dinsdag 4 juni 2013

Mam... wat doe je nou???

Al zeg ik het zelf, ik heb mijn huishouden aardig op orde. Zo 1 keer in de een of twee weken wordt alles in huis gesopt, en ook houd ik niet van rommel. Elke avond, als ik naar bed ga, ligt alles weer aardig op z'n plek. Oke, de ramen krijgen niet zo vaak een sopje, er zijn prioriteiten... En die prioriteiten liggen momenteel in de tuin.

Een lap grond om het huis, veel buxussen die een knipbeurt nodig hebben, gras dat 2 keer in de week gemaaid wordt, en binnenkort zijn ook de hagen weer aan de beurt. Nu nog niet, vind ik zielig voor de vogels die er hun nestjes in hebben gemaakt. Ooit, tijdens het knippen zag ik dikke paniek bij een merel, die me niet aan had zien komen. Dus nu hebben we geduld.

Jan houdt niet zo van tuinieren. Ja, hij helpt mij wel met grote klussen hoor, maar da's dan meer aanleggen en zo nu en dan een flink stuk van de heg afknippen. Hier zie je 'm dat vol overgave doen... Waarna ik de boel dan weer onderhoud. Doe ik graag, maar 't kost nu eenmaal tijd. En die tijd, die knabbel ik van de huishoudtijd af. Zo ook met de was...

Ik was, en ik hang op. (Een droger hebben we niet, eigen keuze en dat bevalt uitstekend!)  Meestal elke dag wel een wasje. Soms twee. 't Is een stuk minder geworden, sinds de meisjes hun eigen was verzorgen. 's Morgens, net voor of na het ontbijt, haal ik de was eraf. En vouw ik alles lekker strak op. Nee, een strijkijzer en strijkplank, die komen hier nauwelijks in beeld. Alleen als het echt niet anders kan. Zelfs het beddengoed gaat zo van de lijn het bed weer op. Niets mis mee. Vind ik dan he...

Vorige week haalde Jan nog een zak met witte zomerkleding voor mij van het zolder. En toen moest ik er toch echt even aan geloven. Er zaten nl. katoenen en linnen broeken tussen, duzz... Strijkplank opgezet, ijzer uit de kelder opgediept en aan de strijk dan maar. Ach, ik heb er geen hekel aan hoor, maar om nu werkjes te gaan doen omdat het zo zou horen... nee!


Je hebt er wel weer leuke plaatjes van op het www...


En toen kwam het... Junior komt de kamer binnen en kijkt me met grote ogen aan. "Mam, wat doe je nou?!"  riep ie met een grote grijns op zijn gezicht... ach ja, 't is maar net wat je gewend bent, toch ;))


11 opmerkingen:

 1. hihi bij ons is het andersom, de kinderen trekken kleding uit de stapel 'strijk' omdat ze het onzin vinden te moeten wachten. Maar ja, die van mij zijn 8 en 10 jaar...
  En het vouwen lukt alleen als ik naast de droger sta als hij klaar is, wacht ik er mee, is alles met kreukels...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi... heeft zo z'n voordelen dus, de was ouderwetsch ophangen!

   Verwijderen
 2. Hahaha, heel herkenbaar!! Laatst kwam mijn dochtertje met een speelgoedstrijkijzer aanzetten..."Mam, wat is dat?" Midden in de winkel, hè! Kan je je voorstellen dat ik helemaal dubbel lag van lachen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha geweldig,ik vouw ook het meeste op,wat ik wel strijk laat ik soms te lang in de mand en dan lijkt het na een tijdje op de mount everest berg haha en dan een diepe zucht als ik dat zie,maak mij zelf kwaad en strijk het weg,fijne avond,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook geen droogkast in huis,alles wordt opgehangen!! Maar strijken doe ik wel,behalve het beddengoed,dat gaat er onmiddellijk weer op...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik strijk ook zelden. Ik vind het ook niet nodig en zonde van mijn tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Strijken doe ik alleen als het echt nodig is, ach en dat bepaal je zelf heh of het nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb mijn ijzer (nieuw in verpakking) gedoneerd aan oma. Ze strijkt de bloezen van Senior nog (draagt ie alleen met carnaval:).
  De plank staat veilig opgeborgen in een vergetelhoekje en we leefden nog lang en gelukkig... zonder strijken:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn zoon was de enige hier in huis die zeer regelmatig gebruikt maakte van de strijkbout en strijkplank. Hij is nogal netjes op zijn kleding en vond het fijn als zijn overhemden keurig gestreken waren.

  Heb hem dit al snel geleerd en vanaf dat hij die overhemden draagt doet hij het zelf. Ook zijn spijkerbroeken streek hij.
  Ik strijk nog maar zelden iets; hang het goed uit (geen droger) en vouw het onmiddellijk op nadat het van de drooglijn afkomt. Geen stapels wasgoed (meer) hier.

  Wel heb ik laatst een dekbedhoes en slopen gestreken (wat een lappen..), want ik vond ze te kreukelig eruit zien om zo op het bed te leggen. Dat had meer met de goedkopere kwaliteit te maken, dan mijn lust voor strijken.

  Leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje voor het compliment! En wat betreft overhemden... die worden hier nauwelijks gedragen. Maar als er eens eentje in de was zit, wordt die natuurlijk wel gestreken. Ik hou niet van kreukels...

   Verwijderen
 9. Hoi Trudy,
  Hier heeft het huishouden ook zo zijn eigen patroon. In de twee weken die Ben steeds weg is voor zijn werk, doe ik het huis helemaal van boven naar beneden, lekker met een sopje. In de drie weken die Ben dan weer thuis is houden we het samen bij. Dit werkt voor ons prima. De was gaat hier wel in de droger en ik vouw het daarna ook meteen goed op. Alleen hou ik bij elke was wel een aantal dingen over die gestreken moeten worden, maar hier voor mij dus eigen keuze... Ik hou van strak gestreken, dus ook T-shirts en theedoeken en zakdoeken moeten er aan geloven... Lakens niet, maar wel weer de slopen. Ach, zo blijven we lekker bezig toch?
  Ik wens je een prachtige zonnige dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...