woensdag 3 juni 2015

Kanniewaarzijn...

Jaaaaa!! Ik heb momenteel weer een laptop op schoot. Dat was de laatste tijd wel anders. Ik moest het hebben van de uurtjes dat Junior niet naar school was, onze eigen laptop was een poos niet in beeld...

We kochten deze laptop bij B.. Ach, je weet wel, die winkel waar men vindt dat ze hele hoge service hebben en lage prijzen. Ja, die. Nou, ik ben er vanochtend voor de allerlaatste keer geweest. En dat heb ik ze ook meteen maar verteld.

We hebben deze laptop een jaartje. Hij beviel prima. Heeft hier ook niet veel te lijden, alleen Jan Senior en ondergetekende gebruiken 'm. Ligt netjes in een kastje als we 'm niet gebruiken en eigenlijk komt ie nooit buiten de deur.

Beviel ja, je leest het goed. Jammer genoeg blijft het linkermuisknopje hangen. En omdat we dachten dat we toch nog garantie hadden, ging Jan er niet zelf mee aan de slag, maar brachten we 'm naar de winkel terug.

Eind maart. Probleem uitgelegd en toen begon het grote wachten. Na een maandje of wat kregen we bericht dat het defect kwam doordat wij er niet voorzichtig mee om waren gegaan. Pardon??

We kregen te horen dat als er een probleem met een produkt is bij de service winkel na een half jaar de bewijslast bij de klant ligt. En hoe kun je nu in vredesnaam bewijzen dat het defect niet door ons kwam??? 108 euro moesten we neertellen als zij het probleem zouden gaan fixen.

Nee... wij zijn niet gek. Natuurlijk gunnen we hen dat niet. Jan bestelt het onderdeeltje wel en dan gaat ie zelf wel aan de knutsel. Ik heb daar alle vertrouwen in, en niet ongegrond ;)

Ja klopt, als je zelf met de laptop gaat klussen, dan vervalt de garantie. Maar wat is die nu nog waard zou je toch denken bij een winkel met zo'n houding.

De weken gleden voorbij. De laptop kwam maar niet retour. Wij zouden bericht krijgen wanneer we hem op konden halen, maar dat bericht kwam maar niet. Na 2 maanden belde Jan maar eens naar het nummer op de brief. Daar kreeg hij een keuze-menu te horen, maar helaas zat daar niet de keuze voor vragen over reparatie tussen. Ontmoedigd reed hij richting Zutphen waar ze hem vertelden dat het nog wel even kon duren. Het reparatiecentrum zit in Didam, vlakbij Jan's werk, maar nee, meneer kon de laptop zelf niet ophalen.

Vandaag was het 10 weken geleden dat we de laptop in handen hadden gegeven van z'n "ontvoerders". Spijt. Ik was er vanochtend helemaal klaar mee en waagde me nog maar eens aan dat keuze-menu. Koos gewoon voor optie 1 en vroeg de meneer aan de telefoon of ik bij hem terecht kon voor z'n vraag. Nee, hij verbond me "even" door. Na 14 minuten kreeg ik van de high-service te horen dat het druk was met bellers en dat ik misschien maar een andere keer terug moest bellen.

Nee, natuurlijk deed ik dat niet. Ik zette de telefoon op de luidspreker en poetste vrolijk door in huis. Nou ja, vrolijk, ik moet eerlijk zeggen dat ik toch wel lichtelijk geïrriteerd was...

Ja! Eindelijk werd ik na 17 minuten ter woord gestaan. Meneer wist mij te vertellen dat de laptop allang weer in de winkel op ons lag te wachten. (Al vanaf 12 mei, zo las ik later op de bon). Maar wij hadden geen mailtje ontvangen... Moest ik maar ff aan het personeel aldaar vragen hoe dat kwam. Lijkt me toch logisch dat men zelf dit soort haperingen oplost en niet de klant?!?

Ik naar Zutphen. 10 voor 10 was ik daar. En de winkel ging om 10 uur open. Ach ja, wat is nu 10 minuten op 10 weken, toch?

Ik heb de laptop zonder al teveel woorden in ontvangst genomen. Wel nog even duidelijk gemaakt dat ik erg blij was voor altijd van ze af te zijn. De meneer achter de kassa keek heel erg bedonderd. Ook nog verteld dat het handig is een mailtje te sturen, zodat de klant weet dat de spulletjes af kunnen worden gehaald.

Grrrmbl... ik moest mijn frustratie toch nog even kwijt, vandaar dit verhaal. En als waarschuwing. Als je reclame ziet van een winkel die een flinke service en een lage prijs belooft... trap er alsjeblieft niet in!!!

3 opmerkingen:

  1. Hè bah, vervelend! Wij kochten voor oudste een laptop bij M want 'ik ben toch niet gek' en die had een vervelend rood puntje in beeld. Probleem is dat hij ver weg studeert, en zijn laptop altijd mee heeft. Logisch, als je studeert, toch? Enfin, hij kocht een I-pad om nog mobieler te zijn, en laptop kon terug naar M. Was nog net binnen de garantieperiode. Na tijdje bericht van M: omdat reparatie door de reparatiefirma niet binnen bepaalde tijd kon worden gedaan kregen wij geld (volledige aankoopsom!) terug. Kijk, dat was dus service, ins zie je daar wèl terug :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een drama. Mij zouden ze daar ook niet terug zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Slechte service zeg! Ik heb dus ooit het andersom meegemaakt. Mijn moederbord was stuk en en die van mijn dochter had een defect in het scherm (of zoiet;-) maar in ieder geval , ik kreeg een mailtje die van mijn dochter viel onder de service en die van mij niet. Ik balen, staat de volgende dag de postbode voor de deur met mijn gerepareerde laptop...nooit meer wat van gehoord qua betalen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...