zondag 14 juli 2013

Vakantiestress!

Daar zit ik dan, op de bank met de laptop op mijn schoot. Eindelijk weer eens. Op een of andere manier kwam het er gewoon niet van om te schrijven afgelopen week. Te druk... geen zin... geen inspiratie... 

Gek eigenlijk, want saai was mijn leventje absoluut niet de afgelopen tijd. Maar het waren wel allemaal dingen die gebeurden die anderen aangingen. Er waar ik dan zomaar niet over ga bloggen. En natuurlijk, de drukte voor de vakantie speelde me ook parten. 

Want stel je toch voor... je kapster is zomaar 3 weken niet in beeld! Nou ja, fysiek eigenlijk nog wel, maar gelukkig snapt iedereen wel dat mij de vakantie ook heilig is! 

We gaan met Pino naar Engeland. Eerst was het de bedoeling dat Junior meeging. En, oh ja, Tukker natuurlijk ook. Tot Mirte vorige week met de vraag kwam of er voor haar ook nog een plekkie vrij was. Na enige twijfel kwamen we tot de conclusie dat dat toch ook nog wel mogelijk moest zijn. Beetje inschikken en aanpassen en dan kom je een aardig eind. Die van "Veel makke schapen" je weet wel.

Ik ben niet van de tijd voor het vertrek. Levert me altijd nogal stress bij mij op. Eerst was de planning dat we gisteren zouden gaan. Ja, ik had zelf wel veel te doen nog deze week, maar ach, Jan was al het grootste gedeelte van de week vrij en die kon dan volgens hem wel...
Ja ja... en toen ging Pino stuk. Luchtfiltertje hier, ventilatortje daar. En nog een spiegel die af brak. En natuurlijk moest het ding ook nog vakantieklaar gemaakt worden. Het gevolg?

Jan die niet in beeld was afgelopen week en dus werd er helemaal niets verder voorbereid. Daar gaan je plannen. Na eerst al de reis uitgesteld te hebben tot maandag kwamen we samen tot de conclusie dat we aan het racen waren tegen ons zelf. Stom toch? 

Nu ligt de planning op vertrekken op woensdag. Er moet nog steeds veel gebeuren. Maar goed, ik ben inmiddels ook weer boven water en vanaf vandaag ga ik een planning maken. Met de nodige rustruimte tussendoor. Want het is toch te gek dat we met een vol en gestrest hoofd op vakantie gaan, of niet soms?

  

9 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar hoor die stress.
  Laat het van je afglijden. Alles komt goed.
  Een hele fijne vakantie toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook niet van vakantiestress, ik heb vakantie roep ik altijd dus ga bv zeker niet om 5 uur in de nacht rijden naar plaats van bestemming ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen vakantiestress!
  Zonde!
  Maar wel heel veel plezier in Engeland!

  Hopelijk net zoveel als wij hadden, en net zo'n mooi weer.
  Geniet er van!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het al heel leuk bij jou te lezen over Engeland! Dankjewel daarvoor!

   Verwijderen
 4. Hele fijne vakantie en wat gezellig dat Mirthe onverwachts mee gaat!

  Ben je boek aan het lezen ....vorige week van Kaatje gekregen...Erg Leuk!
  Ik ben de laatste op de lijst die er bij zit ,weet jij misschien nog lezers en anders stuur ik hem op naar jou!

  Groetjes Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop,dat de stress je verder bespaart blijft en wens
  jullie een hele fijne vakantie toe.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy,
  Het beste is als je eerst een paar weken lekker kunt uitrusten voordat je op vakantie gaat, maar ja, dat is voor bijna niemand weggelegd natuurlijk. Maar met een hoofd vol stress is ook niet lekker. Dus probeer het lekker rustig te plannen allemaal, zodat je ook van de voorpret kunt genieten.
  Alvast een heerlijke vakantie wens ik jullie allemaal...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ha zo ging het vroeger bij mijn ouders ook. Gewoon 1 ding tegelijk hoor, alles opschrijven dan ist een kwestie van afstrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jee oh jee ..... Ik hoop dat Pino en jullie woensdag stressvrij op vakantie kunnen, veel plezier alvast!!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...