donderdag 5 december 2013

The day after...

In mijn geval... the day after de voorstelling van "Soldaat van Oranje". Pff wat was dat een belevenis zeg!

Ik zit nu op de bank na te genieten. De c.d van de musical staat op. Ik kan het niet laten als we naar een musical zijn geweest. De c.d. moet mee. En in de auto gisterenavond, op de terugweg, kwam de musical nog weer eens voorbij. En genoten Jan en ik nogmaals na.

Toen Jan afgelopen oktober 50 werd en ik vroeg wat hij hebben wou voor zijn verjaardag kwam ie hiermee op de proppen. Na eerst even te twijfelen vanwege de kosten, ging ik toch al snel akkoord. En ik heb er geen spijt van, want wat vonden we het prachtig!

Na een bezoekje aan Leiden, we kwamen er toch min of meer langs, waren we al flink op tijd op locatie. Dat maakte dat Pino helemaal het vliegveld over moest rijden. Indrukwekkend hoor, zo tussen de lampjes richting parkeerplaats. Eenmaal binnen was het nog een poosje wachten, dat wel.

Maar op de plek waar dat kon, in de lounge van de hangar, daar keek je je ogen ook uit. Prachtig gedecoreerd, dat alles in de stijl van de jaren 30/40. En zelfs toen ik voor de voorstelling nog even naar het toilet moest, bleek ook daar het thema doorgevoerd te zijn. Ik twijfelde nog of ik er een foto van zou maken, om het jullie even te laten zien, maar dat vond zelfs ik iets te ver gaan ;)

En dan de voorstelling... We zaten op mooie plekken. Zo middenin de zaal, op plekken in het midden. Pal naast de plaats waar de geluid- en beeldtechnici zaten. Ook dat was leuk om even zo te zien, maar al snel hadden we daar weinig belangstelling meer voor.

De zaal bevindt zich op een draaiplateau. Dat plateau draait langs verschillende podia heen. En wat daar allemaal gebeurt... van heel kleine en serene scenes tot een heus vliegtuig kwam er voorbij. Zo zat je op het strand mee te kijken, zo bevond je je voor je gevoel in een gevechtsvliegtuig!


(plaatje van www.) Moeilijk voor te stellen misschien, maar dit is in het "echt" nog mooier!


Toen op het laatst de hoofdrolspeler op zijn motor wegreed na het bekende deuntje van Soldaat van Oranje had je ook werkelijk het gevoel hem buiten na te kijken, en eigenlijk was dat ook een beetje zo. Want de buitendeuren stonden werkelijk gewoon open!

Het staande ovatie was lang en zeker verdient. Zoals jullie al lezen, het is zeker een aanrader, deze musical. Voor ons was het in ieder geval een erg geslaagd dagje uit!


9 opmerkingen:

 1. He wat leuk dat je t zo goed beschrijft want verder dan; ja leuk, indrukwekkend komen de meesten niet en dan wist ik nog niet. Mijn duitse vriendin zei; niets aan de duitsers hebben weer verloren. ;-)
  Wij gaan in februari op mijn verjaardag op een woensdagmiddag.
  Ik wilde al zo lang, veel te duur, iedere niet doen totdat ik hoorde dat t weer verlengd werd en ik dacht he op mijn verjaardag mag ik wel zoveel geld uitgeven.
  Heerlijk zo een herinnering te hebben en dat op kunnen halen door de muziek. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te horen dat je daar geweest bent! Ik ga nooit naar musicals, maar zie er altijd advertenties van langskomen op station Utrecht Centraal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik je zo lees,is het dus een indrukwekkende belevenis.
  Fijn,dat jullie zo genoten hebben.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Trudy,
  Wat fijn dat jullie zo genoten hebben van de musical. Wij wilden er eigenlijk ook nog eens naar toe, maar tot nu toe is het er niet van gekomen. Ik hoor wel overal om me heen dat het fantastisch is... En voor ons slechts een half uurtje rijden... Toch nog maar eens de agenda raadplegen...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb deze musical (nog) niet gezien, heb er alleen maar goeds over gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zijn toen naar de veel goedkopere try outs geweest! Ook helemaal geweldig...wat een ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh wat leuk dat je daar geweest bent. ..hij lijkt me heel bijzonder en staat dan ook nog op mn verlanglijstje. ...
  Maar eerst gaan we eind december naar Sister Act en daar verheug ik me helemaal op....
  Hartelijke groet
  Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat klinkt heel bijzonder zeg! Daar kun je vast nog heel lang van nagenieten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie ervaring! En die blijven lang hangen. Heerlijk voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...