donderdag 3 juli 2014

Shitzooi.

Half 12, en ik zit even lekker met mijn laptopje op de bank. Haren nog nat, ik kom net onder de douche vandaan. Zo midden op de dag???

Ja. Want vanochtend om half negen vertrok ik weer samen met buuf Els naar de hondenopvang. Dan heeft douchen 's ochtends niet zoveel zin. Want het is in die opvang met recht een Shitzooi.

Overal poep. In de kattenbakken in de kattenafdeling. Alles lekker schoonmaken weer en tussendoor genieten van de jonge kittens die overal met de neus bovenop zitten. Wat een schatjes zijn dat toch!

Evenals de honden. Timi vind ik momenteel de leukste in de opvang. Hier zie je 'm:


Ik was stiekem al een beetje verliefd, maar helaas voor ons kunnen wij er geen hondje bij hebben. Tukker trekt dat niet met zijn heupen. Die heupen zijn slecht (H.D.) en als ie dan de hele dag speelt met een hondje als Timi kan hij 's avonds niet meer goed lopen.

Vanochtend hoorde ik dat Timi vanmiddag naar een nieuw baasje mag. Fijn! Gelukkig zijn er ook nog mensen die een hondje van 2 en een half jaar onder hun hoede nemen, er zitten momenteel veel pups in de opvang, en die krijgen al gauw voorrang.

Ook waren de hokken waar de hondjes 's nachts verblijven weer verre van schoon. Samen met 2 vaste vrijwilligers die elke dag daar de boel schoonmaken (deze mensen verdienen echt een lintje!) gingen Els en ik ook hier aan de poets.

Met een voldaan gevoel gingen we later aan de koffie. Er zijn mensen die er niets van snappen. Die mij vragen of ik het leuk werk vind, dat poep ruimen. Nee, eigenlijk niet. Maar ja, iemand moet het doen, anders kunnen die hondjes niet in een schoon hok slapen. En de voldoening die dit werk met zich mee brengt is heel veel waard. Die snoetjes van de hondjes, daar doe je toch alles voor? Of niet soms???

5 opmerkingen:

 1. ja snap het helemaal, ook ik zou heel vatbaar zijn voor al die lieve snoetjes, maar bij ons hetzelfde probleem van een retriever met slechte heupen, anders wist ik het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja,ook honden laten duidelijk merken als ze ergens dankbaar voor zijn.
  Ik kan me heel goed indenken,dat dit voldoening geeft.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het super knap!
   Nodig ja, maar je moet het toch maar even doen.
   Gelukkig haal je ook veel plezier , door bij de dieren te werken.

   Verwijderen
 3. Hoi Trudy,
  Ik vind het super van je dat je dit doet! Petje af hoor...
  En zo'n voldaan gevoel is dan een heleboel waard...
  Fijne vrijdag en alvast een heel mooi weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een lieve hond om te zien! En super dat je er zo'n plezier aan beleeft om daar te werken! Voor jou en voor de dieren daar.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...