maandag 17 maart 2014

Creatief of gestoord??

Wij hebben soms zo onze ideetjes. Jan senior en ik dan. Zoals laatst. Toen zagen we op M.P. een oude naaimachine staan. Zo eentje met een mooi onderstel. En ik bedacht me dat het misschien leuk zo zijn dat onderstel voor een tuintafel te gebruiken. "Ja" zei senior. "Met steigerplanken erop." Maar naar mijn idee was dat toch wel een beetje grof. "Heb je niet toevallig nog een oude deur in de schuur staan?" was mijn wedervraag.

Is niet zo'n gekke vraag bij ons hoor, want na jaren verbouwing en moeilijk dingen weg kunnen gooien zou dat zomaar kunnen. En ja hoor, de deur stond er nog. Ooit bij de buurman uit de container gered. Zo'n mooie met kraalschrootjes, wie gooit zoiets nu weg ; )

Van de deur werd het tafelblad gemaakt, maar dan wel zo, dat het nog duidelijk blijft dat het een deur was. Daar houden wij van. Zo niet Jan Junior.

"Wat is pap nu weer aan het doen?" vroeg ie toen hij 's middags uit school kwam. Na mijn uitleg bleef hij sceptisch. Ik, met mijn enthousiasme gooide er nog een schepje bovenop. "Da's toch heel erg creatief?" probeerde ik nog. Maar hij vond van niet. "Het is vooral gestoord. Wie gebruikt er nu een naaimachine en een deur als tafel??" Hmmm... en toch vind ik het best leuk geworden. En jullie??


Jan ijverig aan de knutsel.

De schanieren blijven, en zo ook het sleutelgat... ik vond het al jammer dat er geen brievenbus in zat ; )

En dit is het uiteindelijke resultaat! Zoals jullie misschien wel zien zijn wel de hoeken wat afgerond. Lijkt het zomaar iets meer op een tafel...

Ik fröbelde deze week ook nog even verder. Met als resultaat deze kransen van leilindentakken. Van eigen bomen.


Ik heb ze meteen maar te koop gezet aan de voorkant van het huis. Mijn haakjes zijn al vol : )

Nog wat detailfoto's? Komen ze!Zo zie je maar, er is weinig geld voor nodig om het toch prima naar de zin te hebben!

11 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Ik had juist ook zitten bedenken dat zo'n oud onderstel een heel mooie tafel op kan leveren, maar dan weer wel met steigerhout. Ben nog op zoek naar zo'n onderstel hoor, dus zover als jullie ben ik nog lang niet... Ik vind dit met de deur ook heel erg mooi gemaakt en ik hou er juist ook heel erg van om de scharnieren en het sleutelgat als zodanig te laten. Zo kun je altijd blijven zien wat dit eerst was... geweldig mooi gemaakt.
  Je kransen zijn ook super...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe creatieve week toe!
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. .Hoi. Te gek toch. Helemaal leuk. Ik zie zo vaak hele dure spullen in een of andere winkel die je zelf goedkoop kan namaken.
  Mr. X had een bed gemaakt voor zijn ouders, toen ze gingen verhuizen kreeg hij hem terug en maakte hijm er een bank voor buiten van en later gebruikt voor konijnenhok. Dan ben je echt niet gek hoor maar superslim. fijne dag. (pourquoi pas)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het helemaal gaaf! heerlijk dat je zo'n handige vent hebt :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het idee van de tafel geweldig! Ik zou denk ik wel de scharnieren eraf halen, omdat ik bang zou zijn erachter te blijven haken met kleding. Maar verder vind ik dat hergebruik superleuk!
  Mooie kransen heb je gemaakt, staat ook vrolijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo trudy, wat hebben jullie goeie ideeen om op zo iets te komen, en wat heb je een handige man. bij elkaar genomen heb je een prachtige tafel voor weinig geld. ook je kransen zijn super gemaakt.een fijne creative week en groetjes, riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is een leuk idee.
  En het is ook nog eens heel erg mooi geworden.
  En je kransen zijn weer schitterend.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, ik zal maar niet zeggen wat hier is gebeurd met zulke onderstellen ...... :-(

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...