donderdag 4 juli 2013

Let's lets?

Ik loop er al een tijdje over na te denken. Aansluiten bij een Letskring. In Zutphen, bij ons een kilometer of 6 vandaan, zit er eentje, dat wist ik al.


Plaatje van www.

Ik las het eens na op internet. En kwam tot de conclusie dat het best ook wel wat voor ons kan zijn. Jan is best handig, en ik ben natuurlijk kapster. 'k Weet niet of het mogelijk is, maar ik zou best mensen kunnen knippen in ruil voor een klusje in de tuin of zo. Of misschien kan ik eens een workshopje geven in sieraden of kransen maken???

Jan kan daarentegen wel weer een eenvoudig klusje aan een auto opknappen. Dat bewijst hij nu ik hier zit te schrijven dan maar weer. Gisteren liet ik mijn lichten weer eens branden en de accu van de auto vindt dat steeds minder leuk. Na een uurtje of 2 was de prik er al uit. Gelukkig lag er nog een accu in de schuur, uit een sloopbus gehaald. Laat dat ding nu ook zomaar in mijn groene autootje passen! "Hij doet het weer hoor!" krijg ik net door het raam te horen.

Maar aan schilderen in huis heeft Jan een oprechte hekel. Dus misschien is er een schilder met een kapotte accu in de kring... je weet het niet :))

En  gisteren... gisteren lees ik zomaar in een plaatselijk krantje dat er in ons dorp ook een letskring bestaat, en dat daar bijeenkomsten voor zijn in een plaatselijk café. Toch maar eens ons neus laten zien? Ik vind het idee van zo'n kring namelijk prachtig!

Waarom ik daar nu hier in blogland over begin? Nou, ik wil zo graag van jullie horen of jullie ook aan zoiets meedoen. Of hebben gedaan. En of dat goed bevalt of juist niet. Hoor ik van jullie???

7 opmerkingen:

 1. Ik ben ook lid van de plaatselijke LETS. En ik kan het je echt aanbevelen. Zelf brei ik bv sokken en allerlei andere dingen, iemand anders helpt mij weer met het zware snoeiwerk in de tuin. Je hoeft overigens niet rechtstreeks met iemand te ruilen, dat is het voordeel van het "puntensysteem".
  En jij als kapster zou het vast heel druk kunnen krijgen, haren knippen is altijd veel vraag naar.
  Wat wel eens lastig kan zijn; In veel LETS groepen is het "zweefgehalte" nogal hoog. Niets op tegen, maar als er tegenover elke kapster tien mensen staan die enkel bv Tarotkaartlezingen aanbieden wordt het wel eens lastig om je verdiende punten weer uit te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn zweefgehalte is niet zo heel erg hoog, maar tarotkaarten lezen, dat kan ik heel goed voor mezelf ;)) Ik kan me zo voorstellen dat ik rustig ga beginnen en eerst de kat een beetje uit de boom kijk...

   Verwijderen
 2. Ik ben al meer dan twee jaar lid van Lets. Hier in onze streek. En ik lets zowat wekelijks. Bij momenten zelfs dagelijks. Morgen gaat er bv. iemand met ons Mira wandelen en ook onze caravan verletsen wij. Vorig weekend heb ik een keukenkast verletst en nu ben ik op zoek naar iemand die mijn strijk zou willen doen. Het is een supergoed iets ! En geld heeft er niets mee te maken. Het gaat om waardering.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee is dat.
  Heb er wel geen ervaring mee,maar in tijden van
  bezuinigen is het echt een goed idee.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Trudy,
  Ik had hier nog nooit van gehoord, maar wat een geweldig idee is dat zeg. Echte ruilhandel dus, maar dan in klusjes. Voor wat hoort wat. Wat zal zo'n kring een hoop mensen blij kunnen maken. Niet iedereen is even handig maar zo goed als iedereen is vast wel handig op een bepaald gebied. Zoals jij kapster bent en heel goed met kralen en zo... En Jan met de auto's. Super idee en ik ben heel benieuwd naar jullie toekomstige ervaringen hiermee...
  Ik wens je alvast een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb al een paar keer een bezoekje gebracht aan de website van de letskring in Doetinchem. Het is iets wat me erg aanspreekt, maar ik heb de stap nog niet gezet.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...