vrijdag 14 augustus 2015

Werk uitstellen, nog eventjes achter de laptop...

Ik zit hier achter de laptop en dat was eigenlijk niet mijn bedoeling vanochtend. Zelfs het konijntje heeft nog geen eten gehad, en da's wel een van de eerste dingen die ik normaal doe zo 's ochtends.

't Is gewoon heerlijk dat ik weer eens een ochtendje thuis ben. En daar geniet ik stiekem dan maar van. Eerst samen met Jan ontbeten, om een uurtje of half zeven. Probeer ik elke ochtend te doen. Is best vroeg, dat wel, maar de rest van de dag is hij op z'n werk. Van half acht tot vier werkt ie vandaag, 't is vrijdag. De andere dagen tot half vijf, maar zijn nieuwe baas heeft het zo geregeld dat de werknemers een kwartiertje pauze inleveren en hij doet er dan ook nog een kwartiertje bij, fijn toch?

Daarna ben ik Tukker uit gaan laten. Poeh zeg, daar doe je tegenwoordig zo een kwartier langer over. Hij wordt oud, bijna elf. En dan sukkelt ie wat meer, gaat aan de riem compleet zijn eigen gang, en snuffelt zich een breuk. Ach ja, ik gun het hem maar op z'n oude dag.

Toen was de krant aan de beurt en daarna had ik maar zo weer wat nieuwe woorden op Wordfeud. Ik was weer aan zet. En oh ja, even de bankzaken regelen, kan ook handig zijn. Daar had ik dan weer de laptop bij nodig en zo kwam het dat ik ook maar eventjes in blogland ging kijken.

Negen uur inmiddels. Jaaaha, ik ga zo echt aan de slag. Konijn moet eten, was moet opgehangen en ik ga vandaag courgette-preisoep maken. Met lekker versgebakken brood erbij. Italiaans, en ik denk dat ik daar nog even een tapenade bij maak. Vanavond weinig tijd voor koken, dus doe ik dat van tevoren.

Plaatje van www.


Als Jan straks thuis komt moeten we eerst even mijn groene autootje ophalen. Ik was twee augustus jarig en toen Jan vroeg wat ik wilde hebben, heb ik een poetsbeurt voor m'n trouwe karretje gevraagd. Het ding zag zo dof, dat kon echt niet meer. Ik wilde hem met liefde zelf poetsen, maar dat was geen vrouwenwerk, meende Jan. Zelf deed ie het ook niet. Geen beginnen meer aan volgens hem... Om dat te bewijzen poetste hij een klein rondje op de motorkap Daar heb ik maanden mee rond gereden, alsof ik daar zo blij mee was... Grmbl...

Vandaag is ook het huis weer aan een poetsbeurt toe. Dat is wel vrouwenwerk ;) dus dat doe ik wel zelf. Enneh oh ja, het gras kan ook wel een snoeibeurtje gebruiken. En ik wil nog naar de bieb en... Ik ga maar eens aan de slag! Jullie ook? Ja? Fijne dag dan verder!!


7 opmerkingen:

 1. Ik ga zo eerst lekker douchen en koffie zetten. Ik heb al gerend en gewerkt, en nu heb ik geen zin meer...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja ik ga ook maar weer verder. leuk gezellig blogje weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja zo kan een heel druk dagje omvliegen voor je er erg in hebt.
  Fijn weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alles goed? Ik mis je logjes.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...