zondag 2 maart 2014

Goedemorgen Mirte!

Want een goedemorgen, dat is het zeker! Vandaag is het 2 maart, en dat betekent dat jij jarig bent. 20 jaar mogen we alweer tellen, waar blijft de tijd?

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Na een lange dag in het ziekenhuis doorgebracht te hebben kwam jij om half tien 's avonds ter wereld. Wat was je prachtig! Na een blond meisje ter wereld te hebben gebracht, zo'n 20 maanden daarvoor, was het deze keer een donker tintje. Met ook heel donkere haartjes. En heel veel pit!

Want je wist, en weet nog steeds wat je wou/wil. En als je je dat dan zo bedacht hebt, dan ga je er ook helemaal voor. Dat begon al vroeg. Ik weet nog heel goed dat je leerde fietsen. Nee, niet wij leerden je dat aan, dat deed je "selluf". Een klein rood fietsje had je, en daar ging je hoor. Een paar slagen gingen de trappers rond, en als je dan je evenwicht kwijt was liet je je gewoon vallen. Gelukkig was je oefenterrein een grasveldje. Totdat... "Pappa, mamma, kijk!!" En tot onze grote verbazing fietste je zo een eind weg!

Zo ook op school. Je legt de lat hoog. Maar ook dat deed je al vroeg. Met de cito, in groep 6 op de lagere school haalde je de volle aantal punten. Later bleek dat dat ook je doel was. Ik prees mezelf gelukkig dat ik dat niet in de gaten had. Stond ik er toch een stuk relaxter in dan als ik dat wel geweten had ; ) Nu studeer je. Biomedische wetenschappen. Je vindt het razend interessant en bent ook echt van plan met je kennis straks wat te gaan betekenen voor de mensen. Mooi streven.

Het gaat je heel goed momenteel. De cijfers zijn mooi en ook is het je gelukt werk te vinden. Je gaat examentraining geven aan VWO leerlingen in het vak biologie. Helemaal op jouw lijf geschreven. Het is een organisatie waarbij je dat doet, die een heel positieve benadering heeft naar de leerlingen toe. En dat is wat jou enorm aanspreekt.

Het is ook handig dat je bij gaat verdienen, want er zijn reisplannen. Dat is iets wat jouw vader en mij absoluut niet verbaast. Wij hebben altijd al tegen elkaar gezegd dat Mirte eens, met de rugzak op de rug ons gaat vertellen dat ze ervan door gaat. De wijde wereld in. En gelijk heb je!


Nu maak je al kleine uitstapjes, zoals hier, naar Londen met vriendinnen. (Mirte is het meisje met de roze shawl).


Meisje meis, ik wens je alle geluk toe. En en hele fijne dag vandaag, die we samen gaan vieren. Dat je dromen mogen uitkomen, en vooral, dat je blijft wie je bent. Een leuke betrouwbare meid die stevig in het leven staat. Met veel mensen om haar heen die van haar houden, hoe kan het ook anders... Gefeliciteerd Mirte!!


12 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter. Maak er een heel bijzondere mooie dag van. Wat een mooi stukje heb je ook over haar geschreven, prachtig eerbetoon aan je lieve dochter...
  Geniet van deze dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte met je dochter en zij komt er wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi stukje over je dochter! En wat een mooie naam heeft ze, mijn dochter heet ook zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig logje. Een dikke proficiat met deze mooie dame.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter!
  heel veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd! Wat een liefdevol logje over je dochter. Ze komt uit een warm nest. Een fijne dag met elkaar.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd. Wat gaat dat hard dat opgroeien en uitgroeien tot een mooi mens. Mooie tekst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk...Proficiat met je dochter.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd met je mooie dochter..en wat schrijf je lief over dr!
  Gr Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Proficiat met jullie geweldige dochter! Waar o waar blijft toch de tijd? Ze mag trots zijn op het eerbetoon van haar moeder. Jullie relatie is vanzelfsprekend uitstekend. Dat is ook een felicitatie waard.
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...