maandag 23 februari 2015

Foto 14: Vissoep met een verhaal.

Eerst de foto dan maar:


Zonder flits was het kleurtje niet om aan te zien, dan maar een lichtpuntje erin...


Een foto van de inhoud van een pan vissoep. Vandaag gemaakt. Met zalm, witvis en garnalen. Lekker! En deze soep zorgde ervoor dat het hondje van de buren, die heel ziek is, haar medicijnen innam. Het verhaal daarachter? Nou, komt ie:

De buren hebben een hondje. Belle. Belle is afkomstig uit Spanje. Belle klungelt nogal met haar gezondheid. Flinke artrose heeft ze, da's al niet best. Maar soms heeft ze ook zomaar andere, onverklaarbare dingen. Zo heeft ze al eens gehad dat ze heel ziek werd, en toen bleek haar mild heel erg ontstoken te zijn. Een operatie redde haar toen.

Nu was het weer raak. Buuf schreef gisteren op FB dat Belle weer helemaal van slag was. Niet eten, niet drinken en heel erg misselijk. Naar de dierenarts. Maar helaas, die kon het ook niet zo goed verklaren. Eerst maar eens een spuit tegen de misselijkheid en voor de zekerheid een kuurtje mee. Tabletten dus. Maar ja...

Belle eet niet. Vanochtend was ik even op ziekenbezoek. Gelukkig lukte het buuf toen om wat kleine brokjes uit de hand te voeren. Maar zo gauw ze de tabletten fijnmaalde en door de brokjes deed, pikte belle die minuscuul kleine stukjes eruit. Bah.

Toen ik weer thuis was, stortte ik me op het recept van een vissoep. Een beetje fanatiek wel, ik had als eindresultaat een veel te grote pan vol. Ik bedacht me geen moment, buuf was vast wel in voor een warm troostend kommetje soep. En ja hoor, ze pakte het blij aan. En de neus van Belle ging ook omhoog :)

Later las ik op FB dat het beiden heerlijk gesmaakt had. Buuf een kommetje soep en Belle een heel klein beetje. Met de medicijnen erdoor! Top toch?

Momenteel draait de oven op volle toeren. Er zit een bloembrood met Italiaanse kruiden in. De soep staat op te warmen op het gas. Tenminste, wat ervan over is. Maar wees niet ongerust hoor, er is nog genoeg!

6 opmerkingen:

 1. Haha weer zo'n heerlijk hondenverhaal.
  Leuk en lekker dat kokkerellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is moeilijk om eten smakelijk op de foto te zetten, maar het is je gelukt! Ik hoop dat Belle het redt. Anders nog maar een beetje soep brengen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn zeg dat de hond op deze manier de medicijnen naar binnen kreeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker! Super dat buurhond Belle zo wel haar medicijnen wilde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie, lieve actie en wat leuk om te mogen lezen dat ze er beiden van genoten hebben!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...