vrijdag 8 januari 2016

Warme wintersnack.

Wij kregen van een kennisje een hele leuke kerst-nieuwjaarsgroet. Het was een receptje van een lekker winterontbijtje met een zakje kruiden erbij. Dat moesten we eens proberen!

Dus afgelopen weekend, toen het eten van kerst en oud en nieuw alweer een beetje gezakt was, zette ik 's ochtends de pan op het gas. Ik sneed 2 appels in partjes en deed dat in de koekenpan met een dikke bodem. Zo hoefde er geen boter bij :)

De appeltjes moesten even een beetje zacht worden, en toen gingen de kruiden erbij. In het zakje zaten deze kruiden en zaadjes:
En kennisje had nog kokos bij in het zakje gedaan. Lekker ook hoor, maar dat had ik vanmiddag niet in huis...

Ook kraakte ik nog wat walnoten. Daar heb ik nog een aardig voorraadje van in huis, dankzij mijn vader. Helaas is de boom bij zijn buurman, waar hij ze altijd raapte, dit jaar omgehakt :(
Een stuk of vijf noten kraakte ik. Die gingen ook nog even erbij in de pan. Toen het appelmengseltje klaar was ging er wat yoghurt in een schaaltje, en terwijl het nog een beetje warm was ging het daarover heen.
Lekker zeg! Zo lekker, dat ik dit kunstje vanmiddag nog maar eens herhaalde. Als lunch kan dit ook best dienst doen, bedacht ik me.

Oh ja, en als je dit ook eens wilt proberen, zet dan de afzuigkap niet, ik herhaal NIET aan. Want dat is zonde van het heerlijke geurtje dat dit gerechtje verspreid door je huis! Eet smakelijk!!

5 opmerkingen:

 1. Ha, ik heb het ook ontdekt, appeltje met wat rozijnen en havermout even in de magnetron, kaneel erover, beetje yoghurt...heerlijk.
  Zou wel willen weten wat er allemaal in het zakje zit:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zakjes had ze zelf samengesteld. Daar zat koekkruiden, kaneel, sesamzaadjes en kokos in. Ik vulde dat vandaag nog aan met Djahé, dat is gemalen gemberpoeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Typisch een gerecht dat je maakt wanneer je je huis wilt verkopen en de makelaars met geintresseerden langs komt ;-) Smikkel ze!
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je voor je reactie, Trudy, ga ik ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Trudy,
  Wat zal dat een heerlijk ontbijtje en daarna ook een heerlijke lunch geweest zijn. Ik ga dat zeker een keer uitproberen. Die kruiden zijn echt verrukkelijk. Zelf heb ik ook altijd walnoten in huis omdat ik die vaak voor de lunch door de yoghurt doe, met een scheutje honing erdoor... super lekker ook.
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...