maandag 16 december 2013

't Is niet perfect, maar ik ben er wel gelukkig mee!

Deze zin heb ik jullie in een ver blogverleden ook wel eens voorgeschoteld. Ik vond 'm, toen ik hem het eerst las, echt een eye-opener! Want wat kon het mij vroeger pesten zeg, als iets niet helemaal uitviel zoals ik me voorgesteld had.

Maar inmiddels word je ouder, en wijzer ;) en dan word je dus ook wat milder. En dat kan op sommige momenten zo in je voordeel zijn. Zoals met het plaatsen van een kerstboom...

We kopen de kerstboom altijd bij de buurman. Kruiwagen mee en binnen een paar minuten staat er hier een boom achter het huis. En dan. Dan begint het.

Andere jaren gingen we op zo'n moment eens bedenken waar het ding eigenlijk in moest staan. Inmiddels hebben we daar een blijvende oplossing voor. Een mand. In de decembermaand fungeert ie als kerstboommand, de rest van het jaar is het de mand waar wij de rollen pakpapier in bewaren. Momenteel staat er een boodschappentas met rollen op de overloop. Kan ook.

De boom gaat in de mand. Ho... eerst nog even iets eronder, het ding moet soms ook water hebben en er is niets vervelender dan een waterballet in de kamer. Oké, de plankenvloer is in de voorkamer wel aan vervanging toe, maar zolang dat nog niet zover is wil ik het niet armoediger laten lijken dan dat het al is. Afwasbak uit het aanrechtkastje gehaald, dat voldoet wel. Dachten wij.

Niet dus. De eerste keer dat ik de gieter boven de pot van de boom hield, lag er meer water op de vloer dan in de pot. Kan toch niet de bedoeling zijn... En de boom stond een beetje scheef in de bak, dus het liep er ook nog langs. Crisis!

Nee, dit was niet perfect, en ik was er ook niet gelukkig mee. Dus toog Jan naar de plaatselijke bouwmarkt en kocht daar een bouwemmer. "Voor de kerstboom?" vroeg de kassajuffrouw, ze hadden al meer mensen met wateroverlast langs gehad. Grappig.

De boom werd met ballen en al opgebeurd en de emmer werd onder de pot van de boom geschoven. De mand ging daar weer omheen. En nu... nu kan het ding water krijgen en hoop ik dat ie het nog lang uit houdt zonder dat de naalden uitvallen. Jaa, hij staat een beetje scheef, da's waar. Maar ach, om maar even op de titel van dit stukje terug te komen... precies! En kijk eens wat een leuk engeltje erin hangt!
Een aantal jaar geleden bij de kringloop gescoord. In mijn ogen: helemaal perfect : )


9 opmerkingen:

 1. Lijkt wel een echt (b)engeltje! Mooie aankoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er gaat niets boven een echte kerstboom! Ik weet het wel de geur alleen al en het aanschaffen is zo gezellig vooral als het al schemert. Toch hebben wij al jaren een kunstboom. Gewoon om dat het zo makkelijk is, en ik soms erg ongeduldig ben. Ik snuif wel wat kerst lucht bij mijn vriendinnen op. Ik blijf wel dromen dat ik ooit voor echt ga. Je engeltje is super, zo één heb ik nog niet eerder gezien. Fijne dag Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja pcies zó, ik houd mijn vingers ook gekruist wat betreft onze kerstboom ben er weer niet gerust op..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha herkenbaar verhaal ! Op deze manier gaat het bij ons ook zo ongeveer; -)))) met zo , n zelfde resultaat
  Maar ik wil er (nog) geen kunstboom voor hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook blij met ons allegaartje (dat nog niet is opgetuigd). Met een nepperd van overgrootoma. Ik vind het best zo. Geen gedoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy,
  Bij ons staat de kerstboom in zo'n speciale standaard, een soort bak waar het water in kan, en de boom zit er met drie schroeven in vast. Staat als een huis. Alleen is zo'n standaard niet echt het allermooiste om te zien... Maar ja, voor mij is het ook prima zo... Je engeltje is een schatje!
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben verliefd op je kerstengel zeg! Wat is die leuk.

  Op www.demamablogs.com kun je posts zetten over Kerstmis. Deze zou er prachtig tussen passen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook een scheve boom en een boom die wel recht staat, maar waar alleen maar lampjes inhangen. En ook ik vind het allemaal prima tegenwoordig.

  Geniet van je scheve boom!

  Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Altijd scheve bomen hier ;-) Je engeltje is prachtig!
  Groetjes, Maaike (frisse rommel)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...