zondag 1 maart 2015

Nieuwe maand, maar toch nog een foto.

Ik had zulke goede voornemens. Elke dag in de maand februari een foto plaatsen. Ik begon vol goede moed, maar helaas. Ik hield het niet helemaal vol. Oftewel, de klad kwam erin.

Om het een en ander toch nog goed af te sluiten, vandaag een laatste foto. Een foto die misschien de boel een beetje verklaart...
Stomme foto eigenlijk... want wie maakt er nu een foto van de schone inhoud van haar vaatwasser? Nou, ik, zoals je ziet. Want dit soort werk, da's precies waar ik de afgelopen week druk mee was.

Ik mestte de servieskasten uit, en gooide meteen de inhoud in de vaatwasser. Zo'n stuk of 5 extra afwassen heb ik gedraaid. Maar het had wel resultaat. Of, zoals Junior opmerkte toen ie een glas voor zijn cola pakte:"Poeh zeg, dat blinkt hier in de kast!"

Ook snoeide ik de tuin, harkte de bladeren op buiten en ruimde de schuur op. Ook pakte ik nog wat andere hoeken met rommel aan in huis. En dat allemaal... allemaal voor..

Mirte! Of eigenlijk, het feest dat komende zaterdag hier in huis plaatsvindt. Het 21-diner. Als er een feest in de planning staat, en helemaal eentje waar mensen komen die hier thuis nog nooit geweest zijn, ga ik het huis ineens met andere ogen bekijken.

Goed, aan het behang in de voorkamer, dat wat aangetast is door het vocht, daar kan ik persoonlijk niets aan doen. En aan de gang, die nog niet af is, er moet nog best veel aan gebeuren, ook niet. Dat zijn dingen waar ik normaal best langs heen kan kijken, maar nu vind ik het toch wat lastiger.

Dus stort ik me maar op de dingen die ik wel in de hand heb. Een gezellig gedekte tafel, en een mooi versiert tuinhuis. Want na het diner gaat daar de vuurkorf aan, en met warme kleding aan en terrasverwarmers en zijkanten die de wind weghouden, zal het daar best aangenaam worden voor de dames.

Ik maakte net nog even een schema voor de bezigheden deze week. Vrijdag komt Mirte thuis, zij heeft de leiding over het menu. Ik kreeg dat doorgestuurd over de what's app, en het wordt vast heel erg lekker.

Dus duiken we de keuken in zaterdag en dan moet het vast allemaal lukken. En als er dan nog iets is wat niet helemaal volgens plan loopt, ach. Dan hebben we er in ieder geval alles voor gedaan!!

3 opmerkingen:

 1. Leuk vooruitzicht!! En als zondag dan alle visite weer op weg naar huis is, kun jij met een welverdiende koffie (uit een extra schone beker) op de bank zitten en genieten van je opgeruimde huis.

  Anna Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat feest gaat helemaal geweldig worden, zeker weten...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt niet op alle fronten even goed bezig zijn. Het lijkt me duidelijk dat het 21 gangen diner je prioriteit had ;-) Je hebt teveel van jezelf verwacht. Doe het de volgende met de helft minder...

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...