woensdag 6 januari 2016

Gladjes...

Nee, hier in Gelderland heb ik vanochtend nog niet gemerkt dat het glad is, maar als ik zo de weerman op de radio mag geloven, is dat nog maar een kwestie van tijd.

Slippartijen, schaatsende mensen op de weg, van alles komt er langs op t.v. Vanochtend heb ik dan ook maar snel de riem bij Tukker om geknoopt, om een valpartij later op de ochtend te voorkomen, je weet maar nooit.

En nu ben ik binnen bezig. Poetsen, moet soms ook weer eens goed gebeuren. Ondertussen app ik met Mirte. Zij zit momenteel in Vietnam, alweer een beetje zuidelijk in dat land. 't Noorden was koud, zo schreef ze laatst al. Zo koud dat ze een jas gekocht heeft.(16 graden, hihi). Ze had alleen een vest bij zich, optimist dat ze is.


Het noorden van Vietnam was wel de moeite waard, getuige deze foto!

Nu zat ze in de trein, zo schreef ze. Op weg naar een klein, niet zo toeristisch plaatsje aan zee. Aanbevolen door andere mensen die ze ontmoette in het vorige hostel.

Ik vertelde haar van de gladheid hier. Vond ze heel moeilijk voor te stellen, zei ze. Daar is het momenteel 26 graden, de airco stond aan in de trein. We kwamen tot de conclusie dat mijn verwarming waarschijnlijk dezelfde temperatuur produceert momenteel als de airco in de trein. Zo'n graad of 20, grappig toch?

Ik gaf nog aan dat ik vanavond een afspraak heb in een dorp hier verderop. En dat ik nog twijfel of ik kan gaan, gezien de voorspelling. "Nou, dan neem je toch lekker ijsvrij!" opperde ze...

Blijft gek, om je kind gewoon via zo'n telefoon te spreken terwijl ze zo ver weg zit. Maar ook heel erg leuk!!

5 opmerkingen:

 1. Ja, dat is echt leuk! Je kunt ook via WhatsApp bellen, da's nog leuker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wist ik niet... Maar ja, jij hebt natuurlijk al langer ervaring met reizende jongeren ;)

   Verwijderen
 2. Leuk voor Mirthe fijn dat je weer schrijft of hbe ik je gewoon een tijdje gemist?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee klopt hoor, t kwam er een tijdje niet zo van. Fijn dat je toch nog leest hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lijkt me zalig die 26 graden..... maar gelukkig hebben wij hier geen ijs of sneeuw gezien. Daarentegen wel grauw en mist en waterkou :(
  Nu schijnt de zon!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...