woensdag 29 oktober 2014

Eerst eventjes...

Oh gats, ik kan vandaag helemaal niet op gang komen. Eerst heb ik me nog wel even nuttig gemaakt hoor. Ik zorgde ervoor dat Junior gedoucht gevoed en wel richting school ging, toen liet ik Tukker even uit maar daarna..

Daarna settelde ik me meteen prachtig boek van Santa Montefoire, deze:
op de bank en las ik nog een stuk. Tot half elf. Toen kreeg ik het zomaar voor elkaar om het weg te leggen, met als belofte aan mezelf dat ik het vandaag uit mag lezen. Eerst moest ik van mezelf aan de was en de rest van het huis een poetsbeurt geven. De kamers heb ik maandag al gedaan, vandaag de rest.

Maar... nadat ik de was heb afgehaald en opgevouwen (strijken staat niet in mijn huishoudlijstje, doe ik alleen als het echt... echt noodzakelijk is, en dat valt best mee als je alles strak ophangt en vouwt : ))  bedacht ik me dat ik nog ff m'n mail moest checken. En m'n blog, en m'n feestboek... Poeh... en dan ben je zomaar weer een poosje verder.

Want ik dacht ook dat ik nog maar weer eens even een stukje moest schrijven. Over hoe goed het gaat met Jan op z'n nieuwe werkplek. Want hij heeft het best naar z'n zin. Het is eigenlijk wel compleet ander werk dan hij gewend was maar ach...  En vandaag ging er geld mee omdat er een collega een pan vol gehaktballen meenam. Dan delen ze de kosten en smikkelen ze er allemaal aan mee, leuk toch? Het is toch weer een compleet nieuwe ervaring na 27 jaar bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt maar ik merk dat hij het best verrijkend vindt. Mooi!

En over hoe fijn ik het stiekem toch vind om het rijk weer eventjes alleen te hebben. Ik maakte gisteren een mooie krans met Hortensia, Sedum en sierappeltjes en daarna zette ik ook nog een grote pan op  op de buitenkeuken in het tuinhuis. Vond Junior prima; hij vindt de geur van wat ik maakte niet lekker, op z'n zachts gezegd... Inmiddels staat de erwtensoep te wachten tot het etenstijd is vanavond. Ik ga er vandaag nog even een focacciabrood bij bakken om de maaltijd compleet te maken. (Voor Junior is er tomatensoep bij. Pfff..).

Maar eerst... eerst maak ik zo even een sopje klaar. Om de hut weer eens even lekker te laten blinken en ruiken. Ach weet je... het leven van een huisvrouw is zo gek nog niet : )

8 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Ik heb al meerdere keren met een boek van deze schrijfster in mijn handen gestaan bij de bieb, maar nog nooit eentje mee naar huis genomen. Het is dus wel aan te raden? Ik zal er nog eens een keertje naar kijken, eens zien of ik er dan eentje mee neem...
  Mooi vooruizicht, een beloning voor het poetsen... zo'n boek.
  Wat fijn dat Jan het zo naar zijn zin heeft op zijn nieuwe werkplek. Heerlijk, en ik snap dat jij het ook lekker vind om weer eens alleen thuis te zijn... dat snap ik zeker helemaal...
  Ik wens je een heel fijne avond, eet smakelijk van de erwtensoep...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Mirjam! En ja hoor, ik vind de boeken zeker aan te raden. Ik begon ooit met "De Franse tuinman", ook een heel mooi verhaal. Het mooie van de boeken van haar vind ik dat vaak er het verleden en heden beschreven wordt en deze verhaallijnen dan tot elkaar komen. Het volgende boek "Het gouden licht" ligt alweer te wachten tot ik tijd heb. Had ik gereserveerd bij de bieb en vanmiddag kon ik het ophalen : )

   Verwijderen
 2. Mijn lievelingsschrijfster!!! Ken je De dochter van de imker al...geweldig boek!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Die las ik deze vakantie, ook alweer zo'n aanrader. 'k geloof dat ik fan ben ; )

   Verwijderen
 3. Gek hé dat verschil in voorkeur voor schrijvers. Ik ben 2x aan verschillende begonnenmaar kon er niet doorkomen terwijl ik van dat verleden en heden juist wel weer hou.

  Ik ga nu de Centurion trilogie van Ken Follet deel 1 en 2 lezen de komende tijd. Deel 1 heb ik 2 jaar geleden al gelezen en nu beiden tweedehands aangeschaft. Deel 3 komt eind van het jaar uit.
  De pilaren van de hemal van deze schrijver heb ik ook al meerdere malen gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja Lot..zoveel mensen zoveel smaken, en dat telt natuurlijk ook voor de voorliefde voor bepaalde schrijvers. Maar wel mooi dat jij ook zoveel plezier beleefd aan lezen!

   Verwijderen
 4. Mijn vriendin zei altijd: eerst de p van plicht, en daarna de p van pret. Blijkbaar zit er in iedereen een Calvinistische inslag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat Jan het naar de zin heeft! En dat van die gehaktballen klinkt erg gezellig. En ik kan me helemaal voorstellen dat het heerlijk is om weer even echt alleen te zijn. Ik verlang daar ook naar!

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...