woensdag 3 september 2014

Hee hoi, hoe gaat het? Kom er gezellig even bij!

Leuk dat je er bent! Ik dacht net nog:" Weet je wat? Ik begin gewoon met schrijven." Ik kan nu wel een half uur besteden aan het bedenken wat er hier op het scherm moet komen staan, maar daar schiet ik niets mee op. Beter is het als mijn vingers zelfstandig hun werk doen op het toetsenbord. Komt er toch nog iets gezelligs te lezen op mijn blog te staan. (Hoop ik dan hè...)

Ik zit even in de wacht-stand. Lekker gedoucht net en de tafel gedekt (Met zelfgemaakte jam, gisteren gedaan :) bosvruchten en pruim/nectarine/bosperzikjam) zit ik nu te wachten tot Junior onder de douche vandaan komt (als ik zo tenminste even op het raampje klop, anders duurt dat best wel lang...) en tot Jan uit z'n bed komt. Ik zag net al dat zijn wake-up light heel licht was al. Perfect ding voor avondmensen die toch nog op een redelijke tijd 's ochtends op willen staan.

Ook hebben Tukker en Muis (ons konijntje) al eten en drinken gehad. En keek ik net even of de zon al in het tuinhuis achter staat. Daar hangt momenteel een hangstoel en oh... wat lijkt me dat een lekker plekje voor een kopje koffie helemaal alleen in de ochtendzon!


We zijn nog met inrichten bezig, maar het wordt allemaal al wel een beetje onze stijl...

Nog wat oude pechlampen ophangen en een plankje met keukenspulletjes erop en erin... Een pruttelpotje voor koffie op het gasstel en een keteltje voor de thee : ) Oh ja, en een vuurplaats in het gras ervoor...

Ik kreeg gisteren de nieuwe Flow in de bus. Ging over spelen. Voor volwassenen. Ik denk dat ik dat al best wel doe. Begon in in de vakantie met kleuren, ook vind ik het heerlijk om samen met Jan de fiets te pakken, de knooppunten-kaarten te raadplegen en op pad te gaan. Gisteren deden we dat nog. Ach ja, zolang Jan nog niet weer werkt, nemen we het er maar van. Tuurlijk is het financieel uitkijken, maar er is meer.

Zo'n uitje kost bijna niets. Een klein stukje met Pino rijden, parkeren, fietsen eraf en daar gingen we. Onderweg genieten we van een flesje drinken en een broodje, dat ik bij me had, en een lekkere brownie. Die was over van zaterdag. Toen werd ik ontvoert richting Posbank. Daar genoten we van een high-tea, gemaakt door de meisjes. Onder het luifeltje van Pino (het regende jammer genoeg).

Maar goed, ik dwaal af (het was ook zo leuk!)... Nadat we heerlijk gefietst hadden namen we Pino (of hij ons eigenlijk) mee naar de waterkant. Waar we een kopje koffie dronken, ook meegenomen van huis. Was trouwens een heel mooi plekje, ook heel geschikt voor een keertje bbq-en op een zonnige namiddag.

Toen we terug kwamen moest Jan nog even bellen. Hij zit in een sollicitatieprocedure en hij hoorde tot onze schik dat ie een ronde verder is! Als het wat wordt, laat ik het je meteen weten. Ondertussen brand ik kaarsjes en duim ik dat de mensen daar door krijgen dat ze hem moeten hebben ; ))

So... er staat weer wat op "papier". Jan is inmiddels beneden en Junior snapt doordat ik net een ferm klopje op de ruit van de badkamerdeur liet horen, dat het tijd wordt dat ie onder de douche uit komt.

Oh ja, nog eventjes over de laatste Jan. Die maakte een web-site deze zomervakantie. Voor de pedicure bij ons in het dorp. En die is reuze tevreden. Meekijken? Nou hier! KLIK. Ik ben trots! Hij vond het superleuk om te doen en hij hoopt erop dat ie nog eens het vertrouwen krijgt. Inmiddels is hij weer in de running op school. Best fijn, weer wat meer structuur.

Ik ga zo ook maar eens aan de slag na het ontbijt. Het huis schreeuwt om een stofzuiger en een schoonmaakdoek. Nou, die kan ie krijgen hoor! Muziekje aan en dan verstand op nul en rond! Nou mensen, tot schrijfs, ik ben "even" bezig!

12 opmerkingen:

 1. Goeiemorgen Trudy,
  Jullie gaan zo dus heerlijk genieten van een super lekker ontbijt... Eet smakelijk!
  Wat ziet jullie tuinhuis er fantastisch uit zeg, zo gezellig... Daar kun je vast nog heel wat keertjes zitten voor het herfst gaat worden. We hebben nu immers weer heerlijk weer!
  Fijn dat Jan een ronde verder is met de sollicitatieprocedure. Ik duim mee hoor! En siper ook dat jr. het zo goed doet allemaal....
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, wat een mooi tuinhuis hebben jullie gebouwd. Viel het mee qua werk of niet? Wji zijn ook aan het rondkijken voor iets dergelijks, alleen dan maatje kleiner, maar er zijn zoveel aanbieders, lastig wat goede kwaliteit is etc. Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan heeft het tuinhuis samen met een volleybalmaat van hem gebouwd. Deze maat heeft een aannemersbedrijf. Eerst legde Jan het terras aan, toen de fundering eromheen en toen bestelde hij het hout. Douglashout , onderhoudsvrij. Toen kwam maat in beeld en samen hebben ze in 2 weken het huis gebouwd. Lange dagen, maar zo was het wel voor de vakantie klaar. Ik weet niet waar je woont, wij in Gelderland, en maat woont in hetzelfde dorp. Laat maar weten via e-mail als je meer wilt weten!

   Verwijderen
  2. Hoi, Dank voor aanbod, maar wij wachten nog even af. Douglashout zal ik igg onthouden. Geniet van je tuinhuis!! anne

   Verwijderen
  3. Mooie plek!
   En een heel gezellig stukje!
   Dank je wel!

   Verwijderen
 3. Wat een heerlijke plek. En fijn dat Jan weer in een procedure zit. Duim voor jullie hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige plek,Trudy. Chapeau voor Jan! En ik hoop dat hij de baan krijgt, aan het (mee)duimen kan het niet liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, dat heeft jouw Jan goed gedaan zeg! De mijne loopt nu stage in Arnhem. Dit is zijn eerste week. Het lijkt wel goed te gaan.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow heel mooi gedaan geniet met zijn allen van jullie tuinhuis groeten Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg mooi hoe jullie het hebben gemaakt. Wij hebben ook zoiets (hoe noem je het toch? Ik noem het maar veranda/overkapping ;-) Succes voor Jan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lang niet bij jou langs geweest.
  Wat gezellig om weer even bij te lezen.
  Leuke veranda hebben jullie!
  Spannend met je zoon. Hoop dat hij de baan krijgt.

  Lieve groetjes, Dieneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eh Dieneke, de baan zou voor Senior bestemd zijn. Helaas is er nog steeds niets bekend, jammer genoeg. Wel heeft hij inmiddels alweer een nieuw sollicitatiegesprek bij een ander bedrijf, vrijdagmiddag a.s.. Dus het blijft spannend!

   Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...