maandag 19 januari 2015

Blehhh...

Blue monday vandaag... dan zou je denken dat dat niet veel goeds beloofd. Zomaar een maandag achterin januari. Ver weg van de feestdagen alweer, en de winter duurt nog zo lang. En als je al voornemens had gehad, dan zijn die nu wel weer met de noorderzon vertrokken... je zou er depressief van worden.


Plaatje van www.


Voornemens? nee, die had ik dit jaar niet. Ben ik andere jaren altijd van "er mag wel weer een kilo of 5 af", dit jaar hoefde ik dat niet zelf te bedenken. Na controles bij de huisarts vorig jaar bleken mijn bloeddruk en mijn cholesterol te hoog. Niet verontrustend hoor... nou ja, een beetje dan.

Ik hoefde nog niet meteen aan de medicatie. Eerst maar eens kijken of er nog iets aan mijn eetpatroon viel te schaven. Ik was al wel een beetje kieskeurig over wat ik onder mijn neus stop, maar nu betekent dat gewoon geen tussendoortjes meer en opletten met het eten. Geen varkensvlees maar magerder rundvlees of kip, en vette vis op het menu. Heel goed uit te houden ;) Hihi, scheelt toch zo een paar kilo al, leuk toch? In maart mag ik weer naar het prik-lab, en hopelijk is er dan wat gebeurt met de waardes.

En mijn bloeddruk? Tsja, die is wat lastig te meten. Dan weer verontrustend hoog, en een minuutje of 5 later redelijk normaal. Dus mag ik morgen naar ome dokter om een automatische bloeddrukmeter om te laten leggen. Daar hobbel ik dan een dag- en nachtje mee rond, en dan ben ik benieuwd.

Maar om nog even op die nare maandag terug te komen, ik heb er tot nu toe geen last van. De wereld was wit vanochtend toen ik de gordijnen open deed, en het eerste wat ik buiten gedaan heb ik Junior naar het station gereden. Ik verwen mijn kinderen graag met een autoritje. Als je al kletsnat in de trein zit op de heenweg, nee... dat zou ik ook niet het leukste vinden. Of ik ze daarmee verpest? Nee hoor, Fleur en Mirte fietsen tegenwoordig door weer en wind door hun huidige woonplaatsen. Veel lekkerder zo buiten in plaats van in zo'n benauwde stadsbus is hun redenatie.

Daarna koppelde ik Tukker aan de lijn. Rood fietslampje eraan, want het was nog best een beetje schemerig. Hij vond het prachtig, en eigenlijk ik ook. Een typisch geval van wie-laat-wie-nu-uit...

En nu? nu zit ik aan een warme beker chocomel (oh oh...) en typ ik hier dit stukje. Onder genot van snurkgeluidjes van Tukker. Wie zei er dat dit een nare dag zou moeten zijn?


9 opmerkingen:

 1. Oh ja, blue monday dus, en zoiets laat ik me gelukkig niet aanpraten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geloof er ook niet in. Vandaag is een gewone maandag niet meer, niet minder

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker gewoon allemaal.
  Je schrijft zo leuk!
  Fijne maandag verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kwam er vanmorgen achter dat het blue monday was, alleen zegt me dat zo weinig....twas wel een saaie dag. een ik weet het niet dag, een bleg dag, maar ja, daar heb ik er wel vaker één van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook geen last van Blue Monday hoor... ik weet niet wie dat uitgevonden heeft, maar volgens mij heeft niemand er last van, tenminste niet in blogland. Of zijn we nou eenmaal allemaal van die opgeruimde types die overal wel weer wat moois in zien...? Dat zou heel goed kunnen natuurlijk...
  Fijne rest van de week,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn cholesterol is ook te hoog. Maar ik heb gehoord dat je van die medicatie vervelende bijwerkingen krijgt. Bovendien kijken ze gelukkig ook naar de rest van je lichaam. Ik hoef dus ook geen medicatie.

  Fijn dat jij dat ook niet hoefde!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je door een gezonder eetpatroon alle waarden omlaag kan krijgen, dan is dat super. Vaak maar door kleine aanpassingen een groot resultaat. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, als ik blue zou willen worden/zijn, dan zéker niet op blue monday. Op mijn cvs/me na ben ik kerngezond ;-) Ik ken enkele mensen die baat hebben bij een blauwe lamp in de wintermaanden. Kun je altijd als achterdeurtje bij de hand houden!
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Na een hele tijd niet in Blogland te zijn geweest, ben ik nu weet aan het rondneuzen. Ik las je stukje en was benieuwd hoe het nu met je bloeddruk en cholesterol gaat.
  groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...