maandag 22 september 2014

Leesbril.

Ja, "ze" zeggen het ook altijd... ouderdom komt met gebreken. Nou heb ik vind ik zelf nog nauwelijks last hoor, maar soms moet je toch aan iets geloven.

Kleine lettertjes, ik kan ze nog best lezen. Zelfs in de supermarkt, als de kassa-mevrouw de bar-code niet kan lezen op een product (en ik schat mevrouw toch minstens 10 jaar jonger) dan kan ik dat wel. Eerlijk zeggen... met moeite, dat wel. Maar toch...

Vooral 's avonds, als ik dan de tijd had om eens een lekker boek voor de dag te halen, of mijn kleurpotloden en mijn kleurboek, dan was het frustrerend. Zo na een half uurtje had ik droge, prikkende ogen.

Nu is het licht in ons huis ook niet al te helder, dat is ook wel zo, want ik ging in de eerste instantie voor de sfeer. "Poeh zeg, kan die schijnwerper niet uit?" kreeg ik vorige week van Junior te horen. Ja, dat kan dan wel, maar dan hield het voor mij een beetje op. Dus moest er meer gebeuren.

Ik dacht al wel na over een bril. Maar Jan was met het uitzoeken van de zorgverzekeringen dit jaar helemaal vergeten bij mij het knopje "bril" in te drukken. Dus ik had me voorgenomen maar te wachten tot volgend jaar. Na nog eens goed nagedacht te hebben (wat kost zo'n ding nou eigenlijk, en hoeveel premie meer betaal ik daarvoor) en gezien te hebben dat bij onze opticien je leeftijdskorting kreeg (joepie, ik ben al 50!) besloot ik al snel dat het tijd werd. Tijd voor...

Een leesbril! Op naar de brillenman en daar maten ze mijn ogen op. Viel trouwens reuze mee. 0.75 aan beide kanten, netjes toch? En aangezien ik ook nog wel eens iemand kortwiek, hebben ze daar maar meteen rekening mee gehouden. Fijn!

Dus zit ik hier nu achter mijn computer met mijn nieuwe aanwinst op mijn neus. Wat is dat lekker zeg, dat je zelf geen moeite meer hoeft te doen! Ja, klopt, ouderdom komt met gebreken. Maar hoe handig is het toch dat je daar ook oplossingen voor hebt!

Fotootje van mijn bril? Kijk!


Vind je het wat?


13 opmerkingen:

 1. Leuk kleurtje!
  Tja, ik heb zo'n dingetje van t kruidvat en pak ik er ook weleens bij als 't inderdaad wat schemerig is... kleine letters, priegelig haakwerk... maar als ik 'm dan weer een tijdje op heb gehad, doe ik 'm weer af en dan focus ik toch ook weer beter. Dingetje is natuurlijk niet helemaal aangepast aan mijn ogen, maar soms toch handig om er even bij te pakken.
  Ik ben nog niet eens 50 dus.... tegen die tijd zal ik het weleens serieus laten opmeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem leuk! Ik ga deze week ook naar de opticien, ik heb een ander probleem, draag lenzen voor veraf en als ik die in heb moet in een leesbril op, heb ik ze niet in..dan kan ik zonder leesbril af. Ik ga eens kijken wat voor oplossing de opticien heeft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leesdeel kan prima in lenzen, althans in de zachte, harde weet ik niet zeker.

   Zeker 10 jaar geleden al gehad, je moet iets meer je hoofd op en neer bewegen ,maar dat went ook snel.

   Verwijderen
 3. Leuk hoor je bril en ja soms gaat er een wereld voor je open met zo'n ding op je neus .Lezen kan ik gelukkig nog steeds zonder bril anders moet ik steeds wisselen !
  Fijne dag ,Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb op elke verdieping wel een goedkoop leesbrilletje liggen van de H ema (€ 5,--) en die zet ik dan op over mijn lens voor veraf kijken. Lange armen werkt niet meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor lezen heb ik een aantal brillen in huis liggen, er ligt er ook eentje boven en ook eentje bij Sanne voor bij de naaimachine... allemaal + 1.00 en allemaal bij de Hema vandaan, voor maar een paar euro... Mijn zorgverzekering vergoedt ze sowieso niet in mijn pakket dus... alleen mij bril voor veraf, voor autorijden en tv kijken, is er eentje van de opticien... en kost dus wat meer...
  Je hebt wel een leukerd uitgezocht...
  Ik wens je een fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb al jaren multifocale glazen. Peperdure krengen ..... :-( Maar ik moest wel in verband met het lezen van de ingrediëntenlijstjes op de verpakkingen. Dat ging in eerste instantie goed door over mijn (normale) brillenglazen heen te kijken of door m'n bril boven op mijn hoofd te parkeren, maar mijn bril stond door dat gehannes constant scheef, en de glazen zaten vol krassen door het vallen op de grond ..... Dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt jezelf een groot plezier gedaan. En ook nog je ogen ;-) Ik kan niet meer zonder mijn leesbril. Voor mij was de overgang alleen niet zo groot als bij jou, omdat ik al een bril droeg. Tegenwoordig zie je dubbelfocus-glazen niet meer.
  Groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke bril! Ik en mijn man behelpen ons (voorlopig) nog met de leesbrilletjes
  van kruidvat, wibra enz....
  om te lezen vooral....het is voor mij nog moeilijk om er constant mee rond te lopen (ik word daar duizelig van)....maar voorlopig lukt het nog met het
  goedkope brilletje....
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nice!

  Ik sprak dus vanmorgen iemand die lenzen heeft met leesstukjes erin en enthousiast is. Dat wil ik ook. Tzt dan hè? Zó oud ben ik nl nog niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn zus werkt als boekhoudster op een lenzenfabriek. Zij is tevens proefpersoon voor lenzen, en ik had dit al eens gehoord. Maar ik heb zelf super-gevoelige ogen, dus lenzen? Nee, ik denk niet dat dat wat voor mij is : (

   Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...