donderdag 31 december 2015

Op de valreep dan nog maar...

Het kan toch niet waar zijn dat ik in al die tijd dat ik hier in blogland ben voor de eerste keer een hele maand oversla? Een hele maand niet schrijven op deze plek, alsof er hier thuis niets gebeurde...

In deze maand was het best rustig voor mij. Niet dat ik dat altijd even leuk vond hoor, maar mijn nek-hernia zorgde er wel voor dat ik nog nooit zoveel op de bank heb vertoefd.Zowel overdag als 's nachts.

Overdag doe ik natuurlijk ook nog wel wat in het huishouden. De wat lichtere dingen kunnen best. Denk aan opruimen, koken, wassen, schoonmaken, opruimen. Oh die laatste had ik al genoemd.. Nou ja, dat doe ik ook eigenlijk wel twee keer zoveel dan de rest. Het blijft een strijd die ik hopelijk eens een keer ga winnen.

Maar tussen deze dingen door zit ik op de bank. Daar lees ik veel, ik kreeg zelfs een presentje van de bibliotheek dit jaar, omdat ik bij de top 100 van meest lenende lezers hoorde, haha.. Het was een koffiekopje, waar als je eruit drinkt, voor de anderen in de kamer "sssttt... ik lees!" te lezen staat.

En ik heb het kleuren ontdekt. Met de kerst kreeg ik een prachtige doos vol potloden. Niet de minste, zo bleek achteraf. Jan was wat laat met het kopen van het cadeau, dus Fleur ging er voor hem op uit. Zij belde vanuit de boekhandel toch haar vader nog maar even vertelde ze achteraf, of hij wel wist wat de prijs was van deze dingen. Jan had haar al gewaarschuwd dat het wel "ietsje duurder" was. Maar ik ben er dan ook heel erg blij mee! Ik kocht zelfs een kleurkalender voor het volgend jaar, heerlijk relaxed vind ik m'n nieuwe hobby!

En 's nachts, 's nachts kon ik de bank ook niet verlaten. Het was de enige plek waar ik goed kon slapen.

Gelukkig is dat nu verleden tijd. De pijn nam af, de pijnstillers werden afgebouwd en met een fikse waarschuwing van de fysiotherapeut dat ik de eerste drie maanden nog heeeel erg uit moet kijken, ging ik blij richting huis.

Ik heb tijdens de feestdagen nog even uitgetest, maar inderdaad, rustig aan doen is toch handig. De pijn kwam lichtjes terug, dus vanaf toen was Jan weer de pineut. Vanavond heeft ie de stofzuiger nog even bediend...

Dat deed hij voor dat hij richting schoonzus ging. Voor het carbid schieten. Vanochtend kregen we daar een uitnodiging voor. Nee, ik ben niet mee. Ben al niet zo van dat schieten, en ook de drukte erom heen is niet zowat voor mij. En daarbij komt dat Tukker voor het eerst bang is voor het vuurwerk. Hij ziet erg slecht, staar aan beide ogen en we denken dat dat maakt dat hij bang is. Maar ik blijf met liefde bij hem hoor!

Junior is ook thuis. Hij wenst al zijn gamevrienden over de hele wereld om de hele avond gelukkig nieuwjaar. Dat deden wij net naar Mirte toe ook, zij is momenteel al drie kwartier in 2016... gek idee toch! Mirte is in Vietnam momenteel, en om zes uur was het daar al zover.

Mirte geniet van haar reis. De ene na de andere mooie foto komt langs,met als een van de toppers deze:


Gemaakt op een wensbalonnen festival in Thailand. Mirte zie je in het zwart.

Fleur is nu in Rotterdam. Daar viert ze oud en nieuw, met als hoogtepunt het grote vuurwerk. Lekker genieten allemaal, top toch?

Rest mij alleen nu nog jullie een heel fijn uiteinde en een super 2016 te wensen. Ik heb eigenlijk maar 1 voornemen voor volgend jaar: meer schrijven. En jullie zullen getuige zijn van mijn doorzettingsvermogen :o

11 opmerkingen:

 1. Inderdaad, prachtige foto! Een heel fijn 2016 gewenst, hopelijk brengt het je veel gezondheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms gaan dingen zo omdat ze zo gaan...Het echte leven gaat voor!
  Ik wens jou en je dierbaren nog een fijne jaarwisseling en de állerbeste wensen voor 2016. Laten we er met elkaar iets moois en positiefs van maken.
  Lieve groet en tot blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook voor jou en de jouwen veel geluk en gezondheid en alle verdere goeds in dit nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ps kijk eens in je 'leuk om te lezen' lijst. Daar staan blogs tussen die je vast niet erbij wilt hebben .... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel Inge, was wel schokkend om te zien wat zich daar tussen stond... ik ga in t vervolg wat vaker opschonen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy,
  Ik wens jou en je familie een heel erg mooi 2016, vol fijne, gelukkige en gezellige momenten, en in goede gezondheid.
  Heel veel liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor jou ook een heel goed en gezond 2016!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook voor jou en je familie de beste wensen voor 2016! ik hoop dat het snel weer helemaal beter gaat met jou ! bedankt dat we met jou mogen meelezen..liefs en een fijne dag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moest wel gniffelen om dat kadootje van de bieb, grappig!
  Sterkte met je nek. Hoop dat je snel weer volledig up and running bent.
  En wat een prachtige foto van die wensballon!
  (kliefje)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie foto! Onze zoon is in de Filipijnen.
  Wij hebben hier symbolisch een wensballon die kant uit laten vliegen ;-)
  Beterschap en alle goeds voor 2016 Lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben blij met uw artikel, kunt u terecht op mijn blog ook.
  http://grafis85.blogspot.co.id

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...