zaterdag 3 mei 2014

Kopje koffie dan eerst maar?

Het is bijna 10 uur, en ik dacht zo om eerst maar eens een kopje koffie in te schenken. 't Is rustig hier in huis. Jan vertrok vanochtend om een uur of 9 richting sportpark. Hij gaat, samen met (hopelijk, je weet maar nooit hoeveel er komen opdagen) veel andere mannen, een beach-volleybalveld aanleggen vandaag. Junior ligt, zoals gewoonlijk op dit tijdstip op zaterdag, nog op 1 oor. En de meisjes? Die zijn (nog) niet in beeld.

Mirte heeft momenteel een baantje als examentrainster. In Leiden. Daar helpt ze VWO leerlingen die over een week of 2 examen moeten doen van de zenuwen af. Zij doet dat bij het vak biologie. Ze heeft een paar weekjes geleden al eens een weekend meegedraaid, en ze vindt het geweldig werk om te doen. Je ziet volgens haar de leerlingen vooruit gaan en een stuk zelfverzekerder worden. Hoe dankbaar is dat? En ze wordt er ook nog rijkelijk voor beloond ook : ) Dus zij is daar de volgende twee dagen onder de pannen.

Fleur moet vanmiddag eerst ook nog aan de slag. In een bejaardencentrum een paar plaatsen verderop. Eigenlijk ligt de plaats tussen Nijmegen en hier in. Dus gaat ze vanmiddag er eerst voor zorgen dat de afwas bij de dames en heren weer van het aanrecht af is, schenkt ze koffie en thee voor ze en zorgt ze ervoor dat er een boterhammetje klaar ligt voor vanavond. Met al dan niet een kopje soep. Daarna pakt ze de trein richting ons. Gezellig!

En ik? Ik kan mijn dag helemaal zelf indelen. Best een beetje lastig vind ik dat. Ik wil veel werk verzetten, maar ook lonkt mijn boek, en het zonnetje.

In ieder geval ga ik het onkruid uit de moestuin halen, en wat inzaaien. Er staan al bonenplantjes in, en ook bietjes. En ik heb aardappeltjes gepoot die ik eerst heb voorgekiemd. En de aardbeientoren in het midden bloeit volop. Yes!  Maar da's nog niet alles wat groeit in onze tuin. Ook heb ik courgetteplantjes in pannen
gepoot en ik heb tomatenplantjes uitgepoot in veilingkisten. Tros- en vleestomaten. Ook staat er rucola in een bak en spinazie. Dat laatste begint zijn vorm al te krijgen. Net echt ; ) Ook zaaide ik sla. Die plantjes moet ik vandaag even wat verder uit elkaar poten. Anders gaat het niet wat worden in de kookpot.

Tel daar de appelboom, perenboom, druif, bessenstruiken en framboos bij op, en natuurlijk de emmers met kruiden (basillicum, munt, bieslook, rozemarijn, tijm en citroenmelisse) en het lijkt hier straks hopelijk een echte groentewinkel : ) Enneh, oh ja, ik zaaide allerlei bloemenzaadjes in verschillende gekleurde potjes en wat mandjes, ben benieuwd wat dat gaat worden.Vandaag ga ik nog worteltjes zaaien, dat in ieder geval. En verder moet ik nog maar eens even snuffelen in mijn "schatkistje" (mijn blikje met zaadjes).

Goh, als ik dit allemaal zo vertel krijg ik ook maar zo zin om de tuin in te gaan! En ach, als ik even geen zin aan mijn groenteproject heb, zijn er altijd nog buxussen. Zo'n stuk of 40 : o Ik heb er al eens wat gesnoeid, maar het grootste deel moet nog. Nou ja, zo een paar per dag, dan komt het vanzelf goed. Mijn rug vindt het geen succes als ik daar te lang mee bezig ben en mijn handen raken ook in de kramp. Want ik doe het wel allemaal met een gewone buxusschaar, met de hand dus. Toch mooier vind ik.


Foto van een blog eerder waar ik over de struiken schreef. Linkje? Hier!

Grappig is dat toch, zit ik me eerst te bedenken wat ik jullie toch in vredesnaam moet schrijven, en kijk nu hier!Ik vind het knap als je nog zover komt met lezen hoor, wat een kletstekst zeg! Nou, ik ga geloof ik mijn laptopje maar eens dicht slaan en dan aan de slag. Jullie ook? Nou ja, wat je ook van plan bent vandaag, ik wens je in ieder geval een hele fijne dag toe!

13 opmerkingen:

  1. Fijne dag! Gezellig hoor, zo'n kletstekst! Ik mag hier ook wel eens serieus onkruid gaan trekken, zucht... Groetjes, M

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben even gaan piepen in jouw tuin foto's... Wauw, schitterend! En wat prachtig die buxus :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hou van jouw schrijfsels!
    Hier komen de groenten en bloemekes ook allemaal piepen maar hebben
    jullie daar ook zoveel (huisjes)slakken?
    Verschrikkelijk hier....en ze lusten alles!
    fijne dag
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, helaas wel. De vorige komkommerplantjes waren zomaar ineens verdwenen. Nou ja,nu weet ik inmiddels dat ik moet uitkijken naar slakken. Mijn moeder gaf nog als tip om een schoteltje bier neer te zetten. Even aan denken vanavond, want Jan drinkt alleen maar een biertje in het weekend :o

      Verwijderen
  4. Hoi Trudy,
    Ik heb vanmorgen de Lathyrus, die ik heb gezaaid, in de volle grond gezet. Ben heel benieuwd naar het resultaat deze zomer...
    Ik vind jouw schrijfsels juist heerlijk om te lezen, zo lekker doe maar gewoon een dag en wat gaan we doen die dag... ik hou ervan...
    Ik wens je een heerlijk zonnig weekend,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geen kletstekst hoor, lekker is het om nu in de tuin aan de gang te zijn. Overal komt alles omhoog, ook in de moestuin inderdaad. Goed dat jullie zo bezig zijn met vrijwilligerswerk. Knap hoor! Een heel gezellig weekeinde en geniet van je koffie!
    Anna Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Misschien een stille hint voor een Moederdagkado voor jou: mijn moeder gebruikt al een tijdje een elektrische buxusschaar. Geen pijn meer in haar handen en toch een mooi resultaat. Heerlijke tuin heb je!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo'n schaar ligt hier in de schuur. Maar aangezien ik met mijn "kappersbloed" toch liever met de hand knip, denk ik dat ik de elektrische schaar toch maar ga toevertrouwen aan M.P...

      Verwijderen
  7. Lekker de tuin in! Hopelijk was het bij jou vanmiddag ook zo heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie tuin hebben jullie! En zo georganiseerd ;-)
    Fijne zondag,
    Kakel

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe het bij jou gaat. Je bent met de meeste kinderen net een fase verder, en ik vind het mooi zoals jouw kinderen al op hun pootjes terecht zijn gekomen.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...