zaterdag 25 oktober 2014

Of hij het kan maken??

De veiligheidshelm ligt al te wachten in het achterhuis. Ja, Jan heeft weer werk. Helaas, het is wel tijdelijk, maar het is een begin.Een paar weken gelden reden we met Pino terug naar huis, na een wandeling op de hei met Tukker toen Jan's telefoon ging. Via de radio in de auto luisterde ik mee. Het was een mevrouw van een uitzendbureau die vroeg of Jan nog beschikbaar was."Jazeker!" was Jan's antwoord en vanaf dat telefoontje ging het snel.

Het blijkt dat er in een bedrijf hier in de buurt een heel machinepark moet worden verhuisd. En daar zocht men 18 mensen voor. In ploegen. Voor ongeveer een maand lang.

Eerst werd de datum 5 november genoemd maar nu blijkt Jan toch wat sneller aan de slag te mogen, vanwege zijn ervaring. Vrijdag j.l. belden ze weer. Of Jan ook iemand uit ons dorp kende die ook met het project mee deed. Eerst herkende Jan de naam niet echt, maar na even te hebben laten bezinken bleek het een oud-buurman van ons te zijn.

Gelukkig hielden ze rekening met het feit dat de twee mannen elkaar kennen en dat ze vlakbij elkaar wonen. Met als gevolg dat Jan maandag a.s. hem op gaat halen en ze 's ochtends samen richting werk rijden. Yes!

Jaaaa... ik weet het. Het is maar tijdelijk, dit werk. Maar ik zie het als een mooi begin. Je word even afgeleid van het feit dat werk zoeken vooral doorzetten is en nog meer afwachten. Dat dit als je weer eens een afwijzing krijgt dit soms heel frustrerend is. En natuurlijk staat ook dit werk weer mooi op het c.v..

Ik blijf erin geloven, en Jan gelukkig ook. Want of hij het kan maken??? Nou en of!

16 opmerkingen:

 1. O wat fijn voor Jan en voor jou ook natuurlijk. Ook al is het maar tijdelijk, je weet maar nooit waar het toe leidt. En zeker staat het goed op zijn cv...
  Gefeliciteerd dus hiermee...
  Ik wens jullie een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijn nieuws! Van harte gefeliciteerd....het begin is er al de rest komt
  wel!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk nieuws! Ik ben blij voor jullie.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk, dat geeft tenminste weer een beetje moed! Fijn hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig nieuws! Hopelijk het begin van weer leuk werk voor je man!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Trudy wat heerlijk voor jullie. En ook al is het tijdelijk je weet nooit hoe het balletje kan rollen. Als je maar weer "in de picture" bent.
  Een hele fijne avond! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Stel dat deze klus niet een aanloop is naar een volgende, dan nóg heeft hij nu iets te doen wat een uitdaging voor hem is. Ik ben hartstikke blij voor jullie. En veel succes voor je man!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Proficiat!
   Dit heeft hij alvast, de rest komt wel.
   Veel werkplezier!

   Verwijderen
 8. Gefeliciteerd!!! Wat superfijn. En ook voor jou, omdat je dan weer even het huis voor jezelf hebt.

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...