donderdag 22 januari 2015

55 jaar...

Wat een tijd hè, 55 jaar... dat is vandaag precies het aantal jaren dat mijn ouders getrouwd zijn. 55 jaar lief en leed hebben ze gedeeld. En nog steeds aan elkaars zijde.


Een voor jullie heel toepasselijk plaatje, gezien de voorliefde voor de vogeltjes in jullie tuin. (plaatje van www).

Hun leeftijd? 78 en 79 jaar. Mijn moeder is de oudste, zij wordt over een paar maandjes 80. En nog altijd zijn ze behoorlijk gezond. Op een paar kwalen na, dat wel. Maar daar schijnt nog goed mee te leven zijn, als je hun zo gestaag ziet doorgaan.

Ze leerden elkaar kennen op dansles. Zij een boerendochter, hij een jongen uit een arbeidersgezin. Zij uit een gelovig gezin, vader zelfs in de kerkenraad, hij uit een niet gelovig gezin. Oei... dat was even lastig, maar hij zorgde ervoor dat de wens van haar vader uit kwam, en werd aangenomen bij de kerk. En zo stond niets meer een huwelijk in de weg.

Mooie foto's hebben ze van hun trouwerij. Eerst in de kerk, toen in het gemeentehuis. Helaas, geen beelden hiervan dit keer, het boek staat in de kast bij hen, en het was niet te doen om ongezien een fotootje daaruit te "pikken".

Maar geloof me, ze zagen er mooi uit. Zij zelfs in een zelfgemaakte trouwjurk. Ze had ervoor geleerd, dat in elkaar zetten van kleding, en het bewijs dat ze dat goed in de vingers had, dat had ze aan op haar trouwdag.

2 Kinderen werden er geboren in de 4 jaar na de bruiloft. Mijn oudere zus, en een maand of 20 later ik. En wij zorgden weer voor 4 kleindochters en op de valreep een kleinzoon. Ze genoten (en genieten) hier volop van. Hun betrokkenheid is groot. Er wordt nog regelmatig een belletje gedaan hoe het met onze spruiten is. Leuk!

Zondagmiddag zitten we met het hele spul om tafel. Opa en oma reserveerden een tafel in een restaurant voor een diner. Gelukkig gaven ze dit ruim van tevoren aan, en na het een en ander geregeld te hebben is iedereen present. Uniek en leuk. Ik verheug me er al op!

Maar vanavond zien we elkaar ook al even. Nee, niet allemaal, dit keer zonder kleinkinderen. En dat hoort er natuurlijk ook bij. Want dat deze dag heel speciaal is, dat spreekt voor zich.

Pap en mam, heel erg gefeliciteerd met deze bijzondere dag! Ik kan nu wel zeggen "Dit doen we jullie niet na", maar dat waren we eigenlijk wel van plan. Ons jubileum is dit jaar nog maar die van  25 jaar, maar ook wij gaan ervoor. Tot vanavond!

p.s. Ik keek nog even op google, of er misschien ook een benaming voor een 55 jarig huwelijk is, en er zijn er wel wat. Een witgouden huwelijk, of smaragd of een orchideeën huwelijk. Ik kies voor jullie voor de laatste, gezien de prachtige orchideeën die in jullie vensterbank staan ;)

15 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd, dat is rijkdom dat je beiden nog hebt en dat er zo'n goede band is. Fijne dag en nog menig herhaling.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig. Een dikke proficiat. Zij al 55 en jullie 25, daar zitten wij dit jaar precies tussen met onze 40.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere dag en wat heerlijk de hele familie bij elkaar. Ben een beetje jaloers maar dat mag vast wel. liefs en heel veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte! Wij dit jaar 30, dus dat gaat ook de goede kant op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd en het word vast gezellig vandaag .En Zondag een etentje met de hele familie ,heerlijk om je beide ouders nog te hebben .
  Fijne dag ,Elisabeh

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd en veel plezier zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van harte gefeliciteerd zeg. Mijn ouders hopen in april ook 55 jaar getrouwd te zijn, wat een eeuwigheid he?!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. gefeliciteerd met je ouders heel bijzonder hoor en een mooi verhaal heb je geschreven!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Trudy, van harte gefeliciteerd met het 55-jarig huwelijksjubileum van je ouders. Prachtig!!
  Mijn ouders zijn ook 78 en 79 jaar en ze waren afgelopen oktober (op dierendag) al 56 jaar getrouwd. Ze kregen in hun eerste 7 huwelijksjaren wel vijf kinderen, twee meisjes, twee jongens en toen nog een meisje.. waarvan ik de oudste ben. En met z'n allen zorgden we voor 10 kleindochters en toch ook nog 1 kleinzoon... Een beste koppel zijn we nu, want bijna meer dan de helft van die kleinkinderen heeft inmiddels al een tijdje een partner, dus de koppel groeit gestaag...
  Ik wens jullie een heerlijke viering en voor zondag een fantastisch, gezellige maaltijd.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een lange tijd! En wat fijn dat je ouders het nog goed hebben samen. Van harte gefeliciteerd :-) Groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd! Wat een mijlpaal. Dat je dat nog gezond kunt beleven, is hel bijzonder.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd! Dat zijn heel wat jaren samen! Ik vind dat altijd mooi om te zien en horen. Zeker in een tijd waarin zoveel huwelijken eindigen in scheiding.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Proficiat met je ouders! Dat ze nog lang bij jullie mogen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...