zondag 5 december 2010

Een klein beetje sinterklaas.

Ze zijn 18, 16 en 14 jaar, onze kinderen. En best fanatiek met school bezig. Helemaal de oudste 2 (meiden). De oudste zit in het eerste jaar van de ALPO, de academische PABO, deze bestaat pas sinds vorig jaar en is opgericht voor VWO-leerlingen die graag het onderwijs in willen maar iets meer uitdaging zoeken dan alleen PABO. Dus deze studie bestaat uit PABO, gecombineerd met Pedagogische wetenschappen. 2 studies dus en dat is best druk. De middelste zit in de vijfde van het VWO, en neemt het ook allemaal erg serieus. Ze heeft ook zo haar toekomstplannen, al is ze ook nog erg aan het oriënteren.

 Jongste zit op het speciaal onderwijs en doet daar TL. Hij heeft PDD-NOS, een autistische stoornis, en kan zich daardoor slecht concentreren. Maar hij doet het ook geweldig, al heeft ie niet zoveel tijd nodig als zijn zussen. Door het tijdgebrek die het huiswerk met zich meebrengt is het een beetje lastig nu sinterklaas te vieren. Daarom hebben we het uitgesteld, en lootjes getrokken voor de kerst.

 Toch wel een beetje jammer, vond ik om nu maar te doen of er geen sinterklaas is dit jaar. Daarom gisteren maar eens een recept tevoorschijn gehaald voor gevulde speculaas en er eens lekker mee aan de slag gegaan. Resultaat: een heerlijke geur in huis en een lekker stukje speculaas 's avonds bij de koffie! Hier zie je de speculaas in de vorm van zwarte piet.(een beetje creatief zijn is toch wel leuk).


Vanochtend was het ook nog een beetje sinterklaas. Sint had voor allemaal een chocoladeletter in de schoen gedaan, en omdat hij zo druk is heb ik er gedichten bijgemaakt. Wel op een vrij simpele manier, maar dat komt omdat we vorige week op de computercursus, waar ik samen met mijn moeder sinds september op zit (er gaat een wereld voor je open) , als opdracht hadden deze te maken. Ze sloegen dan ook werkelijk nergens op maar ik vond het ook zonde ze niet te gebruiken.... Toch werden ze best nog enthousiast binnengehaald.

1 opmerking:

  1. De speculaaspiet was heerlijk, mam!
    En kun je sinterklaas namens mij nog bedanken voor de chocoladeletter? ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...