woensdag 11 december 2013

Buiten eten!

Het zal je toch gebeuren... is het december en dan eet je buiten! Of ik mijn verstand verloren heb? Nee hoor. Wij eten vanavond gewoon binnen. Gezellig... tafel dekken, kaarsje aan en genieten wat ik weer klaargemaakt heb. ('k heb nu eigenlijk nog geen idee wat er op tafel komt, maar da's weer van een andere orde:))

Voor de vogels is het heel wat anders nu. Het begint al licht te vriezen 's nachts en dan wordt het toch allemaal wat lastiger. Vandaar dat ik ook maar even voor hen wat klaargemaakt heb. Even de keuken in, wat frituurvet gesmolten en daar een zak vogelzaad doorheen gedaan. Wat kopjes uit de kast getrokken, wat takjes geknipt van het kornoelje in de tuin en na een dagje uitharden hangen deze in de boom:

Kopjes vol heerlijk vogelvoer! Maar daarna had ik nog wat mengsel over. Ik had gelukkig al wat vormpjes van pudding bewaard, en ook heb ik wat aardewerk puddingvormen. Helaas kwam het mengsel niet goed los uit de laatst genoemde. Maar toch had ik nog een mooi gevulde etagère! Kijk maar:De vogels kunnen zo aanschuiven ;)

Nu moeten de vogeltjes nog even wennen aan de nieuwe dingen om het huis. Maar als ze morgen net zo fanatiek erop reageren als ze op de pindakaas doen, ben ik aan het eind van de week weer in de keuken te vinden ;))

10 opmerkingen:

 1. Prachtig zo een feestmaal voor de vogeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee! Ook leuk met de kinderen te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt dus smullen voor de vogeltjes.
  Ja,ik heb intussen ook gezorgd voor onze gevleugelde vriendjes.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk,heb ik vorig jaar ook gedaan en staat zaterdag weer op het programma...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jah ziet er geweldig leuk uit ook nog :-) en met deze koude kunnen ze best wat extra gebruiken. Ik ga ook weer eens leuk wat maken zelf voor ze denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. alletwee gewéldig leuk! die kopjes ga ik ook proberen, met pindakaas erin en een knijper erop, kijken of dat lukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die pindakaas is een echte hit, geloof ik!

  PS: andere naam, zelfde blogster!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Trudy,
  Wat goed van je dat je zulke heerlijke dingen gemaakt hebt voor de vogels. En het ziet er ook nog eens prachtig uit... Het zal extra druk worden in je tuin...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...