zaterdag 8 november 2014

Mini-weekend.

't Was toch weer eventjes gezellig... ondanks dat Jan vanmiddag en vanavond weer volop aan de slag moest, hebben we eventjes weekend gevierd. En Fleur was daar ook bij!

Zij werkt in een bejaardenhuis in een plaatsje tussen Nijmegen en ons dorp in. Aangezien ze vanmiddag toch werken moest, combineerde ze dat met een bezoekje aan huis.

Gisterenmiddag maakten Junior en ik een pan boerenkool klaar. Daar is Fleur dol op, en Junior moet leren koken als voorbereiding op zelfstandigheid (duurt nog wel even, maar op tijd beginnen is alleen maar handig denk ik dan maar...).

Fleur kwam in het begin van de avond aan op het station. Ik haalde haar even op, mijn groene autootje is daar altijd wel voor in ; ) Ze was verrast toen ze zag wat ze voorgeschoteld kreeg. "Lekker!" zei ze. "Dat maak je ook niet voor je eentje klaar." Mooi...

Vanochtend was Jan ook weer in beeld. En samen ontbeten we uitgebreid. Maar eerst zette ik de broodbakmachine aan op "kneden". Wat daarin ging?

Een half pak ciabattamix van de L.idl. Wat Italiaanse kruiden, olijfolie en 290 ml. water. Na 120 minuten kneden en rijzen in de machine had ik een soepel deeg. Dat verdeelde ik in 8 stukken en ik vormde er op de bakplaat een bloembrood van. Daarna smeerde ik de bollen in met eigeel en legde ik uienringen en geraspte kaas erbovenop.

En toen... toen ging het in de (nog een beetje warme, van de broodjes bij het ontbijt) oven. Daar rijsde het nog een paar uurtjes na.

In die tijd gingen wij met Tukker wandelen. En toen we terugkwamen zette ik de oven op 180 graden en bakte ik het brood een half uurtje. Dit was het resultaat:
Dat was lekker! En een mooie afsluiting van dit mini-weekend!

Jan ging na het eten naar z'n werk (oh wat klinkt dat toch fijn, z'n werk ; )) En daarna bracht ik Fleur nog even weg. Ja, ze had ook met de trein naar haar werk kunnen gaan, maar ach... het is ook wel gezellig zo samen in het groene autootje.

Zo zie je maar... zelf de slingers ophangen is toch altijd nog de beste manier. Fijn weekend allemaal!

5 opmerkingen:

 1. En zo doe je dat dan ook, lekker zelf de slingers ophangen en er een feestje van maken... Dat brood lijkt me verrukkelijk, dat zou ik toch ook eens moeten proberen... Ik ga mijn broodbakmachine eens uit de kast trekken hoor...
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi beschreven jullie mini-weekendje!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekkerrrr. Ik eet nog maar eens per week brood, maar dat is elke keer weer genieten. Ik help je wel met de slingers ophangen, hoor :-)
  Fijne zondag en liefs,
  Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heerlijk mini weekend en ohh wat ziet dat brood er lekker uit !!
  GrElisabeth

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...