zaterdag 6 juli 2013

Warm weer gerechtje.

"Heb je hier eigenlijk wel een foto van gemaakt?" was Fleur's vraag toen ze het eerste hapje van het visstoofpotje geprobeerd had. "Want dit is wel errug lekker, echt een receptje voor op je blog!"

Gelukkig had ik de camera al ter hand gehad. Hier is het bewijs:




En het was echt net op tijd hoor, want dit gerechtje ging er heel snel in! Hoe lekker...

Ik at zoiets laatst, toen ik met Fleur een paar daagjes genoot in dat hotelletje aan de kust. Hier schreef ik daarover. In het arrangementje dat we boekten, zat ook een diner in het hotel inbegrepen. Ik had dit gerecht als hoofdgerecht. Toen ik het zat te eten kwam ik op het idee dat thuis eens na te bootsen :o

Hoe we dat deden? Nou, Fleur en ik schoten de keuken in en begonnen met een tomaatje en een stuk aubergine in stukjes te snijden. 2 ovenschaaltjes erbij en daar ging de groente in. Erbij gingen een stuk kabeljauw en een stuk zalm in kleine blokjes. De zout- peper- en Italiaanse kruidenmolen deden (royaal) hun werk, en alles werd afgedekt met een tomatensaus uit een potje. Een half potje, ik kocht dat spul bij de Lidl.

Aluminiumfolie erover, kwartier op 180 graden (wel even voorverwarmen). Uit de oven halen, folie eraf en toen ging er nog een flinke schep garnaaltjes doorheen. Beetje geraspte kaas erover en dan nog zo'n 10 minuutjes terug in de warmte van de oven.

Wij aten er gebakken aardappelpartjes (uit onze heteluchtfrituur) en een frisse witlofsalade bij (witlof, komkommer, appel en een beetje kantenklaardressing erdoor).

Lekker makkelijk gerechtje, en met warm weer maak je 'm 's ochtends al zover klaar. Dan hoef je 's avonds niet de warme keuken in. Eet smakelijk!!!

7 opmerkingen:

  1. Het ziet er wel lekker uit,maar ik lust totaal geen vis,lieve groet Musje,fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt heel erg lekker Trudy.
    En op de foto ziet het er erg smakelijk uit.
    Grappig,dat Fleur er even aan dacht,dat er een foto
    van gemaakt moest worden.

    Nog een fijn weekend
    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ga ik zeker proberen. Wel volgende week want ik heb alleen nog maar zalm in de vriezer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed dat je er een foto van hebt gemaakt, want het ziet er superlekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er goed uit! Met warm weer heb ik altijd minder inspiratie om te koken…

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat ziet er heerlijk uit!
    Ik ga het binnenkort eens maken!

    Gr. Petr@

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...