donderdag 12 november 2015

Mirte naar het einde van de wereld.

En dan is het zomaar weer november. Donderdag 12 november, om precies te zijn. En 't was niet saai intussen.

Mirte is inmiddels vertrokken. Eerst hielden we nog een high tea, als afscheid. Oma's en opa werden ook uitgenodigd en ik sloofde me een beetje uit. Met dit resultaat:
Het was echt gezellig. Dit was vorige week zaterdag, en op maandag gingen Jan en ik met Pino richting Schiphol. Waar we Mirte aantroffen samen met haar vriendinnen. Na haar gedag gezegd te hebben moesten we nog even in Utrecht aan. Haar kamer is voor drie maanden verhuurd, en dus moesten de persoonlijke spullen mee naar huis. De bus zat goed vol, en op het fietsenrek ging haar fiets nog.

Inmiddels staat de slaapkamer van Mirte vol met dozen. En Mirte is, na 2 dagen Istanbul, inmiddels in Bangkok beland. Daar heeft ze even gerust in het hostel, en nu is ze weer klaar voor het grote avontuur... Ik vind het allemaal nogal wat... Stoer...

Hier werd de bult appels aangepakt. Appelmoes maakte ik, en appel compote. En vanochtend maakte ik uit het kookboek dat ik van Astrid kreeg, met als extra speculaaskruiden door het deeg, een onvervalste appeltaart. Mmmm het huis ruikt heerlijk op het moment. Nogmaals dankjewel Astrid, 't is een leuk en leerzaam boek!

Helaas is mijn nek en arm nog steeds niet wat het wezen moet. Ik kan dan ook niet anders dan rustig aan doen, ik merk 't gelijk als ik teveel heb gedaan. Lastig hoor! Is het eind volgende week nog niet beter, dan moet ik naar de neuroloog. Ik hoop maar op het beste...

11 opmerkingen:

 1. Die Mirte, die is niet mis!
  Petje af!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die jonge mensen, wat zijn ze toch dapper en stoer. Zo heeft de jongste van mijn broer net 8 weken in een ziekenhuis op de Filippijnen vrijwilligerswerk gedaan en is ze nu met haar oudere zus nog voor 4 weken naar Sumatra, Jakarta en Bali... ik vind het geweldig dat ze dat doen.
  Jullie Mirte gaat een fantastische tijd tegemoet. Vast en zeker.
  Beterschap met je nek en arm... vooral rustig aan blijven doen en niet al te veel appels schillen.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te horen dat je al wat uit het boek gemaakt hebt Trudy. Is het goed terecht gekomen. Sterkte met je nek. Is echt vervelend.
  Oja, ik heet geen Astrid ;) Maar gebeurd vaker hoor dat men me zo noemt.
  Groetjes,
  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh sorry Agnes zal niet meer gebeuren hoor. Agnes bedankt!

   Verwijderen
 4. Wat knap van je dochter,een heus avontuur!
  Verzorg je maar...

  Liefs,

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er gezellig en lekker uit!! Wat stoer zeg van je dochter... Ik kan me voorstellen dat je het spannend vind. Mijn middelste wil als ze uitgeloot is voor het volgend jaar misschien ook een tussenjaar wat doen in het buitenland. Ik ben benieuwd wat zij gaat doen. Beterschap met je arm en nek... rustig aan doen hè en alvast een fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een meisje bij ons uit het dorp is voor drie maanden naar Zuid-Afrika. Artsen zonder grenzen helpen. Heeft ze van haar ouders met de paplepel ingekregen, stoer hè? Je zult wel heel trots zijn op je dochter. Ik hoop dat het haar goed gaat en vol positieve verhalen thuiskomt.
  Sterkte met je nek!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat spannend wat je dochter gaat doen zeg. Maar misschien nog wel meer voor mama?
  Sterkte met je nek en alles, hopelijk blijft de gang naar een -oloog je bespaard!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Stoere dochter hebben jullie zeg. Ik ben heel benieuwd naar de titel van het kookboek, of misschien lees ik er wel overheen? Hier heeft de appelboom dit jaar welgeteld 2 miniappels geproduceerd, ik heb dus de naam van je boom genoteerd. Brams Seedley en stiekem baal ik dat ik zo ver bij je vandaan woon, anders was ik appelen bij je komen kopen.

  Groeten, Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...