dinsdag 31 december 2013

Op.

Op. Nog een dagje en dan is dit jaar op. Een mooi jaar voor ons, als is achteraf zo terug kijk.

Het begon met de verhuizing van Mirte. Zij ging naar een klein kamertje in Utrecht, waar ze nog steeds met heel veel plezier woont. Haar studie gaat fantastisch. Ze is nog steeds heel erg gemotiveerd.

En toen haar zusje eenmaal gesetteld was, kwam Fleur met de mededeling dat ze wel iets groter wilde wonen. Die wens werd heel erg snel waarheid. Ze woont nu in een huis met 9 andere studenten, die toch min of meer familie van haar werden. Ook zij zit helemaal op haar plek, ook wat betreft haar studie.

En dan Junior. Met glans kwam hij door zijn examens heen en ook hij zit op zijn plek op de opleiding Mediavormgever Interactief. Helemaal zijn ding. Zijn creativiteit wordt aangesproken, en hij kan zich uitleven als het gaat om het ontwerpen van dingen en het in elkaar zetten van films en mooie reclameplaten op de computer. De klas waarin hij zit is super. Hij wordt geaccepteerd voor wie hij is, hoe belangrijk is dat op 17 jarige leeftijd?!

Ook voor ons gebeurde er veel moois. Een rustig jaar thuis, waarin ik mijn ei echt kwijt kon, als het ging om creativiteit en mij kon uitleven achter het fornuis en met bakken. Voor Jan was het klussen aan de bus een fijne afleiding. Hij is in zijn element als ie dat kan doen. Ben je 'm kwijt? Kijk dan even in- of onder Pino. Meestal is dat raak!

Met dezelfde Pino ontdekten we Engeland. Wat een mooi buurland hebben wij! Ik hoop dat de mogelijkheid zich voor doet dat we snel nog eens terug kunnen gaan.
Maar ook de vijftigste verjaardag van Jan was een gouden dag. Zijn busvrienden, familie en vrienden en ook de volleybalmaten kwamen achter elkaar langs om het met hem te vieren. Mooi!

En nu? Nu is het op. Jaaa, nog een dag dan. Een dag die voor Jan nog niet makkelijk is. Vanmiddag neemt ie afscheid op zijn werk. Nog 2 uurtjes wordt hij daar verwacht, van 2 tot 4 uur vanmiddag. Best confronterend, hoewel we dit al 2 jaar zagen aankomen. Maar vanavond we sluiten het jaar positief af.

Vanavond gaan we de tijd verdelen op 3 feestjes. We werden op drie verschillende plekken uitgenodigd, en we maken graag gebruik hiervan. We vieren dit jaar, want daar heeft het recht op.

Maar ook als het om het nieuwe jaar gaat, wij gaan niet bij de pakken neer zitten. Natuurlijk moet Jan zijn draai even vinden, en daar wil ik hem alle ruimte toe geven. Ik hoop dat onze omgeving dat ook doet. Wij willen graag vrienden met de tijd worden. De tijd, die ons, zo denk ik zeker, nog veel moois gaat geven. Zoveel moois, dat ik volgend jaar op deze dag net zo'n positief blog als vandaag kan schrijven. Wij gaan ervoor!!!

19 opmerkingen:

 1. Hey Trudy,
  Wat heb je het afgelopen jaar mooi en positief beschreven.
  Voor Jan nog een afsluiter vanmiddag, best moeilijk, maar daarna wordt het jaar gevierd! Dat vind ik heel mooi gezegd!
  Ik wens jullie een heerlijke jaarwisseling en een fantastisch, gezellig, creatief en bovenal gezond 2014 toe...
  Veel liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Trudy, ik wens jou en Jan (en de kinderen :-) ) alle goeds toe voor 2014: gezondheid, een goede nieuwe baan voor Jan, heel veel creativiteit, mooie reis/reizen, en natuurlijk veel blogjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry Inge, dat ik jou lijk te beantwoorden.
   Maar ik wil hier heel graag Trudy en de hare een heel mooi nieuw jaar te wensen.
   De beste wensen!
   Wij hopen mee op een baan voor Jan.

   Verwijderen
 3. Mooi jaarverslag. Ik wens jullie een positief, gezond en gezellig 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk voor jullie dat de kindren zo goed gaan en dan vooral Jan jr. die zo op zijn plek zit. Ja voor grote Jan kan ik me voorstellen dat t moeilijk is maar zoals ik t lees laten jullie t niet overheersen. Ik wens jullie heel veel geluk voor t komende jaar. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 2014 is voor jou en je Jan dus letterlijk en figuurlijk een nieuw begin! Er ontstaat natuurlijk ook ruimte voor nieuwe dingen nu.

  Leuk dat 'junior' het zo fijn heeft op school. Hij gaat toch naar het ROC in Ede? Mijn Jan vindt het daar ook heel erg fijn.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij gaat "jouw" Jan naar het ROC A12 in Ede. "Mijn" Jan gaat naar dezelfde school maar dan in Velp.

   Verwijderen
 6. Mooi beschreven je afgelopen jaar,en ook zo positief idd :-) terwijl het leven dat heus niet altijd is, en ook ik wens jullie komend jaar ook weer het allerbeste!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Trudy,met veelplezier heb ik meegelezen, vooral de Pino berichtjes, die heb ik zelfs mijn man laten lezen omdat ook wij een "bussie" hebben, maar daarin nog vanalles willen creeeren. Fijn dat het zo goed gaat met je zoon! Ik wens jullie een fijn 2014 toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Onze beste wensen voor 2014,maak er met de hele familie een spetterend jaar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo te lezen sluit je het jaar mooi af. Veel gebeurd, maar gelukkig ook veel mooie dingen. Ee fijne jaarwisseling en een gezond 2014! Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hierbij ook mijn beste wensen voor het nieuwe jaar, ik hoop dat alles goed komt voor jullie. Wij hebben ook veel meegemaakt afgelopen jaar, maar dat hoor je nog een keertje. Ik ga ook weer bloggen, en heb er net een stukje ingezet, kom maar even kijken. Heel fijne avond en groetjes, Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi geschreven Trudy.
  Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2014.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gezellige jaarwisseling en hou dat positieve gevoel vast in 2014!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O inderdaad mooi positief geschreven, want het zal niet altijd makkelijk geweest zijn met in het vooruitzicht dat Jan werkeloos zou worden. ....spannend vanmiddag. ....
  Fijn dat het met de kinderen zo goed gaat en jij hebt ons een hoop
  creatieve"dingen" laten zien dit jaar!
  Bedankt voor je blogjes en hoop ze volgend weer te mogen lezen :-)
  Voor 2014 veel gezondheid, geluk, gezelligheid en een nieuwe baan voor Jan!!
  Hartelijke Groet Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat mooi als je zo dankbaar terugkijkt op het afgelopen jaar! Een heel mooi, liefde-, hoop- en vreugdevol nieuw jaar gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het allerbeste voor JOU en je gezin gewenst-geniet van al het kleins en al het moois-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De beste wensen voor jou en je gezin in 2014! Wat fijn dat je het zo positief weet te benaderen, alle veranderingen!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...