gisteravond was ik zelf weer de pisang :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Inge, we worden hier toch wel benieuwd naar die engelen van jou ; )

   Verwijderen
 3. Trudy wat een mooie meiden zeg, ja ja de rest zag er ook goed uit hoor, maar wat moeten jullie trots zijn op die twee. Drie natuurlijk he. Ik lees al lang mee dus ik weet dat het niet alleen buitenkant is maar dat er ook een mooie binneknat is. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een echt geniet blog !! En wat een mooie Dochters heb je !
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schoon madammen zeggen ze hier ;)
  Fijn dat ze deze keer het koken voor zich namen!
  Fijne eindejaarsfeesten nog!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prachtige dames!
   En dan nog keukenengeltjes ook, je kunt het slechter treffen!

   Verwijderen
 6. Wat een heerlijkheid als de kinderen het af en toe overnemen in de keuken en vooral wat heerlijk dat jullie er helemaal geen omkijken naar hadden. Een nieuwe traditie is geboren bij jullie en ik kijk hem over een paar jaar graag af. ;) Een hele mooie jaarwisseling en tot volgend jaar!

  Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk zeg de twee dames die zo lekker voor jullie koken! En ook zulke mooie dames! Ik wens je een fijne jaarwisseling en een heel goed 2015

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn hoor zulke engeltjes! En het slaatje ziet er mooi uit. Ik ben dol op slaatje! Morgen eet ik het!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...