vrijdag 14 juni 2013

Lege agenda...

Mijn agenda was niet echt vol deze week, maar van de mannen hier in huis wel. Zo hebben jullie al vernomen dat Junior best een beetje in spanning zat vanwege zijn examen. Gelukkig heeft het wachten een goed resultaat tot gevolg gehad.
En zo had zijn vader dinsdag een examen. Het hele weekend ervoor nog even flink geblokt. En dat valt niet meer zo mee als je de vijftig nadert. Beetje slechte concentratie en ook het opnemen van de stof gaat allemaal wat trager. Maar het examen is toch best redelijk gegaan. Denkt hij. 't Is natuurlijk altijd best lastig inschatten... Hopelijk mag hij zichzelf straks eigenaar noemen van een P.L.C. diploma. Kan helpen als hij eind dit jaar zijn baak kwijt is.

Ook had hij deze week het gesprek waarin hem ontslag aangezegd werd. Per 31 december dus. Komt al best dichtbij, vooral als je de papieren zo mee krijgt. Bah.

En vandaag... vandaag had hij nog een medische keuring. En hij blijkt zo gezond als een vis! Yes! Een prachtige hartslag en ook zijn bloeddruk was om naar huis te schrijven bellen. Ook zijn b.m.i. was helemaal netjes binnen de perken. Hij belde toch wel een beetje opgelucht naar huis.

De huisarts ziet Jan nauwelijks. En dat is, zo blijkt nu, ook helemaal niet nodig dus! Maar als je dan eens zo'n keuring krijgt, gaat er toch wel even iets door je hoofd. "Als ik maar niet"... en inderdaad!

Zo de boodschappen nog even in huis halen. Morgenmiddag geven we een feestje voor het slagen van onze jongste telg. Was even puzzelen om tijd vrij te maken, maar het lukte gelukkig. Na eerst de zondagmiddag gepland te hebben, moesten we toch nog schuiven. Er kwam een feestje van mijn vriendin tussen. 25 jaar getrouwd. En dat moet toch zeker ook gevierd worden!

Zo zie je maar. Ook al staat er niet veel in de agenda, er is genoeg om me mee bezig te houden. In mijn hoofd, maar zeker ook praktisch gezien. Even naar school rijden om een handtekening te zetten onder Junior's cijferlijst, boodschappen doen, feestjes vieren, ik hoef me deze week niet te vervelen! Hoezo thuisblijfmoeder ;))


12 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met je zoon. Fijn weekend gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een hoop te vieren! succes en veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een gezellig weekend dus...,geniet ervan!!

  Liefs,

  liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja,thuisblijfmoeders hebben het ook erg druk.
  Dus je mannetje heeft een goede keuringsuitlag gehad en ik begrijp dat jullie nu wachten op de uitslag van het examen.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een hoop goed nieuws bij jullie. Heerlijk!! Geniet er van en wie weet vindt je man toch nog een baan voor het einde van het jaar. Eerst maar dat papiertje nu:)

  Geniet van de goede dingen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook voor deze Jan dus mijn dikke felicitaties. Geweldig. Wel een beetje zuur dat je al weet dat je straks aan het eind van het jaar geen baan meer hebt...
  Heel veel plezier met de feestjes dit weekend,
  Geniet ervan hoor...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hè bah inderdaad, eind van het jaar komt zo wel erg dichtbij ..... Ik hoop dat dit diploma een goede aanvulling is op Jan's CV, samen met 'kampioen WF' natuurlijk ;-), maar dat laatste is alleen een luchtig grapje ....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pino staat in de zaterdagkrant!
  Nu hopen dat Senior ook is geslaagd..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen krant... maar mijn ouders wel, dus ik ga 'm maar eens even vragen aan hen. Ben benieuwd!

   Verwijderen
 9. Gefeliciteerd met Jan!!!!! Had je hele vorige post gemist, even bij gelezen. Vervelend voor je man, hopelijk vind hij snel nieuw werk. En thuisblijf mamma's hebben het altijd extra druk heb ik het idee. Weet ik alles van. ;)

  Anna Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met het slagen van Junior en de goede gezondheid van senior. Geniet maar lekker van al het feesten. Goede en fijne herinneringen kunnen helpen in de onzekere periode die voor de deur staat.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...