woensdag 2 april 2014

Over solliciteren en tussendoor hard werken...

Het is hier bedrijvig in en om huis. De tuin gaat op de schop. De bedoeling is dat er een terras achterin de tuin komt met overkapping voor Pino. Flink aan de slag dus voor Jan. Maar gelukkig hielp Junior ook een handje mee. Bewijs? Nou, kijk hier maar!
Natuurlijk wordt er ook nog hard gezocht naar een nieuwe passende baan voor Jan, maar ook zoonlief solliciteerde zich een slag in de rondte. Hij moet stage lopen voor school, en het blijkt nog best lastig te zijn om een plekje in een leuk bedrijf te vinden als je in het eerste jaar zit.

Het liep al een paar keer stuk op het feit dat "men" er wel iemand bij kon gebruiken, maar dan wel het liefst iemand die zelfstandig kon werken. (Ook wel begrijpelijk hoor, gezien de bezuinigingen, maar toch...) Volgens mij moet je toch echt eerst ervaring op gedaan hebben in een bedrijf voor dat dat mogelijk is.

Gelukkig dacht niet elk bedrijf er zo over. De tijd begon inmiddels al flink te dringen, Junior moet vanaf volgende week maandag al een passende plek hebben. Dus hij schakelde de verantwoordelijke leraar in en die gaf hem een e-mail adres. De leraar had eerst even gebeld met dit bedrijf en ja, ze konden er nog wel iemand bij gebruiken. Eergisteren avond schreef Jan een sollicitatiebrief en gisteren had ie al een uitnodiging voor een gesprek te pakken. Vanmiddag om half drie.

Bij Groot Klimmendaal, in Arnhem. Het bedrijf is een mediabedrijf met de naam "Rock en rolstoel producties". Klik, als je geïnteresseerd bent. Het is een bedrijf waar mensen met een handicap samen werken met mensen zonder handicap. Hoe mooi... En het goede nieuws is: Junior mag daar stagelopen! Hij is aangenomen! Een pak van mijn hart.

Wij maakten meteen maar weer eens gebruik van de mogelijkheid. We brachten Junior even naar z'n afspraak toe en Fleur ging ook nog gezellig mee. Want ons idee was om ten tijde van Jan's gesprek maar even met Tukker te wandelen in Oosterbeek. Heerlijk!

Het was dus een dag met een gouden randje. En daar hoorde nog een leuke afsluiting bij. Ik kookte buiten en ook het eten deden we daar.


Helemaal top dus!!

8 opmerkingen:

 1. Inderdaad een dag met een gouden randje Trudy!
  Fijn dat junior die stageplaats heeft....het lijkt me een leuke ervaring...
  Gezellig zo buiten koken en eten!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Wat heerlijk voor jr. dat hij een stageplek heeft gevonden. Dat scheelt toch weer een hoop zorgen, want zonder stageplek geen vorderingen in de studie heb ik begrepen... Nu Jan nog een leuke nieuwe job...
  Wat zijn die mannen hard aan het werk in de tuin zeg, dat gaat vast heel erg mooi worden...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig dat jr een plek heeft! Het is niet eenvoudig met de banen de laatste tijd.
  Wat zien die aardappeltjes er lekker uit, heerlijk, zo buiten koken en eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat Junior een stageplek heeft! Als ik zie en hoor wat de mbo-res moeten doen in het verzorgingshuis ..... jeetje, die worden ingezet als bijna volwaardige arbeidskrachten. Kan toch niet de bedoeling zijn van een stage!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn, die stageplek! En dat plekje buiten om te koken en eten is ook niet mis!

   Verwijderen
 5. Mijn Jan moet volgend jaar ook stage lopen. Ik wens jouw Jan veel succes met zijn gesprek. Fijn om te lezen dat de school wel helpt bij het vinden van een plek.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Trudy, Fijn voor jullie allemaal dat het gelukt is een stage plek te vinden. ik weet er van mee te praten, onze kinderen hebben dat ook mee gemaakt, en gelukkig is het ze allemaal wel gelukt. En wat heerlijk dat jullie al buiten konden koken en eten. Het weer is nu wel wat somber en fris, maar dat mooie hebben we toch maar gehad, en de zomer moet nog beginnen. Ik wens je een fijn weekend en groetjes van mij, Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk dat het gelukt is! En nu nog voor Jan!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...