maandag 18 januari 2016

Simpel.

Maandagochtend bijna 10 uur. Ik kom net terug van een wandeling met Tukker. Hij snurkt het weer eens uit nu ie op z'n kleed ligt. Deze keer ligt er een warme deken om het kleed heen, dat is geen overbodige luxe.

De erwtensoep staat op:
Ik vond het er echt weer voor vandaag. En toen ik terug kwam van de wandeling pakte ik de laptop er maar eens weer bij. Eventjes kijken hoe we er financieel voor staan.

Dat is momenteel wel echt iets om in de gaten te houden. Wij zijn superblij met de nieuwe baan van Jan hoor, en ook het vaste contract wat daar aan vast zit. Maar feit blijft dat we er zo'n 30 procent in inkomen op achteruit zijn gegaan. Jan verdient nu net zoveel als de w.w. uitkering die ie ontving toen hij nog bij huis was.

Dat is dus oppassen. Dus we keren alle dubbeltjes nog maar eens een keertje om voor we ze uitgeven. Bedenk me vaak dat die nieuwe kleding niet echt noodzakelijk is en zo ook met andere dingen. Ga wat vaker naar de bieb als ik een tijdschrift wil lezen, en ook met de boodschappen kijken we uit.

1 Keer in de week, op vrijdagavond naar de L.idl. Eerst kijk ik goed rond in huis wat we nog hebben en dan maak ik een weekmenu op. En elke keer als ik bij de kassa kom, valt het me mee. We eten er net zo lekker van als eerst, en daar ben ik best trots op.

Maar wat is nu belangrijk? Of een hogere baan, met de bijbehorende stress, of zoals Jan nu naar zijn werk gaat? Hij heeft het met zijn collega's heel erg naar zijn zin. Hij komt regelmatig met leuke anekdotes thuis, en ook sporten ze soms samen. Ja, het was wel wennen dat het dagdienst was, maar ook dat geeft nu rust. In de weekenden is Jan vrij, en we kunnen dus altijd aansluiten als er of in de familie, of in de vriendenkring of bij onze busvrienden iets georganiseerd is.

Ik zorg er, heel ouderwets misschien, ervoor dat huis en tuin (ja, de arm gaat iets beter) netjes zijn. En het eten 's avonds op tafel staat. Zodat de heren meteen kunnen aanschuiven als ze thuiskomen. En natuurlijk verwen ik de meisjes graag als ze er ook zijn. Voor Mirte nog 3 weken, ik kan eerlijk gezegd niet wachten...

Wij voelen ons hier heel prettig bij. Leven is rustig, misschien soms een heel klein beetje saai, maar ook dat vind ik fijn. Simpel en overzichtelijk, ik hou ervan!!


8 opmerkingen:

 1. Geld is nodig.
  Je goed en fijn voelen belangrijk.
  Neemt niet weg dat 30 % minder niet mis is.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jeetje wat voel ik me verbonden met jou. Altijd lees ik je blogjes en het is soms net alsof ik mezelf hoor praten. Ik schreef al eerder wat we allemaal gemeen hebben maar ook nu weer, onze labrador snurkt ook wat af dat hoort er bij denk ik als ze wat ouder zijn. En ook ik kijk er naar uit als mijn meiden weer thuis zijn want met twee mannen in huis is het toch anders. Ons leventje zit ook in een rustig, bijna saai vaarwater maar toch vind ik het prima vooral omdat ik het heerlijk vind om lekker thuis bezig te zijn. Ook onze financiën gaan niet helemaal hoe we het zouden willen maar we hebben ons huis te koop gezet dus dat komt goed in de toekomst en bij jullie vast ook! Gelukkig hebben we niet veel nodig behalve gezondheid, een gelukkig huwelijk, 3 kinderen en een labrador ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat veel mensen wel een beetje jaloers zijn om dat 'gewone' leven van jou, want dat is uiteindelijk waar vrijwel iedereen naar verlangd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook belangrijker dat iemand met plezier naar zijn of haar werk gaat dan dat het salaris hoog is maar het werk niet prettig. Heerlijk dat de dingen voor jullie op de plek zijn gevallen en dat er weer rust is.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beetje saai klinkt mij best prettig in de oren en, t is maar wat je saai noemt met die leuke busjesclub beleef je toch zomaar allerlei leuke uitstapjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het klinkt juist heerlijk overzichtelijk zo! Ja, wel eens lastig als je niet direct alles kunt kopen wat je ziet, dat onderschat ik niet, maar uiteindelijk levert het zo veel meer een gevoel van tevredenheid op!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat je gewoon vindt ;-) Niet iedereen heeft een gelukkig huwelijk en dat is toch het halve werk. Saai kan ook geruststellend zijn...
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...