zaterdag 1 augustus 2015

Hee Junior,

Ik weet dat je op mijn blog mee leest, groot gelijk! Je weet maar nooit wat je moeder nu weer over jou het grote net op gooit, nietwaar?

Maar meestal valt dat toch dacht ik wel mee. De dingen die ik over je schrijf zijn over het algemeen positief, daar geef je ook alle reden toe. Ja, natuurlijk maak jij ook je fouten, da's waar, maar dat vind ik persoonlijk nou geen dingen om hier te delen. Daar komen we meestal prima zelf uit.

Je bent een schat. Met je 19 jaar, want dat is de leeftijd die je vandaag bereikt hebt, vind ik je heel volwassen. Nee, je bent geen jongen die het leuk vindt uit te gaan. Die hordes mensen, da's niets voor jou. En de drank die daarbij vaak vloeit ook niet. Als jij al eens een pilsje drinkt, dan is dat omdat je er op dat moment trek in hebt, en niet om te laten zien hoe stoer je wel niet bent. Top!
Jij bent iemand van:"Laat mij maar, ik red me wel." En je verdwijnt vaak op je kamer achter je schermen. Daar heb je hordes vrienden, echte, die je persoonlijk kent, maar ook in de virtuele wereld. Die wonen verdeelt over de hele wereld. Mooi! Toen het oud en nieuw was, heb jij heel wat nieuwjaarswensen voorbij zien komen. En je vertelt regelmatig ook leuke dingen over al die mensen ver weg. Als ik soms onderaan de trap sta als ik je roepen wil voor het eten, luister ik nog wel eens stiekem mee, en dan ontdek ik dat mijn jongste zich ook al prima redt in het Engels. Sterker nog, soms kan je niet op het Nederlandse woord komen :o

Als je vrij bent, dan ga je op donderdag mee boodschappen doen. Dat is een regel die we ingesteld hebben. En ik vind boodschappen doen dan ineens wel veel leuker. Jij brengt de lege flessen weg, helpt mee beslissen wat we in ons karretje gooien, pakt de boodschappen op de band en weer in het karretje, in en uit de auto en helpt met uitpakken. Kun je je voorstellen hoe trots ik ben dat ik niet met een verveelde jongen in mijn kielzog loop die alleen maar interesse heeft in z'n telefoon? (Want dat is een beeld dat ik vaker tegenkom...)

Je bent over naar de derde. Volgend jaar begin je met 20 weken stage lopen bij een bedrijf gespecialiseerd in web-sites. Je hebt daar heel veel zin in, nu al. Als oefening ben je in de vakantie een web-site voor buuf Els aan het maken. Zij begint een bedrijfje in honden massage, en ze vertrouwde jou het maken van een web-site, flyers en visitekaartjes toe. Ja, het ziet er allemaal glanzend uit, de toekomst voor jou. Ik heb er alle vertrouwen in!

Junior, van harte met je verjaardag! Ik ga zo snel verder met het maken van een appeltaart, die vanmiddag, voor dat er wat visite komt, pas de oven in gaat. Want jij geeft de voorkeur voor een warme, pas gebakken appeltaart. Nou, die kan je krijgen!

11 opmerkingen:

 1. Een dikke proficiat met jullie kanjer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontroerend berichtje vind ik dit. Van harte gefeliciteerd met Juniors verjaardag en fijne dag gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd met en voor je zoon. Maak er een mooie dag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat met je 19-jarige zoon. Hij is nu geen puber meer, hè? Hij zou goed passen bij Roos ;-)
  Ik wens hem een mooi en voorspoedig levensjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat boffen jullie met die heerlijke zoon van jullie. Van harte en geniet van elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd jullie allebei. Hoop dat het een mooie gezellige dag is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van Harte Gefeliciteerd Junior!
  En jullie met zo'n top-zoon!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij ook gefeliciteerd met je zoon! Ik lees altijd met interesse over hem, onder andere omdat mijn zoon ook in Ede een IT opleiding doet. Maar dan voor game developer.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik zag u via andere blogster, zo gaat dat op blogland, ik volg meestal blogjes, die dezelfde hobby,s hebben bedankt voor het delen..liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...