maandag 24 maart 2014

I 'm in the garden...

Ik had het me zo voorgenomen. Het hoorde ook een beetje bij mijn bezuinigingsplannen, en ach... ik vind het ook wel errug leuk om te doen. Vorig jaar maakte ik al een beginnetje en kreeg ik van de kinderen een boek over dit onderwerp. Welk onderwerp? Nou, het zelf groenten telen in de moestuin!

Ik ben echt een leek op dat gebied. Ik doe maar wat. Nou ja, sinds het boek probeer ik me wel een beetje aan de regeltjes te houden, maar soms doe ik dat gewoon lekker niet. Zo zaaide ik alvast komkommer en courgettes voor. Die waren volgens het zakje bedoelt voor "outdoor" maar ach, ik dacht, ik doe het lekker toch!

Ook gingen er zaadjes voor tomaten in een kistje, voor boontjes en voor bietjes. En ik laat aardappels voorkiemen in een eierdoos. Als er uitlopers aan komen kunnen ze de grond in. Dat lukte vorig jaar ook, dus dat doe we nog een keer...

Sjoelbak tevoorschijn gehaald... ja, zelfs die doet mee met mijn zaaiplan. Dat ding zette ik op de kop op ons ligbad. De badkamer is, zoals ik vorig jaar al ontdekte, een prima zaaikas. Lekker vochtig, lekker warm zo na het douchen en zo 's middags staat er een heerlijk zonnetje op de ramen. Nou, dat hebben de zaadjes geweten! Volgens mij is het nu tijd voor uitplanten, kijk maar:
Dus haalde ik (nou ja, Jan, mijn armen waren te kort ; )) de potjes die ik een jaar lang heb opgespaard uit de schuur. Potjes van viooltjes en ook van de eenjarigen van vorig jaar.  Die staan nu te wachten op de buitenkeuken, die nu even dienst doet als poottafel.

Dus mensen, ik ben er vandaag even niet. I 'm in the garden!!

7 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk he! Hier staat ook van alles klaar! Van 't weekend gaan we de rest zaaien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig zo te zien! Ik ben ook een echt 'groentje' op moestuingebied, misschien ook maar eens zo'n boek vragen voor Moederdag ofzo aan mijn kids ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke vondst,zo met de sjoelbak.
  Gemak dient de mens.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Trudy,
  Ik moet er nog aan beginnen, dus je loopt heerlijk voor... Wat ziet dat er super uit zeg, al dat fijne beginnende groen. Succes met uitpoten...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. best grappig en vindingrijk met je sjoelbak,je moet er maar opkomen ,ee!maar onze badkamer bevind zich boven dus niet ideaal om met je reeks plantjes naar boven te trekken.groetjes uit belgie van debora

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Slim om de sjoelbak zo te gebruiken. Bij ons is het mijn man die de moestuin doet.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En het blijft maar zulk mooi weer, dat kunnen alle plantjes goed gebruiken!
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...