zondag 20 juli 2014

Huisvlijt.

En dan is het zomaar toch weer anderhalve week geleden dat ik het toetsenbord aangeraakt heb. Foei. Ondanks mijn goede voornemens gebeurt dit toch. Zo zie je maar...

Maar dat wil niet zeggen dat we hier thuis stilzitten. Integendeel. Jan is volop bezig met de bouw van het tuinhuis. Foto's? Nou, komt ie dan:


Het bestelde hout kwam binnen. Een hele beur, als ik de heren mag geloven...

Maar als je dan ook deze balken ziet, geloof je dat ook graag!

En een paar dagen later zag het er zo uit. 

Momenteel is dit het beeld. De balken bovenop liggen nog niet vast. En gezien de windstoten die ze voorspellen voor later op deze dag heeft Jan ze maar wel even vastgelegd.

Nu is Jan een cementlaagje tussen de poeren en de staanders aan het aanbrengen. En ik kijk toe. Zorg voor de catering tussendoor en verder vermaak ik me tussen de gewone werkzaamheden door ook prima. Resultaat daarvan?


Vanochtend vroeg draaide ik dit broodje in elkaar. Met Italiaanse kruiden, gedroogde tomaatjes, knoflook, mozzarella, rauwe ham en een pepertje uit eigen tuin. Hij staat nog af te koelen, maar we gaan 'm zo maar eens proberen : )

Gisteren maakte ik nectarine-jam. De nectarines waren supergoedkoop bij de L.idl, en met een pak geleisuiker kwam dit potje op 40 cent. Leuk toch? En lekker, weten we inmiddels!En dan de onderste 5 foto's... Ik kreeg de kralenkriebels weer eens. De kast in de kamer ging open en er kwam zomaar inspiratie. Daar moet je wat mee doen ; ) Dus dat deed ik dan ook maar...

Dus stilzitten? Nee, dat staat bij ons niet in het woordenboek. Heel soms, maar dat moet ook om eventjes weer op te laden. Verder gaat Jan vandaag nog aan het schrijven bezig van een sollicitatiebrief. Er stond een mooie baan in het plaatselijk krantje. En dat leek 'm wel. Zo'n 7 kilometer van huis, hij zou d'r op zijn fiets heen kunnen. Wel wat anders dan voorheen. Elke dag anderhalf uur in de auto. Helpen jullie hopen dat het dit keer raak is? Want al heeft hij zat te doen thuis, er gaat niets boven de zekerheid van een baan!

14 opmerkingen:

 1. Ik duim mee, herken het gevoel.
  Wat een geweldig mooi bouwwerk. Zou willen dat ik wat meer inzicht had in hoe dat moet, dat bouwde ik me wezenloos :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan heeft hulp van een volleybalmaat, die is aannemer. Heel fijn want zo weet Jan precies wat hij moet doen. Maar feit is dat ie heel veel geduld heeft en heel precies is. En dat zie je!

   Verwijderen
 2. Ik duim voor jullie!!!!
  Mijn man is ook weer bezig met hout: aanbouw bij het schuurtje, zodat kruiwagen en consorten ook droog staan als het regent. 't Is toch wat, die bezige mannen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Inge! En ach ja, het houdt de mannen van de straat ; )

   Verwijderen
 3. Hier ook de duimen in de lucht ! wel wat moeilijk typen ;)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, dat wordt een prachtig tuinhuis zeg! Prachtig vakwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat wordt dat een prachtig tuinhuis zeg... Echt heel mooi. Wat is het dan toch fijn om zoiets zelf te kunnen hè? En jouw kettingen zijn ook hartstiike mooi geworden... Lekker bezig, dat ben ik ook altijd...
  Ik ga heel hard zitten duimen voor Jan, want die onzekerheid is heel erg vervelend... Ik hoop dat het gaat lukken...!
  Fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben benieuwd naar de foto als het tuinhuis af is.
  Voor Jan ga ik duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zou mooi zijn zeg, 7 kilometertjes! En die keukenmaaksels... heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker zo'n handige man! Hoop met jullie mee dat die baan wat word hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...