maandag 29 september 2014

(Buiten) oven.

Ja, en toen was ie helemaal af... onze (buiten) oven. Jan bouwde de oven die we op marktplaats voor 30 euro hadden gekocht in in een zelf-gefabriceerde "unit" (gemaakt van restjes hout van het tuinhuis) en dit is het geworden:


Bovenop kwamen deze lichtblauwe tegeltjes. Die hebben ooit in onze keuken tegen de muur gezeten, voor we daar brand hadden. Jan sloopte de nog hele er toen voorzichtig af en we hadden er nu precies genoeg voor dit effect. Zo zie je maar, wie wat bewaart...

En trouwens, voor de oplettende kijker... klopt. De oven staat nu binnen! Toen Jan ermee bezig was en we liepen te dagdromen hoe vaak en wanneer we 'm gingen gebruiken, kwam hij al met de opmerking: "Ach, en als het echt slecht weer is, dan zetten we 'm toch gewoon in het achterhuis?"

Dat gebeurde sneller dan voorzien. Ik ging vorige week bezig met speculaasdeeg en met een plankje voor speculaaspopjes. Toen het bakblik gevuld was moest het naar achter, zo'n 20 meter van onze deur af. En laat het toen regenen... De popjes werden een beetje nat, en ik ook. Zo kwamen we op het idee om de wieltjes maar alvast te gebruiken. Jan rolde het apparaat naar binnen en sindsdien doet ie daar dienst.

Vanochtend maakte ik er nog appelflapjes in. Light. Ik maakte gewoon halve, dat scheelt toch ook de helft aan calorieën ; )


Ahum... beetje erg gebrande nootjes bovenop. Ik moet de oven nog leren kennen : (

Maar ach, het smaakte toch best hoor. Ik ben heel blij met mijn nieuwe aanwinst. Ik ben nog lang niet uitgebakken!

3 opmerkingen:

 1. Fijn hoor, zo'n handige man! Ik vind hem mooi geworden.

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Wat heerlijk dat de oven nu af is en gelijk al zo lekker dienst doet. En super dat jullie die mooie tegeltjes bewaard hadden... staat prachtig.
  Ja, met je baksels door de regen is niet leuk natuurlijk... goed opgelost...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is prachtig geworden! Je man mag er trots op zijn. En hij op jou voor je bakkunsten. Dat jullie er allebei maar veel plezier van mogen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...