dinsdag 6 september 2016

Jan op de fiets.

Zoals de vaste lezers misschien al wel weten, Jan heeft sinds anderhalf jaar ander werk. In een plaats iets meer dan 25 kilometer verderop. Jan reed daar in het begin nog met de camper heen, maar toen duidelijk werd dat dit werk een blijvertje werd, inmiddels een vast (!) contract, kwam er een Golf om Jan dagelijks naar het werk te rijden.

Veel van Jan's collega's gaan naar het werk met de fiets. Weliswaar vaak wel een elektrische, maar toch... Jan's bloed begon ook te kriebelen. Hij kwam met het voorstel om ook maar te gaan fietsen. Op z'n moutainbike.Ik schrok hier in de eerste instantie een beetje van. Ja, oké, Jan's conditie is wel beter dan die van mij, maar het is nu eenmaal geen doorgewinterde sportman. Zo eens per week traint hij bij de volleybal, en in het weekend wordt er een wedstrijd gespeeld. Dit in een team met vooral leeftijdgenoten. Ik was toch een beetje bang dat dit plan net iets te hoog gegrepen was.

Ik stelde voor om een gedeelte met de auto te doen en dan op de fiets te stappen. We hadden nog zo'n rek in de schuur staan, dus waarom niet?

Vorige week ging hij dat maar eens proberen. Eerst een kilometer of 18 met de auto, dan de fiets van het rek af en het laatste stuk fietsen, Dat ging prima. Zo prima dat hij 25 minuten te vroeg op z'n werk was. Best wel even lekker, zo zei hij, even een kopje thee en omkleden en dan rustig aan aan de slag. Niets mis mee.

Maar vanochtend ging hij toch maar na zo'n 12 kilometer de fiets op. Zo bouwt hij het langzaam op. Helemaal niet gek. Goed voor z'n conditie en wat ook een fijne bijkomstigheid is: het scheelt brandstofkosten. Twee vliegen in een klap ;) Stoer toch?!

9 opmerkingen:

 1. Super stoer!
  Ik doe het hem niet na.
  Wel als 18 jarige ,26 kilometer van mijn stage, elke dag op de fiets.
  Maar ja, inmiddels is ook 15 kilometer ( als het een werkdagis) geen optie voor mij.
  Dus ja, super stoer!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ging altijd op m'n racefiets naar m'n werk. Daar kon ik ook nog douchen. Een goed begin van de werkdag!
  Succes en veel veilige kilometers voor Jan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Petje af. Zo leuk ook als het lukt door het netjes af te bouwen...
  Ik werk sinds 4 jaar thuis en ik merk dat mijn conditie achteruitgaat als ik niet elke dag een uurtje fiets of wandel. Dus qua tijdwinst schiet ik met thuiswerken niet veel op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik doe ook mn petje af voor Jan!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het een briljant plan! Veel gezonder en zo komt hij perfect aan zijn beweging. Ik zou het echt volhouden als ik hem was.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg stoer van Jan!
  Het is al een tijd geleden dat je dit blogje schreef en ik hoop dan ook dat alles goed is met jullie.
  Groetjes,
  Petra aka Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja fietsen is zeker gezond,ik fiets ook regelmatig. Maar ik ben ook heel blij met mijn auto die op diesel rijdt voor de langere stukken en is in verhouding erg goedkoop!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...