zondag 7 juni 2015

25 jaar geleden.

25 jaar geleden was het onze huwelijksdag. Na 9 jaar verkering besloten we dat het tijd was voor een officiële verbintenis. En daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad!
25 jaar geleden was het weer een stuk minder dan vandaag. Tsja, je kunt van alles regelen voor zo'n grote dag, maar dat niet. Gelukkig was het net een poosje droog toen we in een prachtige zwarte kever cabriolet naar het gemeentehuis reden.

25 jaar geleden waren al onze vrienden en familie present in het gemeentehuis. Zij zagen hoe wij aan elkaar het ja-woord gaven. Mijn beste vriendin en mijn moeder getuigden voor mij. Voor Jan waren dat zijn oom Piet en zijn opa, die ook Jan heette.

Ja, heette, helaas is opa niet meer. En oom Piet ook niet. En zo nog meer mensen die op de foto's in ons album staan. Zo is het nu eenmaal in het leven. Maar er kwamen ook mensen bij. Zo ook onze 3 prachtige kinderen.

Na 2 jaar was daar Fleur, en 20 maanden later kwam haar zusje Mirte. Zo'n 2 en een half jaar later werd ons gezin compleet met broertje Jan Junior. Wat een geluk!

Natuurlijk had ons huwelijk wel eens een dipje. Maar gelukkig waren er meer pieken dan dalen. Wederzijds respect en begrip, en niet te vergeten een flinke dosis humor hield ons huwelijk staande. Als een rots, zo kan ik je gelukkig vertellen.

De rest van de feestgangers (we vierden gisteren al een feestje) ligt nog op 1 oor. De kids en Jan boven, en achterin de tuin staan nog 2 bussen geparkeerd. Met mensen die speciaal voor ons helemaal uit Zeeland en Noord-Holland kwamen.

Straks, om een uur of 10, dan ontbijten we gezellig met z'n allen. En kletsen we nog even na. Best lekker, zo nog een dagje weekend erachteraan.

Ik denk niet dat we er vandaag nog een groot feest achteraan bouwen. Dat is gisteren al heel goed gelukt! Maar het is wel een feest! Want om 25 jaar getrouwd te zijn met de juiste man, da's toch een unicum.

Jan, als je dit per ongeluk ook leest vandaag... ik hou van je. En ik hoop dat er minstens nog 25 van zulke jaren bij komen. Daar teken ik graag voor!!

11 opmerkingen:

 1. Mooi blogje, met lieve liefdesverklaring :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een blog om van te genieten en een dikke gelukwens .En op naar de volgende 25 jaar !!
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! en vooral heel lief geschreven...
  Gefeliciteerd met jullie zilveren huwelijksverjaardag!
  Geniet nog van het samenzijn vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lief, ik heb er tranen van in mijn ogen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd! Wat een mooi blogje en lief bruidspaar op de foto! Nog veel gelukkige jaren gewenst met elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd! Wat waren jullie een mooi bruidspaar. Ongelofelijk...wat vliegt de tijd, hè?
  groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Trudy,
  Van harte gefeliciteerd hoor, met jullie 25-jarig huwelijk. Wat een mijlpaal. Ik wens jullie er minimaal nog eens 25 jaren bij, in gezondheid. Geniet van deze bijzondere dag...
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heerlijk liefdevol logje! Van harte en zeker nog 40 jaar erbij.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...