donderdag 18 september 2014

Meekijken op mijn telefoon?

En weer was ik een tijdje niet in beeld. Dat had verschillende oorzaken. Vooral het feit dat ik nog maar weinig alleen ben tegenwoordig, en ik dat toch echt het fijnst vind als ik wat wil schrijven maakt dat ik het toetsenbord toch minder aanraak. Helaas heeft Jan nog steeds geen uitsluitsel wat betreft de baan waar hij laatst op solliciteerde. Dus ook geen "nee" hoor, men weet het gewoon nog even niet. Dat werd hem tenminste gezegd toen hij vorige week donderdag nogmaals gebeld werd door het bedrijf. Dus afwachten maar.

Jan heeft al wel weer verder gesolliciteerd. Bij maar liefst 5 bedrijven. Eentje ervan liet al snel merken zijn c.v. erg aantrekkelijk te vinden. Daar mag hij morgenmiddag op gesprek komen. Mijn duimen doen inmiddels zeer van het draaien, maar ja... het moet toch een keertje helpen zou je denken ; )

Inmiddels gaat het leven hier gelukkig gewoon door. Wacht, ik pak de telefoon er even bij, daar staat het bewijs op dat dat zo is... komt ie:

Jan verveelt zich allerminst. Hij gaat er maar van uit dat zijn vrije tijd snel minder zal zijn en klust zich nu een slag in de rondte. Zo maakte hij het tuinhuis nog gezelliger :


Hier zie je de schapjes die hij bij de buitenkeuken heeft gemaakt en hij hing een rekje op dat we voor een prikkie kochten bij de kringloop. Enneh oh ja... de keuken heeft ook nog eens deurtjes gekregen!!

Zie je die kookpot voor het huis? Dat is bedoelt om een vuurtje in te stoken. Jan legde er een rondje klinkertjes onder, zo blijft het gras ook nog groen ; )

Ook hing hij dit voor mij op:


Een mandala van schelpen. Jan maakte een paar plankjes aan elkaar en rondde de hoekjes mooi af, en ik pakte mijn schelpenverzameling en een lijmtang erbij, leuk toch?

Verder kon ik het weer eens niet laten... als de herfst begint gaat het mij kriebelen. Ik moet wat met de mooie dingen die de natuur en onze tuin mij bieden. Ik kocht een paar dingen bij de A.ction, plukte wat, fröbelde wat en dit kwam eruit:


Een krans met Hortensia, Dalia's en wat meer mooie dingen van buiten... en...

Een "taart"!
Ook pasten we maandag nog op Belle, ons buurhondje. Buum en buuf gingen nog een hondje ophalen, uit België. Een Spaanse, maar zij zat daar in een opvanggezin. En aangezien Belle net een lange autoreis achter de rug had, ze kwamen net van vakantie terug, mocht ze gezellig hier komen die middag:


Ze hield Jan strak in de gaten, hier was hij in de schuur en zij hield de wacht...

Belle heeft nu al kennis gemaakt met Gusa, haar honden-zusje. Zij en de buurtjes zijn helemaal gelukkig met de uitbreiding van hun gezinnetje, zo leuk!

En Jan is alweer bezig met een volgend project, het houdt maar niet op. Het zit namelijk zo... ik wil al tijden een grotere oven. 'k Heb zo'n hete lucht/magnetron combi. Red ik me wel mee, maar bakster als ik ben vind ik het ding soms echt te klein. En de keuken biedt geen plek voor een groter exemplaar... en dan??

De oplossing kwam weer eens vanzelf. Een tijdje geleden waren we bij mensen en die hadden het uitgevonden... een inbouwoven in een buitenkeuken! Waarom niet?

Wij zochten op M.P. en vonden daar voor het leuke bedrag van 30 euro een mooi inbouw-exemplaar. Jan heeft nog wat hout over en nu wordt er een extra unit omheen gemaakt, aan te schuiven naast de buitenkeuken, compleet met wieltjes. In de zomer voor in het tuinhuis, en in de winter kan ie zo in het achterhuis. Vandaag wordt er weer flink aan gewerkt, foto's volgen! Fijne dag allemaal!!

13 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Ik blijf ook duimen voor Jan hoor... het duimen heeft voor mijn eigen dochter goed geholpen, zij heeft inmiddels een nieuwe baan... helemaal gelukkig is ze. Ze weet het pas 2 dagen hoor, dus ze is nog niet begonnen...
  Jan is toch wel heel erg handig hoor, wat een prachtig tuinhuis is het geworden. Zo ontzettend mooi, en prachtig afgewerkt. Maar jouw handen kunnen ook heel wat, die mandala vind ik super mooi...
  En nu is Jan alweer met het volgende project bezig, wat een bijzonder idee, om een oven in het buitenhuis te hebben... maar ja, waarom ook niet, Het is tenslotte onder een overkapping... dus droog...
  Ik ben heel benieuwd naar de foto's... succes er verder mee.
  En ook heel veel succes voor Jan, tijdens zijn gesprek morgen...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan me voorstellen dat je dagen anders ingevuld zijn zo nu Jan thuis is.
  Gelukkig hebben jullie het wel fijn zo samen, en zijn jullie beide enorm bezig :-) mooie krans die eerste zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan me helemaal voorstellen dat je het lekkerst schrijft als je alleen bent.
  Dan borrelt de inspiratie meestal vanzelf naar boven.
  Jullie buitenverblijfje wordt steeds mooier...wat een vakwerk!
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een ijver. Het ziet er allemaal geweldig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik schrijf ook het liefst als ik alleen ben. Supermooi en zó netjes afgewerkt allemaal! En ook ik blijf duimen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah...ik gun Jan zo een nieuwe baan! Ook ik zal blijven duimen voor jullie. Ik hoop zo dat je volgende blog goed nieuws heeft...
  Wat een rijk bezit, een man die met zijn handen maakt, wat zijn ogen zien!
  Ziet er geweldig uit jullie tuinhuis. Het is dat het niet in mijn aard ligt, anders zou ik acuut jaloers worden...
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je echtgenoot kan altijd nog projecten gaan doen voor mensen die ook zo'n soort terras/keuken of iets anders moois willen. Heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi gedaan ,als de baan niet lukt ,kan hij van zijn hobby zijn beroep maken ,wat mooi gedaan allemaal ! ..leuk je schelpen bord groetjes Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige krans!

  Ik herken dat het soms nodig is om echt alleen thuis te zijn om even tot jezelf te komen. Hopelijk vindt Jan snel een baan.

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu maar hopen dat die nieuwe baan snel komt.
   Hij is handig genoeg!
   Knap om die thuis tijd zo goed te gebruiken.
   groetjes, Franca.

   Verwijderen
 10. Ik wilde vragen hoe je dan aan stroom komt buiten, maar je hebt tegenwoordig natuurlijk hele handige verlengsnoeren. Ik duim heel hard met je mee voor Jan. Ben heeft ook een sollicitatie uitstaan en ik vind het bijna spannender dan hij het zelf vindt.

  Groeten, Anna Marie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu wordt de stroom nog toegevoerd via een verlengsnoer, maar de bedoeling is dat Jan het door de tuin gaat aanleggen. Jan heeft vorige week een gesprek gehad, en hoort van de week of hij die ene van de 4 sollicitanten is die het gaat worden. Inderdaad... superspannend!!

   Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...