dinsdag 6 mei 2014

Ik trakteer op een rondje...

Ik trakteer op een rondje! Op een rondje tuin dan wel te verstaan...Komt ie:

We lopen de achterdeur uit. Dan draai je je hoofd even naar links, en dan zie je dit:
Emmers met kruiden en op het plankje zie je verschillende potjes waar ik bloemen in heb gezaaid. En zie je achter die buxusbol die veilingkist? Daar staan tomatenplantjes in.

Kom, laten we een stukje verder lopen. Dan kom je onder de appelboom door. Die stond goed in bloei dit jaar. Maar we hadden wel wat nachtvorstjes. Ik geloof niet dat de bloesem er veel onder geleden heeft, kijk maar:
Als je goed kijkt, zie je ook al mini-appeltjes. Daar wees mijn schoonmoeder me vanochtend op, toen we een rondje deden na de koffie. Gelukkig maar...

Als je onder de boom door bent, kom je in het volgende stukje tuin:

Met rechts onze moestuin:

Nee, er staat nog niet veel in. Alleen wat piepkleine boon- en bietenplantjes zie je. En als je met je neus bijna op de grond zit, zie je mini-aardappelplantjes. De rest is net ingezaaid. Water geven dus maar, en blij zijn met het groeizame weer van deze week. Beetje warm en vochtig, wat wil een moestuin-eigenaar nog meer ; )

Nou, dan draai je je om en zie hier, ons nieuwe terras:
Jan is druk met het uitzoeken en ontwerpen van het afdak dat er boven moet komen, ik word blij van die plannen. Een mooi droog plekje voor Pino in de wintermaanden, en in de zomer is het dan een geweldig plekje voor ons. Een paar banken erin en de buitenkeuken en misschien kunnen we dan ook nog.... ja, je leest het al. We dromen heerlijk verder...
Draai je dan het terras de rug toe, dan komen mijn frambozen in het zicht:
Het duurt niet lang meer, en dan moet ik ze weer opbinden. Ze lijken momenteel wel dagelijks een stukje de lucht in te gaan, niet erg hoor!

Als je dan nog iets doorloopt, weer onder de appelboom door, zie je links nog een terras. Daar heb ik ook verschillende groepjes met potten en plantjes:
Een oude kookpot, waar zaailingen van slaplantjes in staan. Nog een beetje groeien en dan kunnen ze een beetje uitgedund worden. Die hosta's in teilen en weckketels, da's echt een succes. Nooit meer gaten van de slakken, probeer maar eens!

Kijk je dan nog iets verder naar links, dan zie je dit:
In de pan heb ik komkommer gezaaid. In de bak daarvoor zit rucola, en de vuilnisemmer op de achtergrond bevat spinazie. En natuurlijk weer wat tomaten. Ik heb ze in 2 soorten gezaaid. Tros- en vleestomaten, alleen heb ik geen idee meer welke kist wat bevat...nou ja, dat zien we straks vanzelf, toch?

Goed. Dan lopen we nog even naar voren. Komen we bij de tuin opzij van het huis:
De seringenboom staat, zoals je ziet, volop in bloei. En dat ruikt me toch heerlijk!

Maar dan de put... Er komt hier binnen niet al te lange tijd een nieuwe garage. De schuur staat op instorten, dus het moet nu eenmaal. Alleen... dan wil Jan natuurlijk wel met de auto in de garage kunnen komen. Logisch. Snap ik helemaal. Maar de zijtuin en put moeten er dan aan geloven. Snik... We zijn nu een goede oplossing aan het verzinnen voor dit gedeelte. Het zou een oprit annex mooi zitje moeten worden. Nou ja, het duurt nog eventjes, dat scheelt...

Lopen we nog even door, dan kom je bij de weg uit:
Op de oprit staat Pino, en rechts zie je de voortuin. Daar ben ik momenteel druk met het snoeien van de buxus. Dus het tuingereedschap...
Dat laat ik nog maar eventjes buiten staan. Makkelijk zo voor het grijpen!

So... dat was mijn traktatie. Ik hoop dat je een beetje genoten hebt. Weet je wat? Zo over een maandje, dan doen we dit nog weer eens dunnetjes over. Dan zien we het waarschijnlijk allemaal wel groeien... afgesproken?

15 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Dit was een heerlijk rondje, zo'n traktatie mag je vaker doen...
  Wat een verrukkelijke tuin hebben jullie. Het kost wat tijd aan onderhoud, maar dat is het wel waard natuurlijk. Leuk ook je eigen moestuin...
  Fijne namiddag en avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk,zo'n rondleiding.
  Je hebt geloof ik een grote tuin.
  Dankjewel voor het meekijken.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig. Ik ben jaloers op al het lekkers dat je straks kunt oogsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb genoten van je rondleiding....fijn zo'n gids!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. bij ons in belgie houden de mensen die willen 1maal per jaar opentuindagen,daar geven ze dan 1boek over uit waarin staat waar je kunt gaan kijken,is leuk!jou tuin past daar zeker in!!!!supermooi en al die mooie buxusbollen,zie ik heel graag! groeten debora

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk hoor zo'n wandeling door je tuin!
  Echt genieten en wat prachtig allemaal!
  Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heerlijk rondje!
  Dit is het soort rondje waar ik echt van kan genieten.
  Dank je wel.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is jouw tuin netjes zeg...mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een inspirerend rondje! Mooie tuin heb je en wat fijn zo'n handige Harry als een echtgenoot. Leuk om mee te mogen kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit vind ik nog een leuker rondje dan eentje om de kerk ;-) Amai, wat een mooie grote tuin. Ook wel bewerkelijk. Ziet er romantisch uit. Zo'n uitzicht wil ik ook wel elke dag. Ik weet zeker dat je trots en tevreden bent met je tuin!
  Liefs kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijk rondje! En wat hebben jullie een grote tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat was het genieten Trudy.Wat ziet je tuin er mooi uit en ohhh zoveel ruimte .Ben een piepklein beetje jaloers hoor .Ik ben benieuwd hoe het er over een maand uitziet .
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind zo'n witte gevel mooi. Dat heeft iets romantisch vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een heerlijke traktatie! Kom ik aan met m'n moesbalkonflatje....

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...