donderdag 4 juni 2015

Yes!

Okee, genoeg gemopperd gisteren. Nu weer over tot de mooie dingen in het leven. Want die zijn er in deze periode genoeg.

Wat ik als allereerste met jullie wil delen? Nou, ik wil jullie vertellen dat Jan een vaste aanstelling heeft bij zijn nieuwe werk. Zijn halfjaar-contract liep 14 juni af, en tot onze grote vreugde volgde er geen jaarcontract, maar meteen maar eentje voor onbepaalde tijd!

Wat een opluchting is dat. Vanaf 8 december 2011, toen schreef ik dit berichtje,tot nu toe leefden we in onzekerheid. Ja, er waren zat mensen die mij een hart onder de riem staken door te vertellen dat er nog zat technische mensen gevraagd werden en Jan best wel weer werk zou krijgen want hij was zo handig... Maar Jan was wel al 50 op het moment dat hij zijn baan verloor. En hoe vaak lees je niet dat het toch niet lukt om weer aan een nieuwe baan te komen...

En nu blijkt toch dat het gepieker van mij weer eens voor niets was. Ik schijn er goed in te zijn volgens Jan en de kinderen. Piekeren over dingen waarvan zij het gevoel hebben dat het allemaal wel los zou lopen. Ze hadden weer eens gelijk.

Jan is blij met zijn nieuwe plek. Natuurlijk was het even wennen in het begin. 27 jaar bij dezelfde baas werken en dan zomaar in het diepe worden gegooid, daar moet je op z'n minst een beetje flexibel voor zijn. En dan ook nog eens dagdienst draaien, iets wat ie ook al in geen 25 jaar meer gedaan had.

Maar die dagdienst, die bevalt ons prima. (Ja, ons, ook ik vind het heel fijn).Veel regelmaat, da's het grote voordeel. Zomaar mee kunnen doen met het sociale leven in het weekend en in de avonden, het kwam eigenlijk wel op tijd zo. Als je boven de 50 bent merk je dat die onregelmatige tijden wat lastiger worden.

En verder, op het werk, wordt zo nu en dan zelfs al eens om zijn mening gevraagd. De baas vertelde dat ze wisten wat ze aan Jan hadden, een groot compliment voor Jan..

Rest mij nog een fotootje te laten zien van een belangrijk moment. Om half 12 's nachts geschoten, net voor het naar bed gaan:
Nog snel even het contract tekenen, de volgende ochtend heb ik tijdens mijn wandelingetje met Tukker het document op de bus gedaan :)

9 opmerkingen:

 1. Nou dat zijn mooie berichten! Gefelicciteerd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig dat er ook nog werkgevers zijn die niet blijven klungelen met jaarcontracten.
  Heel fijn voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig zeg!! Jullie mogen terecht blij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd hoor, dat is toch wel heerlijk nieuws. Tegenwoordig worden er zo veel contracten opnieuw en opnieuw voor 6 maanden verlengd om daarna te horen te krijgen dat je niet meer nodig bent. Dat overkomt mijn schoonzoon steeds.. heel jammer. Maar wel heerlijk voor Jan en voor jou natuurlijk, dat jullie je nu geen zorgen meer hoeven te maken...
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd!!
  Wat heerlijk voor jullie.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd zeg! Wat een fijn nieuws. Ik kan me voorstellen dat jullie hier opgelucht en blij om zijn. Want leeftijd speelt inderdaad wel een rol.

  Vraagje: werkte jij niet bij een opvangcentrum met honden uit Roemenië? Wij overwegen al een paar jaar een hond, en op marktplaats worden hier honden aangeboden van hondenopvang met honden uit Roemenië. Het klinkt echt wel goed, en ik vroeg me af of jij hier iets over kunt zeggen? Hoe zijn jouw ervaringen?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...