zondag 1 december 2013

Makkelijk receptje.

Vandaag waren Fleur en Mirte nog thuis. Altijd gezellig weer. Maar helaas... vanmiddag moest ik wel even weg. Ik had een verjaardag van een nicht en ik was dus niet zo vroeg thuis nadien. Omdat in het begin van de avond er weer een trein gehaald moest worden door de dames, moest er dus iets makkelijks op tafel komen. En als het kon ook nog iets gezonds. Dat werd dit:
Pasta met spinazie en zalm. (Oei... helemaal scherp deze foto. Zal wel komen door bibberende vingers van de honger ;)) Hoe ik het maakte? Heel simpel!

Een halve prei en een ui snijden. Dit een poosje zachtjes smoren in de pan, waar ik wat olijfolie in heb gedaan. Als de uitjes glazig zijn, gaan er per persoon zo'n 7 deelblokjes spinazie a la creme in. Beetje Italiaanse kruiden ( ik heb kruiden met zout) erbij strooien. Deksel erop en met het gas op heel zachtjes het laten ontdooien. Dan gaan er 2 stukken zalm bij. Deze laat je zachtjes gaar smoren. Tussendoor de zalm in stukjes trekken met een vork. Daarna nog een paar in partjes gesneden snoeptomaatjes erbij.

In de tussentijd kookte ik pasta gaar. Zo'n 75 gram per persoon. Dat gaat dan door het spinaziemengsel. Eventueel nog wat op smaak brengen met zout en peper en dan... smullen maar!

Een ideaal recept in de drukke decembermaand. In een minuutje of 20 zit je aan tafel. Wat wil je nog meer??

6 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Klinkt als een makkelijke, maar o zo smakelijke maaltijd.
  Dank voor je receptje...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij maken zoiets ook regelmatig, maar dan een vegetarische variant. Wij voegen i.p.v. zal kruidenroomkaas toe, dan krijg je gelijk iets meer sausachtigs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook hier een bekend recept maar inderdaad ook nog met kruidenkaas (ipv spinazie).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat is een heerlijk recept! Wij eten dat ook regelmatig maar dan ook met kruidenkaas of tagliatellisaus. Smullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met pasta kun je eindeloos varieren, he! Lekker, hoor! Ik moet nog wat bedenken voor vanavond, ik denk dat het iets wordt met tonijn en pasta :) Kwam hierdoor op dit idee :) Uien, tomaten en prei lusten ze niet. Dus ik moet andere groenten verzinnen ... Komt goed!!

  Ik heb meestal binnen een half uur eten op tafel. Meer tijd besteed ik er zelden aan, of het moeten suddervlees of stoofpeertjes zijn :) Verder allemaal snelle recepten hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ok, ok ! Super en wat voor kruidenkaas gebruiken jullie dan?

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...