vrijdag 5 juni 2015

21 graden.

21 graden. Dat zie ik staan als ik op het schermpje van onze thermostaat kijk. Niets mis mee.

Vanochtend vroeg, zo tegen zessen (da's de tijd dat ik elke dag opsta) heb ik de deuren en de ramen van ons huis wagenwijd open gegooid. Lekker frisse lucht erin, 't was gewoon een beetje koud. En zo tegen een uurtje of 9 deed ik ze dicht. Rolgordijnen naar beneden en zo houd je het in dit huis lekker koel. Het werkt zeker ook mee dat de plafonds hier hoog zijn...

Eigenlijk heb ik vandaag heel veel te doen. Want aankomen weekend vieren wij het heugelijke feit dat we 25 jaar getrouwd zijn. Zondag is de dag, zaterdag gaan we dat vieren.

Met een barbecue in eigen tuin. Het tuinhuis leent zich prima voor zo'n feestje. Ja, feestje, we hebben niet zo heel erg veel mensen uitgenodigd. Ik hou meer van een wat intiemer feestje. Je spreekt iedereen wat sneller en het blijft allemaal wat overzichtelijker.

Vorige week pakten we de tuin al aan. Buxus knippen, onkruid weg en ook de beukenhaag kreeg weer eens een snoeibeurt. Gisterenavond maaide ik het gras nog een keertje.

Gisteren reed ik een paar keer af en aan met mijn groene autootje voor de boodschappen. So... die zijn dus ook binnen. Alleen het bier moet vanavond nog even. Maar dat doet Jan met Pino samen. Best makkelijk soms, zo'n bus. Morgen halen we de schalen met vlees op. Zo tegen vijven, om zes uur begint het feestje. Maar zo kan het allemaal zo lang mogelijk bij de slager in de koeling staan.

Morgen ga ik de salades maken. De recepten zijn al uitgeschreven, maar zoiets moet nu eenmaal op het laatste moment. En morgen zetten we de party-tent nog voor het tuinhuis op. Zo creëren we een ruimte van 7 bij 8 meter, plek genoeg voor gezelligheid!

En vandaag? Ach ja, vandaag nog een paar laatste dingetjes regelen. Meer "Wat voor versiering gebruiken we, ligt er nog iets in de kelder daarvoor?" en "Wat trek ik eigenlijk aan?" 'k Heb nog geen idee, daarmee ben ik ook echt een last-minute mens... En natuurlijk nog eventjes de laatste dingetjes in het huishouden. Even nog een keertje de stofzuiger erdoor en een doekje door de toiletten, je kent dat misschien wel.

Voor het feest komen er ook nog 2 stellen van de bus-club. Mensen waar we graag mee om gaan, die we toch wat meer beschouwen als vrienden. En vrienden, die horen er zeker bij!! Een van deze mensen tekende Pino voor ons. Die tekening gebruikten we weer voor ons uitnodigingskaartje, kijk maar:
Goed. weer genoeg gerammeld op de laptop. Ik ga eens eventjes wat doen, niet teveel hoor. Zeker tussendoor ook nog lekker relaxen met een boek erbij, want daar is het echt weer voor vandaag!!

10 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met jullie jubileum! liefs en geniet morgen van het samenzijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Profciat. Ik duim voor mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super kaartje.
  Laten we hopen op prachtig weer en een geweldige dag!
  Maak er wat moois van!

  lieve groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd alvast!
  fijn feestje toegewenst...
  liefs ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd. Maak er een mooi feest van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd en nog vele mooie jaren erbij samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Trudy,van harte gefeliciteerd,en nog vele jaartjes erbij,Ij wens je een hele fijne dag toe met mooi weer, geniet er van. Ik heb zondag ook een klein feestje, dan ben ik jarig. lieve groetjes van mij, Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel apart, die kaart! Voor morgen geven ze goed weer op dus dat wordt genieten met zijn allen. Van harte gefeliciteerd en een fijne dag.
  Groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...