donderdag 19 maart 2015

Lucht kopen.

Lucht. Da's duur, volgens Jan Junior.

Junior is, zoals de regelmatige bezoekers hier wel weten, een computerfreak. Hij zit veel op z'n kamer achter z'n liefste bezit. Hij speelt games, ontwerpt, kijkt graag nieuws wat over zijn hobby gaat enz. enz.

Er gaat veel geld zitten in deze hobby. Dan wordt er weer een ventilator voor in de computer gekocht, dan een nieuw moederbord, de kast om het geheel is ook al eens vernieuwd, en momenteel is Jan op zoek naar een nieuwe muis. Die had ie ook al gekocht, maar dat ding heeft hij terug gestuurd. Lag niet fijn in de hand, hij gaat toch weer voor dezelfde als de vorige keer.

De computer wordt regelmatig schoon gezogen met de stofzuiger. De eerste keer dat de stofzuiger mee naar boven ging was ik nog in de waan dat meneer vanaf dat moment zelf zijn kamer ging schoonhouden maar helaas... het beperkte zich tot de computer.

Maar sommige gedeelten van de computer zijn wat moeilijker bereikbaar met de stofzuiger. En daar komt wat anders in beeld. Laatst, toen we voor zijn zus richting A.tion gingen voor een cadeautje, kocht Junior lucht. Van die spuitbusjes met een slangetje eraan. 2 Stuks in totaal.

Gisterenavond aan tafel had ie het er nog over. Hoe belachelijk hij het vond dat voor die busjes bijna 3 euro per stuk wordt gevraagd. "En dat alleen maar voor lucht!"

Zijn vader kwam met het idee dat er dan misschien maar een compressor op zijn kamer moest worden neergezet. Maar dat vond ik weer niet zo'n leuk idee. Weet je wel hoe een herrie zo'n ding maakt? De grijns op Senior's gezicht vertelde mij dat ik weer net iets hoger op de kast zat dan ik zelf wilde zitten :o

En toen gebeurde het. Ik ging na het eten de hond uitlaten en toen ik bijna weer bij huis was sprak de buurman mij aan. Da's zo'n mannetje (Tsja, hij is zelfs nog kleiner dan ik...) die regelmatig een fiets aan ons verkoopt. Je kent dat wel. Zo eentje voor het station of voor de meisjes in de grote stad. Zo'n ding die niet veel kost maar bijzonder waardevol is voor een student.

Maar ook heeft meneer wel eens wat anders voor ons in de aanbieding. Zo ook gisteren. "Ik heb iets moois voor je man!" sprak hij. "Een apparaat dat je kunt aansluiten in je camper en waarmee je je banden kunt oppompen!"


En heel erg retro ook ;)

Er ging bij mij meteen al door mijn hoofd dat dit ding misschien ook wel eens voor meerdere doeleinden gebruikt zou kunnen worden. Ik vertelde Jan bij thuiskomst over de aangeboden waar en 's avonds, na het stemmen, gingen de 2 Jannen even bij buum aan.

Zeven en een halve euro vroeg ie ervoor. En dus ging het ding mee naar huis. Nu ligt het te wachten tot Jan tijd heeft om eens even te kijken of het allemaal gaat werken, maar er is een grote kans. Wat een geweldig toeval toch allemaal. Of toch niet ;)


4 opmerkingen:

  1. Je zoon boft wel heel erg met jou :-)) En dat terwijl hij je op de kast had gejaagd, haha.
    Liefs Kakel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha...wat een heerlijk verhaal!
    Succes met de lucht.

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...