dinsdag 19 mei 2015

Speciale lezeres.

Inmiddels zijn we alweer een weekend weg geweest met de bus. Maar daarover schrijf ik binnenkort nog een berichtje. Eerst wat belangrijkers...

"Trudy, heb je de laatste tijd niet zoveel zin of tijd meer om wat te schrijven?" vroeg mijn moeder laatst toen ik bij hen thuis een kopje koffie kwam drinken. Typisch mijn moeder. Altijd voorzichtig in het formuleren van vragen. Vooral niet dwingend, heel repectvol. Geeft ons kinderen de volle ruimte, maar schroomt er ook niet voor een vraag te stellen.

Ik mag dat wel. Ze had nu ook gelijk. Ik liet de blog een beetje voor wat het was. Geen tijd... geen zin... hoe dan ook, ik liet mijn lezers een beetje in de steek. En zij, mijn moeder dus, is wel één van de trouwste lezers, denk ik zomaar.

Het is vandaag hoog tijd deze trouwe lezeres eens flink in het zonnetje te zetten. Want ze is jarig vandaag. Hoe oud ze is geworden? Ach, eigenlijk hoor je daarover niet te praten bij een dame, maar in dit geval.... 80 jaar!!!


Plaatje van www.


80 jaar... maar daar oogt ze niet naar. En ze gedraagt zich er ook niet naar. Gelukkig hoeft dat ook nog niet.

Ze is fit voor haar leeftijd. Doet het complete huishouden nog zelf en als ze daar 's middags klaar mee is dan loopt ze nog een rondje met de hond, Tessie. Ook fietst ze nog regelmatig een rondje met mijn vader samen. Enneh, oh ja, de tuin... die wordt ook nog compleet verzorgd door hen zelf. En dat ligt er piekfijn bij!

Morgen gaan mijn zus en ik samen met mijn moeder naar paleis het Loo. Daar gaan we de tentoonstelling van Sissi bekijken en we gaan genieten van een high-tea. Met als afsluiting een gezellige maaltijd met de aanhang erbij bij hen thuis. (De chinees kookt ;))

Maar dan zijn we er nog niet. Want natuurlijk wil ze het heugelijke feit dat ze zo'n mooie leeftijd heeft bereikt ook nog vieren met meerdere mensen. Familie, buren en vrienden. En daarvoor gaan we zaterdag naar een gezellige gelegenheid waar men een lekker buffet voor ons allemaal klaar gaat maken.

Feest dus deze week... en dat allemaal voor onze jarige moeder. Mam, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en ik hoop dat we je nog jaren in goede gezondheid in ons midden mogen hebben! Kus van Trudy!


14 opmerkingen:

 1. Mooi blog! Hartelijk gefeliciteerd met en voor je moeder, maak er een gezellige dag van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met je moeder, Trudy.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder! Wat leuk dat ze je blog volgt en informeert hoe het met je is!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd met je moeder. Maak er morgen een hele mooie dag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet schuldig voelen hoor; we betalen geen lidmaatschapsgeld of zo :) Van harte gefeliciteerd en een fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met de verjaardag van je moeder bedoel ik wahahhahahahha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We hebben allemaal wel eens wat minder zin in bloggen en de tijd gaat zó snel, dat het net lijkt of je maanden weg geweest bent.
  Van harte gefeliciteerd met je moeder, fijn dat ze nog zo kras is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. groot gelijk heeft je ma Trudy,ook hier in Belgie werd je wat gemist,knipoog!!
  langs deze weg:mama van trudy:"een dikke proficiat met je verjaardag!!!!!"
  groetjes debora

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Trudy,van harte gefeliciteerd met de veraardag van je moeder, en breng de felicitatie maar aan haar over, ik wens haar nog heel wat jaartjes erbij samen met jullie. Geniet van de dagen met haar. Ik wens je nog fijne dagen en groetjes van mij, Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Trudy,
  Van harte nog gefeliciteerd met je moeder, een heel mooie leeftijd... Mijn vader wordt dit jaar ook 80 en mijn moeder, Riet van hierboven, wordt alweer 79... Ze vinden zichzelf nog helemaal niet oud, want ook zij doen nog alles zelf, inclusief de tuin en ze houden ook nog een tuin op de camping, met sta-caravan, bij... Drukke baasjes zijn het, net als jouw ouders...
  Ik hoop dat jullie een heel leuke dag op Paleis het Loo zullen hebben vandaag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van harte proficiat met je moeder! 80 jaar...wat een mooie leeftijd om nog véél ouder te worden!
  Ik wens haar een gezond en voorspoedig nieuw levensjaar. Met allen die haar lief zijn :-)
  Groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...