dinsdag 11 juni 2013

Geduld.

Tsja... en dan dacht Junior morgen te horen of hij geslaagd is voor z'n T.L. examen, en dan gaat dat eventjes nog niet door. Hij is een van de leerlingen die economie in zijn pakket heeft, vandaar. Dat economie examen  T.L. is ook een van de gestolen examens... duzzz...

Hopelijk is het gevolg dat ie alleen een dagje moet wachten. Nog best te overzien. Het zou vervelender zijn als ie het over moet doen. Maar die kans is nihil, zeggen "ze". Gelukkig zit Jan niet op de "verkeerde" school. De school waar de examens ontvreemd zijn.

Je zal het hebben zeg! Zo'n schoolgenoot die het verzint om examens te gaan stelen. En dan moet je al je examens over doen. Poeh.


Ja ja... dat zou je denken...


Ik erger me er trouwens groen en geel aan dat er meteen weer een oordeel is over het feit dat het een islamitische school is. Alsof er op een school waar voornamelijk Nederlandse leerlingen zitten nooit wat gebeurt. Of het toeval is, lees ik op internet. En ook Wilders heeft natuurlijk weer een leuk handvaatje. Je zou toch denken dat de mensen wijzer zijn. Bah. Als je een vervelende Nederlandse buurjongen hebt, zegt dat toch ook niets over je eigen gezin, toch? (ik noem maar wat hoor ;))

Junior ging vandaag een dagje met zijn oudste zus op pad. Richting Nijmegen met de trein en dan wat kleding inkopen. Was hoognodig, en wie kan je dan beter adviseren? Nadien gingen ze een patatje eten bij Fleur thuis (Jan had haar kamer nog niet gezien, dus dat werd ook tijd ;) Daarna was het plan dat zus mee terug zou gaan zodat ze er morgen bij zou zijn als hij de uitslag krijgt. Maar dat gaat nu niet door.

Helaas heeft ze donderdag andere plannen (ze viert haar verjaardag alvast voor haar vriendinnen). Mirte is in Utrecht te vinden en ook Jan senior is donderdag niet in beeld. Een gepland werkbezoek en een belangrijk gesprek op het werk maken het onmogelijk thuis te zijn. Jammer. We zijn maar met z'n tweetjes dus.

Maar goed. Junior moet, samen met het grootste deel van zijn klas, nog een dagje geduld hebben. 1 Leerling uit zijn klas had geen economie. Hij krijgt dus helemaal alleen (aggossie) morgen de uitslag. En Jan? Hij hoort morgenvroeg meer van zijn lerares. Zei ze vanmiddag toen ie zekerheid vroeg via de what's app. We wachten het af. Geduld is een schone zaak...

14 opmerkingen:

 1. Inderdaad spannend! Hier een dochter die havo gedaan heeft en veel van de vakken heeft die gestolen zijn....nihil dat ze ze over moeten doen,maar spannend blijft het wel!
  Hopelijk krijgt Jan snel zijn uitslag en hoeft hij niets over te doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het met alle eindexamenscholieren te doen... ook met jullie Jan. En met jou, bij deze:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Same story overhere! Bij ons hebben ze besloten dat alle leerlingen gewoon donderdag de uitslag krijgen, dus ook diegenen die geen economie hebben, waaronder mijn dochter. Nu krijgt ze wel samen met haar broer die VWO examen heeft gedaan de uitslag. Is misschien dan wel weer leuk (mits ze beiden geslaagd zijn natuurlijk). De champagne is in ieder geval afgestoft en ligt al koud! Duimen dus voor al onze kids. Groet, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pfff... en het is al zo spannend! Succes met dat extra dagje wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja,het is toch wat.
  De daders hebben wel wat aangericht,zeg.
  Dus jullie moeten eventjes langer wachten helaas.
  Ik zal voor jullie duimen dat hij zal slagen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook al moeten jullie nu een dagje langer wachten,in elk geval heel veel succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He wat vervelend nu, hopelijk komt het allemaal goed. Niet alleen voor hem maar ook voor al die andere leerlingen die er op zitten te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja ik las al zoiets nu heeft iedereen later zijn uitslag.
  Nadat we Jet hadden te rettemetetten heeft Geert ook weer een stok om mee te slaan. zucht. In elk geval een fijne dag morgen en zet de bubbles maar koud!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh-super spannend dat wachten!!! En wat een gedoe met die her-examens. Toch best wel balen wat één iemand kan aanrichten-succes met het geduld-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is vervelend voor alle eindexamenkandidaten. Sterkte met wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb ook altijd spijt gehad dat ik economie heb gekozen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel veel sterkte en succes gewenst. Het is verschrikkelijk voor alle kinderen die nergens vanaf weten en nu allemaal die examens opnieuw moeten doen. Je zult maar een leerling zijn van die school. Ik geef het je te doen. Alles weer van voren af aan maken. pfff moest er niet aan denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Trudy,
  Vandaag dus de grote spannende dag... Ik duim voor jullie...
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...